Ianis Hagi merge cu selecţionata României la Campionatul European „Trăiesc cel mai frumos moment al carierei mele de până acum!“

Liga Profesionistă de Fotbal a trimis o scrisoare pe adresa Academiei Hagi, a lui Gică Hagi şi a FC Viitorul, aducând felicitări pentru contribuţia importantă pe care „Regele“ şi structurile sale fotbalistice au avut-o la calificarea echipei naţionale de tineret la turneul final al Campionatului European.
 
Academia Hagi şi FC Viitorul alimentează de ani buni cu un număr mare de jucători loturile naţionale ale României, iar acum încep să apară şi roadele. Selecţionata de tineret s-a calificat după 20 de ani la Campionatul European, întrecere care va fi găzduită la anul de Italia şi San Marino. „Liga Profesionistă de Fotbal ţine să felicite Academia Gheorghe Hagi, pe creatorul acesteia, şi, nu în ultimul rând, clubul Viitorul Constanţa pentru contribuţia esenţială adusă la performanţa excepţională a fotbalului românesc concretizată prin calificarea echipei naţionale U21, la turneul final al Campionatului European din Italia, 2019!“, se arată în scrisoare semnată de Gino Iorgulescu, preşedintele LPF.
 

Eforturi în sprijinul fotbalului românesc

 
„Ştim ce eforturi au depus clubul dumneavoastră şi Academia în sprijinul fotbalului românesc, vă felicităm pentru numărul impresionant de fotbalişti descoperiţi, pregătiţi şi lansaţi către loturile reprezentative ale României, pentru meritele incontestabile dovedite de jucătorii oferiţi de dumneavoastră acestei echipe, care a reuşit calificarea la turneul final din Italia şi vă asigurăm de tot sprijinul Ligii Profesioniste de Fotbal. Aceeaşi preţuire şi felicitări sincere vrem să trimitem şi către toate celelalte cluburi din Liga 1 Betano, furnizoare de fotbalişti atât de talentaţi pentru echipele reprezentative ale României“, se mai specifică în scrisoarea Ligii.
 

Ce înseamnă numele Gheorghe Hagi

 
În document se menţionează că performanţa calificării la Euro nu se putea realiza fără munca lui Gică Hagi. „Întreaga Românie ştie ce înseamnă în istoria fotbalului numele Gheorghe Hagi, iar această generaţie minunată a fotbalului nostru, această performanţă cu implicaţii majore în dezvoltarea acestui sport, nu putea fi realizată fără credinţa, fără efortul şi fără munca titanică a dumneavoastră. E o bucurie a întregului fotbal românesc pe care o împărtăşim cu dumneavoastră şi care ne obligă pe noi toţi să recunoaştem, să preţuim şi să mulţumim clubului care a pus înainte de toate creşterea tinerilor fotbalişti şi omului Gheorghe Hagi pentru tot ce a construit şi construieşte în fotbalul nostru!“, punctează cei de la LPF.
 

Ce gol a dat Ianis!

 
În meciul în care România şi-a asigurat şi matematic prezenţa la Euro, 4-0 cu Liechtenstein la Ploieşti, FC Viitorul a fost reprezentată de numai puţin de cinci jucători: Ianis Hagi, Virgil Ghiţă, ambii titulari, Alexandru Măţan, Andrei Ciobanu şi Radu Boboc. În echipa de start a României pentru această partidă s-au aflat alţi doi foşti jucători de la FC Viitorul, Alexandru Cicâldău şi Dragoş Nedelcu, iar pe banca de rezerve s-au regăsit alţi doi foşti componenţi ai echipei constănţene, Cătălin Căbuz (împrumutat la FC Hermannstadt) şi Florinel Coman. Toţi cei nouă jucători amintiţi sunt crescuţi şi formaţi la Academia Gheorghe Hagi. Mijlocaş ofensiv, Ianis Hagi a jucat titular şi a fost schimbat în minutul 64. A marcat un gol din lovitură liberă de la 25 de metri şi a oferit o pasă de gol. Fundaşul central Virgil Ghiţă a evoluat tot meciul, iar mijlocaşul Alexandru Măţan a fost trimis pe teren în minutul 57.
 

„Am trăit momente magice alături de familia mea!”

 
La partida de la Ploieşti, lui Ianis şi celorlalţi tricolori le-au ţinut pumnii din tribună Gică Hagi, soţia sa, dar şi fiica lor, Kira. „Felicitări, băieţi! Am trăit momente magice, alături de familia mea. Hai România!”, a postat Kira pe Facebook. „Am avut parte de o atmosferă incredibilă şi mă bucur că v-am făcut fericiţi. Să-mi reprezint ţara la un turneu final e motivul pentru care mi-am dorit să fiu fotbalist, iar să îmbrac tricoul echipei naţionale e cea mai mare mândrie! Vă mulţumim că sunteţi alături de noi! Hai România!”, a fost mesajul lui Ianis.
 

Stăpâni în grupa morţii

 
„Eram nerăbdători să disputăm meciul cu Liechtenstein, ştiind că puteam scrie istorie şi face o ţară întreagă mândră din nou. După partidă, au fost, normal, fericire şi bucurie. Am rămas surprins de câtă multă lume a rămas la stadion să sărbătorim împreună. Le mulţumim suporterilor. Şi la Cluj, şi la Ploieşti stadioanele au fost aproape pline. Încă de la începutul preliminariilor am ştiut că va fi o grupă grea, grupa morţii, dar ştiam că ne putem bate de la egal la egal cu toţi. Am marcat mult şi am primit puţine goluri. A contat că am fost mulţi jucători formaţi la Academia Hagi, jucăm împreună de mulţi ani. Întreaga selecţionată a fost însă omogenă. Apărarea şi-a spus cuvântul. Cred că noi şi Anglia avem cele mai bune defensive din calificări. La Euro, mergem pozitivi. Ne simţim puternici. N-avem ce pierde şi nici frică de adversari. Vrem să câştigăm cât mai multe partide. Trăiesc cel mai frumos moment al carierei mele de până acum. E destul de devreme să fim comparaţi cu Generaţia de Aur. Trebuie să obţinem rezultate bune la Euro, iar apoi să o luăm pas cu pas şi să obţinem şi alte performanţe. Însă mai avem mult de muncă. Trebuie să fim modeşti, serioşi şi să intrăm pe teren cu gândul că putem câştiga orice meci“, a spus Ianis, care, peste trei zile, va împlini 20 de ani. În preliminarii, fiul lui Gică Hagi a reuşit două goluri foarte frumoase, cu Bosnia Herţegovina (direct din corner) şi cu Liechtenstein (acea lovitură liberă), dar a contribuit din plin şi la alte reuşite ale Naţionalei de tineret care a obţinut calificarea la Campionatul European din 2019.
 

Doi titulari cu Serbia

 
În confruntarea din Liga Naţiunilor, dintre România şi Serbia, de la Bucureşti, încheiată la egalitate, 0-0, cei doi convocaţi de la FC Viitorul, mijlocaşul Tudor Băluţă şi atacantul Denis Drăguş (ambii, din vârstă de 19 ani) au fost titulari. Primul a evoluat pe parcursul întregii partide, în timp ce Drăguş a jucat până în minutul 45, fiind schimbat pentru a intra în joc un fundaş, Nedelcearu, în locul eliminatului Tamaş. Pe teren s-au aflat, din primul minut, alţi patru jucători care au evoluat în trecut pentru FC Viitorul: Răzvan Marin, Cristian Manea (ambii au fost crescuţi şi formaţia la Academia Gheorghe Hagi), George Ţucudean şi Alin Toşca. De asemenea, pe banca de rezerve s-au aflat alţi trei jucători care au fost crescuţi la Academia Gheorghe Hagi şi au evoluat apoi pentru FC Viitorul: Romario Benzar, Florin Tănase şi Alexandru Mitriţă.
 

„Senzaţie extraordinară”

 

„A fost uimitor. Înainte să cânte imul. îmi treceau multe gânduri prin cap, Îmi aduceam aminte când mergeam cu tata la meciurile Naţionalei, iar zgomotul făcut de întreg stadionul era incredibil. Odată ce am început să cântăm cu toţii, alături de spectatori, a fost o senzaţie extraordinară. Mi-a dat încredere şi mi-am dorit să dau în acel meci tot ce am mai bun în mine. Sunt cifre deosebite (n.r. numărul de jucători ajunşi la Naţională de la FC Viitorul sau care au trecut pe la fosta campioană), dar care pe mine nu mă surprind. Am fost în Academie, ştiu ce e aici şi că juniorii au parte de cele mai bune condiţii şi de oameni foarte bine pregătiţi. Tot ceea ce se întâmplă acum este, până la urmă, normal. Se văd rezultatele muncii din cei nouă ani de existenţă. Acesta e rolul clubului, să producă jucători, ceea ce începe să se vadă. Este îmbucurător că mulţi jucători de la noi fac parte din loturile naţionale. Nu cred că este o întâmplare parcursul de până acum de la Naţionala de tineret, dar şi de la cea mare. Am mare încredere în aceste generaţii. Sunt jucători foarte buni, talentaţi, şi cred că noi, cu toţii, vom putea duce iar România la turneele finale şi de ce nu să repetăm performanţele Generaţiei de Aur“, a declarat Tudor Băluţă.
Vrea într-un campionat puternic din Europa
Tânărul mijlocaş a fost apoi la meciul de la Ploieşti şi i-a încurajat pe cei de la tineret. „La tineret s-a făcut o treabă extraordinară, merită toate felicitările cei de acolo. Am fost la meciul cu Liechtenstein, să fiu alături de băieţi şi să-i felicit. A fost o atmosferă extraordinară. Publicul a venit în număr mare, întrucât datorită lor a pornit acest interes din partea românilor. Eu nu am jucat până acum la Under-21, dar îmi doresc să merg şi eu la Campionatul European. Ar fi o experienţă extraordinară şi o şansă să ducem România în primele echipe de pe continent. Am avut parte de multe momente frumoase până acum, rezultate ale muncii mele. Sper să am în continuare parte de astfel de clipe. Îmi doresc să mă dezvolt cât mai mult şi să joc cât mai bine, atât la echipa de club, cât şi la cea naţională. Vreau să ajung într-unul dintre campionatele puternice ale Europei“, a precizat Băluţă.

 
„Îmi propun să mă autodepăşesc în fiecare zi”
 
Denis Drăguş a jucat titular în ambele meciuri cu Serbia din Liga Naţiunilor! „E un sentiment unic. Mă rugam şi visam să joc Arena Naţională cu echipa reprezentativă încă de când s-a construit şi am mers prima dată cu tatăl meu s-o văd. Prezenţa atâtor jucători de la noi la loturile României e o dovadă a faptului că se munceşte foarte bine. Academia Hagi produce jucători de valoare. Cred că şi Naţionala de seniori se poate califica, suntem o echipă talentată şi ne dorim să recâştigăm imaginea pozitivă din trecut. Mă bucur că cei de la Under-21 s-au calificat. Dacă se consideră că e nevoie de mine, aş fi mândru să pot reprezenta România la un turneu final. În continuare, îmi propun să mă autodepăşesc în fiecare zi, să fiu din ce în ce mai bun şi să o ţin tot aşa“, a punctat Denis Drăguş.
 
Sursa foto: frf.ro
 
Citeşte şi:
 
40 la sută dintre convocaţii la Naţionala mare şi cea de tineret a României sunt actuali sau foşti jucători de la FC Viitorul

După 20 de ani! România s-a calificat la Campionatul European Under-21 din 2019 (galerie foto)
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Echipa Under-16, în finala Cupei Elitelor. Calificare dramatică în ultimul act! (GALERIE FOTO + VIDEO)

03 Apr 2024 733

Ianis Hagi i-a dedicat golul contra Columbiei surorii sale, Kira, de ziua ei de naștere

27 Mar 2024 727

Ianis Hagi și Florin Tănase, marcatorii României în amicalul contra Columbiei. Tricolorii, de la 0-3 la 2-3! (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 1131

26 martie 2024, amical România - Columbia. La ce oră începe și ce televiziune îl transmite

26 Mar 2024 1058

Fotbal România a remizat cu Irlanda de Nord în amicalul de la București

23 Mar 2024 878

Ce televiziune transmite meciul România - Irlanda de Nord, de vineri, 22 martie 2024

22 Mar 2024 1295

Echipa Under-16 de la Farul Constanța, calificată în semifinalele Cupei Elitelor. Victorie clară în sferturi (GALERIE FOTO)

15 Mar 2024 930

Gheorghe Hagi a vorbit despre fiul său, Ianis „Ce au scris unii în ziare au fost doar răutăți, prostii și minciuni“ (VIDEO)

06 Mar 2024 1027

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 29 decembrie 2023

03 Jan 2024 980

Ce afaceri dețin în Constanța socrii lui Ianis Hagi

27 Dec 2023 12586

Ianis Hagi și Maria Popescu au pus bazele unei firme de comerț online. Unde este sediul

27 Dec 2023 1827

Gigi Becali a făcut spectacol la cununia civilă a lui Ianis Hagi și Elena Tănase (VIDEO)

26 Dec 2023 3427

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3220

Nouă fotbaliști formați în Academia Hagi au evoluat în campania de calificare la Euro 2024. „Suntem cea mai bună Academie din țară“

24 Nov 2023 1554

La cinci ani de la debutul sub tricolor, Ianis Hagi și-a îndeplinit visul cel mare. „Mergem la Euro, România!“

20 Nov 2023 1010