Ianis Hagi - „Suntem unde ne-am dorit“ FC Viitorul, pe locul patru după turul sezonului regulat. În progres faţă de stagiunea trecută

Finalul etapei a 13-a, ultima din turul sezonului regulat al Ligii 1, găseşte FC Viitorul pe loc de play-off, trupa lui Gică Hagi ocupând poziţia a patra, cu 22 de puncte, la egalitate cu formaţia de pe trei, U Craiova, şi la patru puncte de fotoliul de lider, în care stă CFR Cluj.
 
În 13 meciuri jucate până acum, campioana României din sezonul 2016/2017 are şapte victorii, un egal şi cinci înfrângeri, golaveraj 16-15, fiind în progres faţă de aceeaşi perioadă din stagiunea trecută, când, după 13 runde, se afla pe locul opt, cu 17 puncte (la o lungime de poziţia a şasea, ultima care asigură accesul în play-off), după cinci victorii, două egaluri şi şase eşecuri, golaveraj 15-13.
 

„Suntem pe un drum bun“

 
„Suntem unde ne-am dorit, pe loc de play-off. Am avut o vară destul de grea, întrucât la noi atunci pleacă mulţi jucători, mulţi vin, sunt multe schimbări, iar până ne omogenizăm din nou şi jucătorii noi se adaptează la echipă, trece destul de mult. În Europa ne-am descurcat bine, dar în debutul campionatului nu am avut rezultatele dorite. E bine însă că, într-un final, suntem pe un drum bun. Sperăm să câştigăm cât mai multe meciuri până de Crăciun, ca să fim destul de liniştiţi pentru un loc de play-off. În sezonul trecut, ultimele patru meciuri după cantonamentul de iarnă au fost decisive şi ştiu cât de greu e să câştigi acele partide şi să te califici în play-off“, a declarat căpitanul FC Viitorul, Ianis Hagi.
 
Şapte goluri şi trei pase decisive în ultimele 11 meciuri
 
Ajuns, recent, la 20 de ani, fiul lui Gică Hagi este şi în acest sezon unul dintre cei mai în formă jucători ai echipei constănţene, cu evoluţii şi goluri foarte importante atât la FC Viitorul, cât şi la echipa naţională de tineret, care s-a calificat la Campionatul European din 2019. „În ultimele 11 meciuri oficiale, atât la FC Viitorul, cât şi la echipa naţională, am zece reuşite, şapte goluri şi trei pase decisive. Trec printr-o perioadă foarte bună şi sper să o ţin tot aşa. Este bine atât pentru mine, cât şi pentru echipele la care joc“, a spus Ianis.
 
Decarul FC Viitorul este şi golgheterul actual al echipei, cu cinci goluri înscrise în Liga 1. În clasamentul marcatorilor echipei îl urmează Drăguş, Vână, Băluţă, Voduţ (cu câte două goluri), Houri, Ciobanu şi Luchin (cu câte un gol).
 

Rezultate mai bune în deplasare


Ionuţ Vînă este unul dintre cei mai constanţi jucători ai FC Viitorul din ultimii ani, contribuind mereu la reuşitele echipei. Şi în acest sezon este acelaşi jucător important, având, pe lângă cele două goluri, şi două pase decisive. „Am rămas şi în acest an o echipă foarte bună. Am demonstrat asta pe teren, cu două - trei excepţii, în care nu am practicat un fotbal bun, fotbalul nostru obişnuit, cu cele două principii, posesie şi presiune. Cred că locul patru la finele turului este unul meritat. Pentru mine, reuşitele personale trec pe planul doi, echipa fiind cea mai importantă. Dacă ea câştigă, nimic nu mai contează. Mă bucur, normal, şi pentru reuşitele mele şi sper să o ţin aşa în continuare. În acest an, FC Viitorul a crescut şi la evoluţiile din deplasare. Până acum, pe teren străin nu prea făceam jocuri bune. Acum, situaţia s-a schimbat, începând să şi câştigăm“, a spus Ionuţ Vînă.
 

Omogenitatea, principalul atu

 
Stoperul Bogdan Ţîru (24 de ani), unul dintre căpitanii Viitorului, este cel mai vechi component al echipei şi implicit unul dintre cei care au participat la toate performanţele clubului constănţean. Cu peste 120 de prezenţe în Liga 1, Ţîru este deja un jucător cu multă experienţă, care oferă încrederea necesară în defensivă. „Locul patru la finele turului este unul bun, chiar dacă am pierdut unele meciuri uşor. Ne-am situat mai bine în clasament faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Sunt premise bune în acest sezon. Principalul nostru atu este omogenitatea. Suntem mulţi jucători care am crescut în Academia Hagi. În ultimele opt etape din acest an ne-am propus să câştigăm fiecare meci. Chiar dacă întâlnim adversari mai buni sau mai experimentaţi ca noi, încercăm să ne facem jocul nostru şi să obţinem mereu cele trei puncte“, a spus apărătorul.
 

Duminică, joacă la Călăraşi

 

În 2018, în Liga 1 se mai joacă opt meciuri, restul de cinci partide din returul sezonului regulat fiind programate la anul, de la începutul lunii februarie. În cele opt partide, FC Viitorul va juca în ordine cu: Dunărea Călăraşi (în deplasare, duminică, 4 noiembrie, de la ora 14.00), Concordia Chiajna (acasă), FC Voluntari (d), Dinamo (a), Gaz Metan Mediaş (d), FCSB (d), CFR Cluj (a) şi FC Hermannstadt (d).
 

„Sunt foarte bucuros că am venit la FC Viitorul“

 
La 23 de ani, Valentin Cojocaru are în palmares două titluri de campion al României, precum şi alte trofee în competiţiile interne, fiind unul dintre jucătorii cu experienţă din lotul Viitorului. Şi în acest sezon a avut evoluţii apreciate, care au ajutat formaţia constănţeană să încheie turul pe locul 4patru „Cum am obişnuit publicul, cum ne-am obişnuit şi noi, vrem să facem jocuri foarte bune şi să fim în primele şase echipe cel puţin, în fiecare an. Suntem o echipă cu foarte mulţi internaţionali, la echipa mare, tineret sau juniori, ceea ce ne bucură. Fiecare prinde experienţă în meciurile internaţionale şi poate ajuta echipa. Sunt foarte bucuros că am venit la FC Viitorul şi de cum m-a primit clubul şi echipa. Sper să am evoluţii cât mai bune în continuare. Am făcut un tur destul de bun, chiar dacă am pierdut uşor unele puncte. Puteam avea două - trei în plus. Poate ne-au lipsit pragmatismul şi şansa. Dar într-un final am ajuns la 22 de puncte şi suntem fericiţi“, a menţionat portarul.
 
Sursa foto: FC Viitorul

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Echipa Under-16, în finala Cupei Elitelor. Calificare dramatică în ultimul act! (GALERIE FOTO + VIDEO)

03 Apr 2024 751

Ianis Hagi i-a dedicat golul contra Columbiei surorii sale, Kira, de ziua ei de naștere

27 Mar 2024 754

Ianis Hagi și Florin Tănase, marcatorii României în amicalul contra Columbiei. Tricolorii, de la 0-3 la 2-3! (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 1146

26 martie 2024, amical România - Columbia. La ce oră începe și ce televiziune îl transmite

26 Mar 2024 1079

Fotbal România a remizat cu Irlanda de Nord în amicalul de la București

23 Mar 2024 888

Ce televiziune transmite meciul România - Irlanda de Nord, de vineri, 22 martie 2024

22 Mar 2024 1311

Echipa Under-16 de la Farul Constanța, calificată în semifinalele Cupei Elitelor. Victorie clară în sferturi (GALERIE FOTO)

15 Mar 2024 947

Gheorghe Hagi a vorbit despre fiul său, Ianis „Ce au scris unii în ziare au fost doar răutăți, prostii și minciuni“ (VIDEO)

06 Mar 2024 1037

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 29 decembrie 2023

03 Jan 2024 990

Ce afaceri dețin în Constanța socrii lui Ianis Hagi

27 Dec 2023 12591

Ianis Hagi și Maria Popescu au pus bazele unei firme de comerț online. Unde este sediul

27 Dec 2023 1847

Gigi Becali a făcut spectacol la cununia civilă a lui Ianis Hagi și Elena Tănase (VIDEO)

26 Dec 2023 3444

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3230

Nouă fotbaliști formați în Academia Hagi au evoluat în campania de calificare la Euro 2024. „Suntem cea mai bună Academie din țară“

24 Nov 2023 1579

La cinci ani de la debutul sub tricolor, Ianis Hagi și-a îndeplinit visul cel mare. „Mergem la Euro, România!“

20 Nov 2023 1015