Ianis Zicu a ajuns la 40 de meciuri oficiale ca antrenor al FC Farul. Echipa constănțeană, 750 de partide în Liga a 2-a

  • În etapa a 15-a a Ligii a 2-a, FC Farul Constanța a fost învinsă pe teren propiru de Csikszereda Miercurea Ciuc.
  • Ianis Zicu a debutat ca principal al formației de pe litoral într-un meci oficial pe 3 august 2019, în deplasare cu Rapid București.
  • În acest sezon, antrenorul trupei de la malul mării a bifat și prima victorie din cariera de antrenor în fața unei formații din Liga 1.
 
Meciul pe care FC Farul Constanța l-a disputat pe teren propriu cu Csikszereda Miercurea Ciuc, în etapa a 15-a a Ligii a 2-a, a fost al 40-lea oficial petrecut de antrenorul Ianis Zicu pe banca tehnică a „marinarilor”.
 
În vârstă de 37 de ani, Zicu a debutat ca principal al formației de pe litoral, într-o confruntare oficială, pe 3 august 2019, în meciul din deplasare cu Rapid București, contând pentru prima etapă a sezonului 2019/2020. Acea partidă s-a terminat la egalitate, 0-0, un debut pozitiv pentru Zicu nu numai la Farul, ci și la o echipă de seniori, el antrenând înainte de echipa de pe litoral numai la juniori.
 

Îi voi ţine minte toată viaţa

 
Prima victorie la seniori a antrenorului Ianis Zicu a venit însă imediat după meciul cu Rapid, pe 10 august 2019, în etapa a doua a stagiunii trecute, 1-0 la Constanța cu Dunărea Călărași, o echipă care, în campionutul anterior, jucase în Liga 1. „Le-am spus băieţilor că, indiferent ce se va întâmpla în viitor, aceasta este prima mea victorie ca antrenor, iar pe aceşti jucători, care au realizat-o, îi voi ţine minte toată viaţa şi îi voi respecta“, a declarat Ianis după meciul cu echipa din Călăraşi.
 

Echipă de Liga 1, învinsă la Constanța

 
În acest sezon, principalul trupei de la malul mării a bifat și prima victorie din cariera de antrenor în fața unei formații din Liga 1. Este vorba de Academica Clinceni, de care Farul a trecut, scor 2-1, pe 28 noiembrie a.c., la Constanța, în „16”-imile de finală ale Cupei României. „Fiind un antrenor tânăr, toate momentele sunt speciale, sunt noi. Mă bucur că am reușit să câștigăm și sunt fericit pentru jucători și pentru suporteri”, a punctat Ianis Zicu.
 

Succes prețios

 
Victoria a fost prețioasă nu numai prin prisma faptului că le-a asigurat „marinarilor” calificarea din nou în optimile Cupei după o pauză de 14 ani, ci și având în vedere și adversarul, dintr-un eșalon superior și aflat în formă în Liga 1, unde ocupa locul cinci și venea după patru victorii consecutive în campionat. Totodată, în ultimele nouă partide primise gol doar de la FCSB. Nu în ultimul rând, oaspeții au avut în teren mai mulți jucători cu numeroase prezențe în echipa națională aa României și în cupele europene, precum Florin Gardoș, Raul Rusescu, Cristian Tănase și Paul Pîrvulescu.
 

Înfrângere la meciul 40

 
A 40-a partidă oficială a lui Ianis pe banca Farului, totodată meciul 750 în Liga a 2-a pentru echipa de pe litoral, a coincis cu o înfrângere, 0-2 pe teren propriu cu Csikszereda Miercurea Ciuc. Partida i-a prins însă pe „marinari” într-un context special, trupa constănțeană având mulți jucători absenți (accidentați sau infectați cu Covid-19) și venind după o săptămână în care jucătorii nu s-au putut antrena după un program normal (din pricina cazurilor pozitive de coronavirus). În această situație, echipa oaspete, care avea o serie pozitivă de șase meciuri la rând fără înfrângere, a dominat la capitolul fizic și a reușit să câștige partida.
 

„Adversarul care ne-a pus cele mai mari probleme”

 
„Din păcate, o înfrângere, dar cred că era de așteptat, ținând cont că nu ne-am pregătit în ultima săptămână. Echipa a arătat cel mai rău din punct de vedere fizic de când sunt eu aici. Nu cred că pot să acuz vreun jucător că nu și-a dorit, atât s-a putut. Am întâlnit un adversar foarte bun, nu degeaba este la a șaptea partidă consecutivă fără înfrângere în Liga a 2-a, cred că este adversarul care ne-a pus cele mai mari probleme. Noi am arătat, din păcate, o lipsă totală de prospețime, nu am avut potență. Chiar dacă unii tot vorbesc că ne-am antrenat, s-a văzut clar că nu am făcut antrenamente. Dacă am fi făcut, cu siguranță am fi arătat ca la partidele pe care le-am disputat în acest sezon, când echipa a arătat putere, dorință, atitudine. Chiar și astăzi au arătat atitudine, dar atunci când nu te ajută picioarele, lucrurile nu sunt în regulă”, a menționat Ianis Zicu.
 

Ultima partidă din 2020, cu Ripensia Timișoara 

 
Aflată pe locul 11 în clasamentul Ligii a 2-a, cu 20 de puncte în 13 meciuri jucate pe teren, în care a înregistrat șase victorii, două egaluri și cinci înfrângeri, golaveraj 15-15, dar așteptând trei puncte la masa verde din partida cu U Cluj, FC Farul mai are de jucat un meci în acest an, restanța din deplasare cu Ripensia Timișoara, programată pe 14 decembrie, de la ora 14.00. Echipa bănățeană se află actualmnete pe locul 18, cu 15 puncte, după 11 meciuri disputate.

     
Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanța)
 

Citește și:

FC Farul Constanța
Ianis Zicu - „Suntem învățați să fim «cobaii» acestei situații”


Farul Constanța
Ianis Zicu, la prima victorie ca antrenor contra unei echipe de Liga 1


FC Farul. Prima victorie din cariera de antrenor, la seniori, a lui Ianis Zicu
„Îi voi ţine minte toată viaţa şi îi voi respecta!“ (galerie foto)


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Se vorbește deja frumos despre acești copii“ Unirea Constanța are patru meciuri amicale până la startul Ligii a 2-a

13 Jan 2022 2250

Sâmbătă, este ziua de naştere a antrenorului Ianis Zicu. Ultima dată, a pregătit-o pe Unirea Constanţa

23 Oct 2021 3844

UPDATE. Leonard Strizu, antrenor Unirea Constanța, meci cu Dunărea Călărași. Schimbări la echipa de pe litoral

11 Sep 2021 4142

Unirea Constanța, fără niciun punct după primele trei etape Ianis Zicu - „Sunt multe lucruri care au afectat acest început de sezon“

14 Aug 2021 3508

Unirea Constanţa a pierdut cu Universitatea Cluj, dar a fost aproape de un rezultat pozitiv

12 Aug 2021 3061

Liga a 2-a Unirea Constanţa, meci dificil în fieful liderului Universitatea Cluj

12 Aug 2021 2991

Unirea Constanța Ianis Zicu - „Trebuie să începem să facem puncte cât mai repede“ (galerie foto)

07 Aug 2021 3366

Unirea Constanţa, înfrângere şi cu FC Hermannstadt, care s-a impus la Techirghiol

05 Aug 2021 2954

Unirea Constanța - FC Hermannstadt Ianis Zicu - „Va fi o partidă dificilă, dar și noi trebuie să arătăm altfel“

05 Aug 2021 4452

Joi, Unirea Constanța susține primul meci din acest campionat pe teren propriu, la Techirghiol

05 Aug 2021 2151

Unirea Constanţa În meciul de la Chiajna, Ionuţ Cioinac şi Liviu Mihai, înlocuiţi din pricina problemelor medicale

02 Aug 2021 3260

Unirea Constanţa, înfrângere în meciul contra Concordiei Chiajna

31 Jul 2021 5523

Concordia Chiajna - Unirea Constanţa Ianis Zicu - „Va fi un început de sezon foarte dificil“

30 Jul 2021 3759

Unirea Constanța, debut în Liga a 2-a Reprezintă județul, joacă la Techirghiol, dar inima îi bate pentru Mangalia

30 Jul 2021 7650

Schimbarea denumirii AFC Farul Constanța în AFC Unirea Constanța, aprobată

28 Jul 2021 4707