Imagini cutremurătoare! Phoenix CSU Simona Halep ajută două familii, cu 12 copii, care trăiesc în anexe ale unor grajduri, la Ciocârlia (GALERIE FOTO)

 
 
  • Cei de la Phoenix CSU Simona Halep au decis să le facă o bucurie, dar şi iarna mai blândă, unor oameni amărâţi.
  • Gruparea constănţeană celor două familii premiul bănesc de 1.500 de euro primit pentru medalia de bronz de la Cupa României 3X3.
  • Totodată, clubul de baschet a demarat în sprijinul celor două familii şi o campanie umanitară.    
 
Două familii sărmane, cu mulţi copii, din comuna Ciocârlia, judeţul Constanţa, îşi duc traiul în condiţii greu de imaginat. Patru adulţi şi 12 copii (câte şase de fiecare familie) trăiesc în anexe ale unor grajduri, pe care le-au amenajat după putinţă, iar povestea lor cutremurătoare i-a impresionat pe cei de la echipa feminină de baschet Phoenix CSU Simona Halep. Clubul a decis să le facă o bucurie, dar şi iarna mai blândă, acestor oameni amărâţi şi să-i ajute cu bani şi cu alte produse de strictă necesitate.
 
Luna trecută, formaţia constănţeană s-a clasat pe locul trei la Cupa României 3X3, iar, pe lângă factorul sportiv, competiţia a avut şi o altă miză importantă pentru jucătoarele de pe litoral, una caritabilă. La inițiativa Federației Române de Baschet, fiecare echipă participantă la ediția din acest an a întrecerii a jucat și pentru o cauză nobilă, pentru a ajuta persoane cu nevoi speciale. Pheonix CSU Simona Halep s-a orientat către oamenii sărmani de la Ciocârlia, cărora le-a donat premiul bănesc de 1.500 de euro primit pentru medalia de bronz de la Cupa României, iar în sprijinul lor a demarat şi o campanie umanitară.    
 
 „Ne-a impresionat profund“
 
„Povestea de Crăciun ne învață că mântuitorul Iisus Hristos s-a născut într-un staul, printre animale. Pentru un «rege» s-ar fi putut naște oriunde altundeva, însă Dumnezeu a avut alte planuri, mai spune Biblia. La două mii de ani distanță, în secolul vitezei și al internetului, în imediata noastră apropiere, numeroși semeni de-ai noștri încă se nasc, trăiesc și își impart viața cu animalele. Un astfel de caz, care ne-a impresionat profund, am găsit în localitatea constănțeană Ciocârlia de Jos, acolo unde două familii, compuse din opt membri fiecare, trăiește zi de zi alături de animale, într-o anexă a unui grajd. Greutățile vieții i-au făcut pe fiecare dintre aceștia să se mulțumească cu puțin: puțină mâncare, puține lemne, puține haine, puține dulciuri... Și nu pentru că nu și-ar fi dorit mai mult, ci pentru că atât și-au permis din veniturile obținute de părinți prin muncă“, se arată pe pagina de Facebook a clubului constănţean.
 
De la 3 ani până la 17 ani
 
Cei şase copii ai uneia dintre familii au vârstele de 3, 5, 6, 8, 10 şi 12 ani, iar copiii de la cealaltă familie sunt în vârstă de 7, 11, 12, 14, 16 şi 17  ani. Imaginile de la locul în care trăiesc aceştia sunt cutremurătoare: clădiri dărăpănare, noroi şi bălţi peste tot, toaletă în curte cu uşa spartă, cauciucuri, ustensile vechi şi stricate, dar şi alte materiale strânse pe lângă ziduri, alături de biciclete şi trotinete ale copiilor.      
 
„Din «puținul» nostru să facem «multul» lor!“
 

Phoenix CSU Simona Halep susţine acest caz. Iniţial, oficialii clubului ştiau doar de una dintre familii, iar, când au mers la faţa locului, au descoperit-o şi pe a doua, hotărând să o ajute şi pe aceasta. Cei care pot să contribuie cu bani şi / sau produse (de la cele pentru copii, până la materiale de construcţie) sunt îndemnaţi să o facă.
 
„În limita posibilităților, familia Phoenix CSU Simona Halep Constanța își dorește să schimbe aceste lucruri și să le dea acestora șansa la o viață mai bună. Un prim pas l-am făcut prin donarea premiului de 1.500 de euro câștigat la Cupa României de baschet feminin 3x3. Poate că nu sunt bani mulți, însă toți aceștia vor fi folosiți pentru cumpărarea lucrurilor strict necesare unui trai normal, dar și pentru a pune bazele unei vieți mai bune într-o casă adevărată. Dacă și voi simțiți la fel, vă așteptăm să vă alăturați acțiunii noastre, astfel încât din «puținul» nostru să facem «multul» lor!“, este mesajul clubului.

 
Cont pentru donaţii financiare şi cadouri aduse la meci
 
În acest sens, cei de la club au precizat că cei care o pot face şi doresc pot dona orice sumă, cu denumirea „Crăciun“, în contul IBAN RO17BTRLRONCRT0559296501, titular - Academia Club Sportiv Phoenix Constanţa. Totodată, cei care vor să ajute cele două familii cu produse sunt aşteptaţi sâmbătă, 18 decembrie, între orele 16.00 şi 18.00, la Sala Sporturilor din Constanţa, la meciul Phoenix CSU Simona Halep - CSM Alexandria, „unde biletul de intrare este un cadou (nou sau second hand)“ împachetat cu menţiunea vârstei pe etichetă, pentru fiecare dintre cele două familii.
 
Membrii echipei constănţene au precizat că nevoile celor două familii constau în alimente, haine, încălţăminte (mărimile de la 30 la 40), rechizite, produse de igienă, obiecte pentru gătit, fier de călcat, maşină de spălat, pături, lenjerii de pat, mobilă pentru copii, pat, saltele, dar şi cinci cupe de piatră, trei tone de lemne, 20 de paleţi de BCA, 100 de saci de ciment, 50 de saci de adeziv şi 200 de kilograme de fier-beton.
  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Phoenix CSU Simona Halep)
 
Citeşte şi:
 
Clasată pe locul trei la Cupa României, Phoenix CSU Simona Halep va ajuta o familie cu nevoi speciale din județul Constanța (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baschet 3X3 Echipele CSU Neptun Athletic și Phoenix CSU Simona Halep, campioane la Naționalele de la Constanța (GALERIE FOTO)

09 May 2022 2063

„Un exemplu de reușită“ Phoenix CSU Simona Halep, cea mai mare performanță din istoria clubului și calificare în cupele europene (GALERIE FOTO)

27 Apr 2022 2595

Baschet Phoenix CSU Simona Halep Constanța, a doua înfrângere cu CSM Satu Mare, care a cucerit bronzul

22 Apr 2022 2256

Liga Națională Phoenix CSU Simona Halep a început duelul pentru medaliile de bronz. Primul meci, pierdut

19 Apr 2022 2417

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe conduce cu 2-0 Phoenix CSU Simona Halep Constanța în semifinalele Ligii Naționale

08 Apr 2022 1974

Dueluri contra campioanei României Phoenix CSU Simona Halep, înfrângere în primul meci din semifinalele Ligii Naționale

07 Apr 2022 1955

Phoenix CSU Simona Halep întâlnește în semifinalele Ligii Naționale campioana României, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

04 Apr 2022 1934

Premieră! Phoenix CSU Simona Halep Constanța va disputa semifinala în Liga Națională

31 Mar 2022 1971

Phoenix CSU Simona Halep Constanța, al doilea meci în play-off „Cu fruntea sus și cu mândria că am făcut performanță“ (GALERIE FOTO)

31 Mar 2022 1627

Phoenix CSU Simona Halep Constanța, debut cu dreptul în turneul play-off al Ligii Naționale

28 Mar 2022 1937

Baschetbalistele de la Phoenix CSU Simona Halep Constanța, pe locul patru la finele sezonului regulat

23 Mar 2022 1769

Baschet Phoenix CSU Simona Halep joacă astăzi cu ACS KSE Tg. Secuiesc

23 Mar 2022 1696

Baschetbalistele de la Phoenix CSU Simona Halep Constanța au trecut la scor de CS Rapid București

19 Mar 2022 1968

Baschet Phoenix CSU Simona Halep Constanța mai are nevoie de un succes ca să-și asigure locul 5

18 Mar 2022 1722

Baschet Phoenix CSU Simona Halep Constanța a trecut de CSM Alexandria în deplasare

12 Mar 2022 2326