Imagini de la eveniment Constanța. Campionul european Ștefan Paloși, meci demonstrativ de Pickleball, cu ocazia lansării acestui sport în România (galerie foto + video + documente)

Complexul Sportiv Eden din Constanța a găzduit, astăzi, lansarea oficială în România a Pickleball, un sport care a luat un avant deosebit în SUA.

În Europa există 13 asociații. Pickleball a fost adus în România de constănțeanul Eden Lică, fost jucător de tenis și actualmente jucător de Pickleball în SUA. Eden este fiul lui Marcel Lică, președintele executiv al SSC Farul Constanta.

La evenimentul de lansare a fost prezent și tenismenul din Constanta Ștefan Paloși, campion european de juniori, care a susținut o partidă demonstrativă de dublu, avandu-l ca partener pe fratele lui Eden, Iurgen, cel care se va ocupa de dezvoltarea la Constanța a Pickleball.

Este un sport diferit de tenis, însă foarte interesant. Cred că va prinde în România. Mereu când e ceva nou toată lumea vrea să practice. Voi juca și eu în continuare, când am timp, a spus Ștefan Paloși.


De asemenea, a luat contact cu Pickleball și Marcel Lică, fost fotbalist cu selectii in echipa nationala si fost arbitru international.

Pickleball a fost gândit pentru a fi accesibil persoanelor de toate vârstele. Este o combinatie intre badminton, tenis de camp si tenis de masă. Fata de tenis, terenul si viteza de joc sunt reduse cu o treime. În continuare, ne gândim sa urmam pașii celorlalte țări ce au implementat acest sport frumos. Vrem să câștigăm cât mai mulți adepți si sa organizăm la clubul Eden turnee pe categorii de vârstă. De asemenea, inchiriem sala celor care doresc să se distreze cu Pickleball, a declarat unchiul lui Eden Lică, George Lică, cel care le-a explicat celor prezenți regulile Pickleball.

A fost o lansare de bun augur. Tuturor le-a plăcut Pickleball. Se pare că e un sport care prinde destul de ușor, mai ales dacă ai jucat puțin tenis, de câmp sau de masă, și ai puțină îndemânare. Pickleball e destul de dinamic, dar foarte ușor. Are o departajare mai interesantă, mai complexă. Niciodată meciul nu e terminat. Eden a pierdut finala unui turneu din America, împotriva numărului 1 din SUA, după ce a avut 9-1, cedând cu 9-11!, a precizat și Iurgen Lică    

Unul dintre cei care au fost prezenți la lansare și au jucat, Florin - Alexandru Nenică, s-a declarat impresionat.

Pickleball e un sport foarte antrenant. Pentru mine, care nu joc decât fotbal, e foarte frumos. Voi mai veni la sală să joc și voi recomanda și altora să practice. Sunt convins că va prinde în România, se joacă și la simplu, și la dublu. Combină mai multe sporturi, a spus Florin - Alexandru Nenică.     

În secţiunea Documente, găsiţi regulile Pickleball, puse la dispoziţie de organizatori. 

Sursa foto: ZIUA de Constanța


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„A fost modelul meu în tenis“ Constănțeanul Eden Lică, antrenor la pickleball, în SUA, pentru celebrii Andre Agassi și Andy Roddick (GALERIE FOTO)

22 Apr 2023 2202

Pickleball la Constanța, în cadrul proiectului național „4/4 Pentru Prieteni“ (GALERIE FOTO)

04 Apr 2023 1507

Constănţeanul Eden Lică şi Andrei Dăescu sunt campioni naționali ai SUA la pickleball! „Ne completăm incredibil pe teren“ (GALERIE FOTO)

27 Jan 2022 3676

„Încă nu îmi vine să cred!“ Constănţeanul Eden Lică şi Andrei Dăescu au dat lovitura la Campionatele Naţionale ale SUA la pickleball

14 Nov 2019 5428

Sportul care ia amploare în SUA, adus şi în România La Constanţa se va desfăşura primul turneu oficial de pickleball

22 Feb 2019 2093

Sportul cu un mare avânt în SUA Pickleball va fi prezentat sâmbătă, la Constanţa, în premieră naţională

22 Dec 2018 2127

„Eveniment istoric!“ Adus de Eden Lică din SUA. Pickleball va fi lansat sâmbătă, la Constanţa, pentru prima dată în România

20 Dec 2018 3443

Pickleball. Cum se joacă. „Devii dependent!” Eden Lică aduce la Constanţa, în premieră naţională, sportul care a luat avânt în SUA (galerie foto)

05 Dec 2018 6519

Fiul cel mare al lui Marcel Lică Eden Lică şi sora Monicăi Niculescu au câştigat la dublu mixt, în SUA, un turneu de Pickleball (galerie foto)

16 Feb 2018 8424