Sport

Imagini de la eveniment Echipa de rugby Tomitanii Constanța, nou promovată în Superligă, şi-a prezentat lotul pentru sezonul 2018/2019 (galerie foto)

Echipa de rugby Tomitanii Constanța, nou promovata în eşalonul de elită din România, Superliga, şi-a prezentat astăzi lotul de jucători pentru sezonul 2018/2019.

Totodată, rugbyştii au efectuat pe gazonul stadionului Mihai Naca fotografia de grup de început de sezon.

În lot sunt momentan 35 de jucători, printre care şi câţiva străini, dar este posibil ca pentru campionat să se mai efectueze două transferuri.

Este un drum nou pentru echipa Tomitanii. Ducem mai departe tradiţia Constanţei şi a Farului în prima ligă. La egalitate cu Timișoara, Constanța are cele mai mute titluri dintre echipele provinciei. Misiunea noastră pare dificilă pentru unii, dar suntem încrezători şi plini de forţă. Având ajutorul Primăriei Constanţa, care sprijină în continuare performanța, am alcătuit un lot zicem noi competitiv, relativ tânăr, cu o medie de vârstă de 24 de ani, a declarat Răzvan Bota, managerul echipei, care a vorbit despre noua provocare a Tomitanilor, alături de capitanul de echipă Johnny Sola şi de vice-capitanul Mario Arvinte.


Formaţia este pregatită de antrenorii Cristian Cojocaru şi Cătălin Nicolae.

În lot figurează jucătorii: Dragoș Burlacu, Bogdan Neacșu, Mihai Tăbuș, Ioniță Nistor, Ionuț Melecciu, Claudiu Pelin, Mădălin Mihalache, Sebastian Sârbu, Ionuț Coman, George Popa, Emanuel Zaharia Picincu, Gabriel Ciorbac, Florin Sasu, Andrei Homiuc, Sabin Crețu, Victor Dumitru, Cosmin Roșu, Johnny Sola, Mario Arvinte, Marian Jean Don, Paul Petucher, Mădălin Baraulea, Adrian Părălește, Petre Neacșu, Cornel Tatu, Ionuț Macoveanu, Alberto Tutunea, Giorgi Gigauri, Victor Galanton, Claudiu Mihai, Darboev Ardash, Codrin Bercu, Mihai Pocovnicu, Damien Buffard și Enghin Sali.  

Am încercat să alcătuim lotul numai din jucători români, dar nu s-a putut. Dintre străini, îl avem pe Johnny, care, glumind,  e român de-al nostru, e de șase ani în țară și cred că va rămâne la Constanța mai mulți ani, și am mai adus doi internaționali de tineret din Georgia, plus un jucător din Franța, care a mai jucat la Dinamo, un fundaș de mare valoare. Am readus la Constanța doi sportivi de la LPS, Mario Arvinte și Cosmin Roșu, produse ale Constanței. S-au întors acasă, după peripluri de mai mulți ani în străinătate și considerăm că vor fi stâlpi ai echipei, a precizat Răzvan Bota.   

 

Am plecat afară la 19 ani și am jucat trei ani în Franța. După aceea, am vrut să revin acasă, dar, din păcate, Farul nu mai exista în Superligă, așa că a trebuit să joc la CSM București. De când am plecat însă, m-am gândit ca într-o zi să evoluez iar pentru orașul meu. Suntem o echipă tânără, nu avem așa multă experiență, dar aș vrea să fim competitivi. Să jucăm cât putem de la egal la egal cu echipele tari și să le câștigăm respectul, a punctat Mario Arvinte.


Primul meci oficial al noii stagiuni va fi sâmbătă, 11 august, la Constanţa, de la ora 11.00, cu vicecampioana României CSM Baia Mare, în sferturile Cupei Regelui. Superliga va începe pe 8 septembrie, turul încheindu-se cu Cupa României.  

Toți băieții așteaptă meciul cu Baia Mare. Vrem să demonstrăm că nu suntem o echipă de nebăgat în seamă. Vom juca, ne vom lupta pentru noi și pentru oraș și sperăm să iasă un joc frumos, plăcut pentru suporteri. Sperăm să avem un început de sezon de bun augur. Suntem conștienți că echipa adversă e foarte puternică și nu ne va fi chiar așa de ușor, dar suntem încrezători, a punctat managerul echipei.    

 

Baia Mare e o echipă puternică, se află în topul rugby-ului românesc de ani buni.  Vom juca strategic ceea ce am pregătit și vrem să arătăm că știm rugby, a spus Mario Arvinte.    

 

Va trebui să dăm tot ce avem mai bun în noi contra formației din Baia Mare. Vom vedea unde ne aflăm, a precizat Johnny Sola.    
 

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Dobrogean

09 Aug, 2018 09:32

Speram ca Sambata,la meciul cu Baia Mare vom avea unde sa stam in tribune.....zilele trecute tribunele erau pline de vegetatie si arbusti.!!!!!!De parcare ce sa mai spunem....parcam pe unde apucam(cand o sa ne civilizam,sa avem parcari in apropierea stadioanelor)

Articole asemanatoare

Echipa de rugby CS Năvodari întâlneşte Griviţa Bucureşti în primul meci din turneul play-off

18 Jan 2019 342

Cristian Cojocaru - „Am vrea să ne clasăm imediat după cele patru puteri“ Opt rugbyşti noi la Tomitanii Constanţa. Vin şi străini

16 Jan 2019 1560

Cristian Cojocaru - „Mulţumim Constanţei!“ Rugbyştii de la Tomitanii au donat sânge pentru cei aflaţi în nevoie (galerie foto)

13 Dec 2018 1112

Rugby Club Judeţean Farul Constanţa a intrat în insolvenţă! Dosarul, amânat pentru 2019

27 Nov 2018 478

Șase victorii din șase Rugbyștii de la CS Năvodari au trecut în Divizia Națională și de CSM Galați

17 Nov 2018 488

UPDATE Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa, înfrângere cu Steaua Bucureşti în Cupa României (galerie foto)

16 Nov 2018 500

Rugbyștii de la CS Năvodari au învins și Grivița București. Au cinci victorii din cinci!

10 Nov 2018 452

Rugbyștii de la CS Năvodari, victorie categorică în meciul cu CSM Galați

03 Nov 2018 425

Tomitanii Constanţa, meci cu Steaua în Cupa României Rugbystul Damien Buffard, operat în Franţa. Cât va lipsi de pe gazon

01 Nov 2018 735

Alertă la ISU Dobrogea. Un incendiu a izbucnit pe stadionul de rugby de pe strada Badea Cârțan din Constanța

28 Oct 2018 631

Rugby CS Năvodari a câștigat în deplasare cu RC Bârlad, Tomitanii Constanța, înfrângere pe terenul campioanei (galerie foto)

27 Oct 2018 954

La rugby, Tomitanii Constanţa şi CS Năvodari susţin sâmbătă meciuri de campionat

27 Oct 2018 448

Triumf în Italia Echipa de rugby Under-16 a LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa a câştigat cupa la turneul de la Genova

21 Oct 2018 4145

Rugby Tomitanii Constanța reclamă arbitrajul de la meciul pierdut cu Gloria Buzău

20 Oct 2018 1810

Campioana şi vicecampioana din DNS Duelul dintre Tomitanii şi Gloria Buzău continuă în SuperLigă. Sâmbătă, o nouă încleştare!

20 Oct 2018 1368