Sport

Imagini de la eveniment Echipa de rugby Tomitanii Constanța, nou promovată în Superligă, şi-a prezentat lotul pentru sezonul 2018/2019 (galerie foto)

Echipa de rugby Tomitanii Constanța, nou promovata în eşalonul de elită din România, Superliga, şi-a prezentat astăzi lotul de jucători pentru sezonul 2018/2019.

Totodată, rugbyştii au efectuat pe gazonul stadionului Mihai Naca fotografia de grup de început de sezon.

În lot sunt momentan 35 de jucători, printre care şi câţiva străini, dar este posibil ca pentru campionat să se mai efectueze două transferuri.

Este un drum nou pentru echipa Tomitanii. Ducem mai departe tradiţia Constanţei şi a Farului în prima ligă. La egalitate cu Timișoara, Constanța are cele mai mute titluri dintre echipele provinciei. Misiunea noastră pare dificilă pentru unii, dar suntem încrezători şi plini de forţă. Având ajutorul Primăriei Constanţa, care sprijină în continuare performanța, am alcătuit un lot zicem noi competitiv, relativ tânăr, cu o medie de vârstă de 24 de ani, a declarat Răzvan Bota, managerul echipei, care a vorbit despre noua provocare a Tomitanilor, alături de capitanul de echipă Johnny Sola şi de vice-capitanul Mario Arvinte.


Formaţia este pregatită de antrenorii Cristian Cojocaru şi Cătălin Nicolae.

În lot figurează jucătorii: Dragoș Burlacu, Bogdan Neacșu, Mihai Tăbuș, Ioniță Nistor, Ionuț Melecciu, Claudiu Pelin, Mădălin Mihalache, Sebastian Sârbu, Ionuț Coman, George Popa, Emanuel Zaharia Picincu, Gabriel Ciorbac, Florin Sasu, Andrei Homiuc, Sabin Crețu, Victor Dumitru, Cosmin Roșu, Johnny Sola, Mario Arvinte, Marian Jean Don, Paul Petucher, Mădălin Baraulea, Adrian Părălește, Petre Neacșu, Cornel Tatu, Ionuț Macoveanu, Alberto Tutunea, Giorgi Gigauri, Victor Galanton, Claudiu Mihai, Darboev Ardash, Codrin Bercu, Mihai Pocovnicu, Damien Buffard și Enghin Sali.  

Am încercat să alcătuim lotul numai din jucători români, dar nu s-a putut. Dintre străini, îl avem pe Johnny, care, glumind,  e român de-al nostru, e de șase ani în țară și cred că va rămâne la Constanța mai mulți ani, și am mai adus doi internaționali de tineret din Georgia, plus un jucător din Franța, care a mai jucat la Dinamo, un fundaș de mare valoare. Am readus la Constanța doi sportivi de la LPS, Mario Arvinte și Cosmin Roșu, produse ale Constanței. S-au întors acasă, după peripluri de mai mulți ani în străinătate și considerăm că vor fi stâlpi ai echipei, a precizat Răzvan Bota.   

 

Am plecat afară la 19 ani și am jucat trei ani în Franța. După aceea, am vrut să revin acasă, dar, din păcate, Farul nu mai exista în Superligă, așa că a trebuit să joc la CSM București. De când am plecat însă, m-am gândit ca într-o zi să evoluez iar pentru orașul meu. Suntem o echipă tânără, nu avem așa multă experiență, dar aș vrea să fim competitivi. Să jucăm cât putem de la egal la egal cu echipele tari și să le câștigăm respectul, a punctat Mario Arvinte.


Primul meci oficial al noii stagiuni va fi sâmbătă, 11 august, la Constanţa, de la ora 11.00, cu vicecampioana României CSM Baia Mare, în sferturile Cupei Regelui. Superliga va începe pe 8 septembrie, turul încheindu-se cu Cupa României.  

Toți băieții așteaptă meciul cu Baia Mare. Vrem să demonstrăm că nu suntem o echipă de nebăgat în seamă. Vom juca, ne vom lupta pentru noi și pentru oraș și sperăm să iasă un joc frumos, plăcut pentru suporteri. Sperăm să avem un început de sezon de bun augur. Suntem conștienți că echipa adversă e foarte puternică și nu ne va fi chiar așa de ușor, dar suntem încrezători, a punctat managerul echipei.    

 

Baia Mare e o echipă puternică, se află în topul rugby-ului românesc de ani buni.  Vom juca strategic ceea ce am pregătit și vrem să arătăm că știm rugby, a spus Mario Arvinte.    

 

Va trebui să dăm tot ce avem mai bun în noi contra formației din Baia Mare. Vom vedea unde ne aflăm, a precizat Johnny Sola.    
 

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Dobrogean

09 Aug, 2018 09:32

Speram ca Sambata,la meciul cu Baia Mare vom avea unde sa stam in tribune.....zilele trecute tribunele erau pline de vegetatie si arbusti.!!!!!!De parcare ce sa mai spunem....parcam pe unde apucam(cand o sa ne civilizam,sa avem parcari in apropierea stadioanelor)

Articole asemanatoare

Sondaj de opinie Credeţi că echipa de rugby Tomitanii Constanţa va reuşi clasarea pe locul cinci în SuperLigă?

22 Apr 2019 585

Liderul CS Năvodari a înscris 11 eseuri și a trecut cu scor-fluviu de a doua clasată în play-off (galerie foto)

20 Apr 2019 833

Cristian Cojocaru - „Am dovedit că se poate“ Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, succes mare în deplasare cu Dinamo București

20 Apr 2019 1222

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa, acţiune de igienizare şi pe stadionul „Mihai Naca“ (galerie foto)

17 Apr 2019 1117

Imagini de la eveniment Sportivi constănţeni, curăţenie la stadionul „Gheorghe Hagi“. Participă şi viceprimarul Costin Răsăuţeanu (galerie foto)

16 Apr 2019 1029

Discuţii pe marginea preluării de către Consiliul Local Municipal Constanţa a stadionului de rugby „Mihai Naca“

16 Apr 2019 978

Peste 250 de sportivi participă la o amplă acţiune de igienizare a stadionului „Gheorghe Hagi“ din Constanţa

15 Apr 2019 976

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa, atitudine bună în meciul cu liderul SuperLigii Cristian Cojocaru - „Putem crea un grup frumos“

15 Apr 2019 1077

Condusă la pauză, CS Năvodari a revenit și a câștigat derby-ul de pe teren propriu cu Știința Petroșani

13 Apr 2019 819

Imagini de la eveniment Rugbyștii de la Tomitanii, înfrângere cu CSM București, dar echipa constănțeană a jucat curajos (galerie foto+video)

13 Apr 2019 1199

Rugby Tomitanii primesc vizita liderului CSM Bucureşti. La Năvodari, se întâlnesc primele două clasate

13 Apr 2019 617

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, eșec în meciul cu CSA Steaua București (galerie foto)

06 Apr 2019 1076

Rugbyștii de la CS Năvodari, victorie la scor și cu RC Gura Humorului

06 Apr 2019 815

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa întâlnesc în Superligă Steaua Bucureşti, a doua clasată

06 Apr 2019 936

„Experienţa lor şi-a spus cuvântul” Tomitanii nu le-au putut face faţă vicecampionilor de la CSM Ştiinţa Baia Mare

01 Apr 2019 1010