Imagini de la eveniment HC Dobrogea Sud şi-a prezentat lotul de jucători pentru sezonul 2018/2019 (galerie foto)

Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanța și-a prezentat în această seară, într-un cadru festiv, la un hotel din Mamaia, lotul de jucători și staff-urile echipei pentru sezonul 2018/2019.
 
La eveniment au participat mai mulți invitați și suporteri.
 
Lotul este format din următorii jucători: Alexandru Popa, Alexandru Andrei, Dan. Vasile, Daniel Susanu, Csog Vencel, Ionuț Nistor, Nikola Crnoglavac, Zoran Nikolic, Sabin Ignat, Nemanja Mladenovic, Dejan Malinovic, Stevan Vujovic, Nikola Mitrevski, Janko Kevic, Viacheslav Saldatsenka, Velko Markoski, Irakli Chikovani, Marius Mocanu, Dalibor Cutura, George Buricea și Laurențiu Toma (căpitanul echipei). HC Dobrogea Sud este pregătită de Zvonko Sundovski și Marko Isakovic.
 
Printre invitați s-au numărat ec. Mariana Gâju (primarul comunei Cumpăna), Costin Răsăuțeanu (viceprimar al Constanței), Elena Frîncu, Ilie Floroiu, Mariana Solomon,  Răzvan Florea, Cristina Vărzaru, Ion Răuță sau Aurel Papari.

Vă mulțumim că ați onorat invitația clubului de a participa la acest eveniment. Ne bucurăm foarte mult că ne susțineți, ca de fiecare dată. Mulțumim Primăriei Constanța, sponsorilor, prietenilor noștri, galeriei și publicului constănțean. Handbalul este un sport de echipă, iar în momentele grele, când avem nevoie de sprijin, îl simțim. Ne bucurăm că facem parte dintr-o familie unită. Constanța este un oraș frumos, pentru care merită să te sacrifici. Promitem ca pe viitor să repetăm performențele de până acum, să ne îndeplinim obiectivele și să aducem cât mai multe cupa pe litoral, a spus Laurențiu Toma.    


Lotul de jucători

Laurențiu TOMA – extremă dreapta, născut pe 28 iunie 1981, la Ploiești. Căpitanul echipei. Joacă din 1999, fără întrerupere, la Constanța. Are 9 titluri de campion, 6 cupe și trei supercupe în palmares cu HCM Constanța. Unul dintre fondatorii echipei Dobrogea Sud, alături de care a câștigat anul acesta cupa și supercupa României. Fost component al echipei naționale a României alături de care a evoluat la Campionatele Mondiale din 2009 și 2011.

George Buricea – extremă stânga, născut pe 1 august 1979 la Brăila. Cel mai longeviv membru al echipei. A venit în 1998 a venit la Constanța și a câștigat 9 titluri de campion și 6 cupe cu HCM. Mai are un titlu și o cupă cu Steaua, iar anul acesta a mai adăugat două trofee în vitrina sa cu Dobrogea Sud. Unul dintre fondatorii noului club, alături de Laurențiu Toma și actualul președinte Rudi Stănescu. A jucat aproape 100 de meciuri pentru echipa națională și a fost prezent la Campionatul Mondial din 2009.

Dalibor CUTURA – centru, născut pe 14 iunie 1975 la Sombor, în Serbia. A jucat la Niș, Lovcen, Veszprem și Ademar Leon, înainte de a ajunge la Constanța în 2012. A câștigat două titluri de campion și două cupe cu HCM, iar din 2015 și-a continuat cariera la Dobrogea Sud. Anul acesta a mai adăugat două trofee în impresionantul său palmares. Cutura este vicecampion european în 2012 cu echipa națională a Serbiei pentru care a jucat până la 42 de ani.

Zoran NIKOLIC – pivot, născut pe 23 februarie 1991 la Belgrad, în Serbia. A jucat la Vojvodina Novi Sad, unde a câștigat trei campionate naționale și Cupa Serbiei. Din 2016 s-a transferat la Handbal Club Dobrogea Sud, alături de care a cucerit Cupa și Supercupa României. Nikolic este component al echipei naționale a Serbiei.


Nikola CRNOGLAVAC - inter dreapta, născut pe 22 aprilie 1992 la Kraljevo, în Serbia. A jucat la Jugovic Kac și la echipa maghiară Tatabanya, de unde a venit în 2016 la Constanța. A câștigat Cupa și Supercupa României cu Dobrogea Sud. A fost component al echipei de tineret a Serbiei și face parte din lotul de seniori al țării sale cu care a participat la Campionatul European din acest an.

Ionuț NISTOR - extrema dreaptă, născut pe 24 mai 1994 la București. A fost component al Centrului Național de Excelență de la Sighișoara. A jucat la CSM București, Steaua și Energia Târgu Jiu, iar din 2016 evoluează la Dobrogea Sud. A participat la două Campionate Mondiale și unul European de Juniori și Tineret. A fost căpitanul naționalei de tineret sfertfinalistă la Mondialul sub 21 de ani din Brazilia.

Viacheslav SALDATSENKA – portar, născut pe 23 iulie 1994, la Orsha, în Belarus. În sezonul 2017-2018 a evoluat la Odorheiu Secuiesc, de unde s-a întors în Belarus, la SKA Minsk. În acest an s-a transferat la Handbal Club Dobrogea Sud. Viacheslav este component al echipei naționale a Belarusului, pentru care a jucat la două Campionate Europene și un Campionat Mondial.

Janko KEVIC – centru, născut pe 21 aprilie 1986, la Zagreb, în Croația. Janko a evoluat în carieră la Medvesciak Zagreb, Nexe și Wisla Plock. Ultima dată a evoluat, în sezonul trecut, la vicecampioana Turciei, Goztepe Izmir.

Irakli CHIKOVANI – inter stânga, născut pe 28 iulie 1989 la Tbilisi, în Georgia. Chikovani evoluează în Liga Națională de 7 ani. A jucat în acest timp la Handbal Club Odorheiu Secuiesc, Politehnica Timișoara și Dunărea Călărași. Este component al echipei naționale a Georgiei. Chikovani a devenit din această vară jucătorul echipei Handbal Club Dobrogea Sud.

Marius MOCANU – pivot, născut pe 9 decembrie 1986 la Călărași. Mocanu a mai evoluat la Constanța în perioada 2009-2012, la HCM Constanța. În sezonul 2012-2013 a jucat la Călărași, iar apoi a urmat transferul la Dinamo București cu care a câștigat de trei ori campionatul. Este component al echipei naționale a României. Din vara acestui an a devenit jucătorul echipei Handbal Club Dobrogea Sud.

Dejan MALINOVIC – inter dreapta, născut pe 12 aprilie 1992 la Banja Luka, în Bosnia și Herțegovina. A jucat la Izvidac, Maribor Branik și US Creteil, în prima ligă franceză. A participat la Campionatul Mondial din 2015, unde a marcat 30 goluri. Din 2017 a devenit jucător la Handbal Club Dobrogea Sud.

Nemanja MLADENOVIC – centru, inter stânga, născut pe 4 ianuarie 1994 la Sombor, în Serbia. A jucat la echipele de tineret ale cluburilor Veszprem și Gummersbach. A evoluat cu Metalurg Skopje în Liga Campionilor în 2016, iar din 2017 s-a alăturat proiectului Handbal Club Dobrogea Sud. Este component al echipei naționale a Serbiei.

Stevan VUJOVIC – centru, inter stânga, născut pe 7 aprilie 1990 la Cetinje, în Muntenegru. A jucat la Vardar Skopje, Steaua Roșie Belgrad, Antequera, Selestat, Wetzlar, Metalurg Skopje și Balma zu varoși. Din 2017 evoluează la Handbal Club Dobrogea Sud. Este component al echipei naționale a Muntenegrului, alături de care a evoluat anul acest la Campionatul European.

Nikola MITREVSKI – portar, născut pe 3 octombrie 1985 la Bitola, în Macedonia. A jucat Vardar Skopje, Metalurg Skopje și Benfica Lisabona. Din 2017 apără poarta echipei Handbal Club Dobrogea Sud. Este component al naționalei Macedoniei, iar anul acesta s-a numărat printre cei mai buni portari de la Campionatul European.

Velko MARKOSKI – inter stânga, născut pe 5 aprilie 1986 la Struga, în Macedonia. A jucat la Vardar Skopje, Metalurg Skopje și Zagreb. Din 2017 s-a alăturat echipei Handbal Club Dobrogea Sud, unde este om de bază în apărare. Velko face parte din echipa națională a Macedoniei, alături de care a evoluat în acest an la Campionatul European.

Vencel CSOG – extremă stânga, născut pe 26 iunie 1997 la Baraolt. A jucat două sezoane la Handbal Club Odorhei, de unde s-a transferat în acest an la Handbal Club Dobrogea Sud Constanța. A fost căpitanul echipei naționale de tineret a României.

Sabin IGNAT – centru, născut pe 29 iulie 1987 la Piatra Neamț. A jucat la Știința Bacău, Politehnica Timișoara, Handbal Club Vaslui și Dunărea Călărași. Din 2017 a devenit jucătorul echipei Handbal Club Dobrogea Sud, alături de care a câștigat Cupa și Supercupa României.

Alexandru ANDREI – extremă stânga, născut pe 17 iulie 1998, la Brăila. A fost campion național de juniori cu Academia Minaur Baia Mare. Din 2016 a evoluat la Dobrogea Sud 2, în liga secundă, iar în 2017 a făcut pasul la prima echipă, cu care a câștigat Cupa și Supercupa. În acest an a participat cu echipa națională de tineret a României la Campionatul European.

Daniel VASILE – portar, născut pe 9 iulie 1997 la Bistrița. A jucat la CSM Bistrița, Academia Minaur și din 2015 a venit la Dobrogea Sud Constanța chiar în primul sezon din istoria echipei. A pus umărul la promovarea în Liga Națională și a avut evoluții apreciate pentru echipa națională de tineret a României. A câștigat Cupa și Supercupa României.

Daniel SUSANU – pivot, născut pe 4 martie 1998 la Galați. A jucat la CSȘ Galați, Handbal Club Farul, iar din 2017 a devenit jucătorul echipei Handbal Club Dobrogea Sud, pentru care a evoluat în liga secundă, dar și în Cupa României. În acest an a participat cu echipa națională de tineret a României la Campionatul European.

Alexandru POPA – pivot, 18 ani, constănțean. A început handbalul la prima grupă de copii înfiinţată la HCM Constanţa şi a jucat apoi ca junior la HCM, HC Farul şi HC Dobrogea Sud. La 16 ani, a debutat în liga secundă, cu HC Farul, iar în 2017 a făcut parte din echipa de juniori 1 a aceluiaşi club medaliată cu bronz naţional. De asemenea, a ieşit campion al României la handbal pe plajă, la Mamaia, cu HC Dobrogea Sud. În sezonul trecut, a evoluat cu HC Dobrogea Sud II în Divizia A şi în paralel în campionatul de juniori 1. Tânărul handbalist a încheiat liceul cu media 9,14, iar acum este student la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa.

Antrenori

Zvonko SUNDOVSKI – antrenor principal, născut pe 7 septembrie 1967 la Bitola, în Macedonia. Fost internațional, apoi antrenor de succes al echipelor Pelisteri și Metalurg Skopje, pe care le-a condus la câștigarea campionatului în Macedonia. Selecționer al Macedoniei, pentru care a obținut un loc 5 istoric la EURO 2012. Între 2012 și 2015 a câștigat două titluri, două cupe și o supercupă cu HCM Constanța și a calificat echipa în turneul Final Four al Cupei EHF. A mai antrenat CSM București și naționala Israelului. Din mai, este antrenor la Dobrogea Sud.

Marko ISAKOVIC – antrenor secund, născut pe 28 martie 1963 la Sabac, în Serbia. Are în palmares titluri și cupe în Serbia și Muntenegru. A fost selecționerul naționalei feminine a Serbiei clasată pe locul 6 la EURO 2002. L-a urmat pe Zvonko SUNDOVSKI la HCM Constanța și CSM București. Din 2017 s-a întors la Constanța, în staff-ul echipei Dobrogea Sud și și-a adăugat în vitrină încă o cupă și o supercupă.
 
Team manager
 
Branislav ANGELOVSKIteam manager. Născut pe 21 februarie 1977 la Bitola, în Macedonia. A jucat, printre altele, la Vardar Skopje, Badel Zagreb, Winterthur și Metalurg Skopje. Din 2010 a evoluat timp de 7 sezoane la HCM Constanța și apoi încă două la Dobrogea Sud. Are numeroase titluri de campion și cupe în palmares. A strâns peste 150 de selecții în echipa națională a Macedoniei. Din 2017 a devenit team managerul echipei și a obținut alte două trofee cu Dobrogea Sud.
 
Staff-ul medical
 
Titi BĂJENESCU – medic
Nicolae ROMAN – fizioterapeut
Romeo LINTE – kinetoterapeut
Dumitru FORȚU - maseur

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu Teodor Ștefan, de la CSM Constanța „Când am luat mingea, am simțit o atracție. Mi-am spus că nu voi mai dezlipi niciodată balonul de mână“ (GALERIE FOTO)

26 Apr 2023 4157

Handbal CSM Constanța, debut cu victorie în Liga Națională

22 Aug 2022 1654

George Buricea, la 43 de ani. Zi de naștere în cantonament. „Sunt împlinit, le mulțumesc tuturor celor care contribuie la asta“

03 Aug 2022 2433

Handbal „Delfinii“ vor disputa meciul decisiv din dubla cu Chambery la Constanța

27 Jul 2022 1496

Constanța, trei jucători sub tricolor Ionuț Stănescu, în echipa turneului de la Varna. România a ratat dramatic Mondialele

25 Jul 2022 1554

Constanța. Handbal George Buricea - „Din nou am avut ghinion la tragerea la sorți, dar ne vom juca șansa“

23 Jul 2022 1824

HC Dobrogea Sud Constanța și-a aflat adversarul din turul întâi al EHF European League

19 Jul 2022 1483

UPDATE „Delfinii“ au început pregătirea pentru noul sezon. HC Dobrogea Sud va preda ștafeta către CSM Constanța (GALERIE FOTO)

19 Jul 2022 2296

Handbaliștii de la HC Dobrogea Sud Constanța, spectacol la rafting. „S-au simțit ca… delfinii în apă“ (GALERIE FOTO)

18 Jul 2022 1514

Tânărul handbalist David Pavlov, de la HC Dobrogea Sud Constanța la CSM Focșani 2007

18 Jul 2022 2490

HC Dobrogea Sud Constanța Pregătire în sală pentru Alexandru Andrei și Ionuț Nistor. Ultimii doi din seria accidentaților grav

16 Jul 2022 2098

HC Dobrogea Sud începe pregătirea pentru noul sezon. „Delfinii“ joacă în EHF European League din turul întâi

15 Jul 2022 1913

Trei tineri handbaliști de la HC Dobrogea Sud se pregătesc pentru turneul oficial de la Varna. Ținta - elita continentală (GALERIE FOTO)

02 Jul 2022 1828

HC Dobrogea Sud Alexandru Andrei, în recuperare după operație. „În retur, sper să fiu alături de coechipieri și să joc!“

25 Jun 2022 1759

Moment aniversar la HC Dobrogea Sud Liviu Caba a împlinit 22 de ani. Jucătorul cu numărul 21 este născut pe 21 iunie

22 Jun 2022 1965