Sport

Imagini de la eveniment HC Dobrogea Sud şi-a prezentat lotul de jucători pentru sezonul 2018/2019 (galerie foto)

Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanța și-a prezentat în această seară, într-un cadru festiv, la un hotel din Mamaia, lotul de jucători și staff-urile echipei pentru sezonul 2018/2019.
 
La eveniment au participat mai mulți invitați și suporteri.
 
Lotul este format din următorii jucători: Alexandru Popa, Alexandru Andrei, Dan. Vasile, Daniel Susanu, Csog Vencel, Ionuț Nistor, Nikola Crnoglavac, Zoran Nikolic, Sabin Ignat, Nemanja Mladenovic, Dejan Malinovic, Stevan Vujovic, Nikola Mitrevski, Janko Kevic, Viacheslav Saldatsenka, Velko Markoski, Irakli Chikovani, Marius Mocanu, Dalibor Cutura, George Buricea și Laurențiu Toma (căpitanul echipei). HC Dobrogea Sud este pregătită de Zvonko Sundovski și Marko Isakovic.
 
Printre invitați s-au numărat ec. Mariana Gâju (primarul comunei Cumpăna), Costin Răsăuțeanu (viceprimar al Constanței), Elena Frîncu, Ilie Floroiu, Mariana Solomon,  Răzvan Florea, Cristina Vărzaru, Ion Răuță sau Aurel Papari.

Vă mulțumim că ați onorat invitația clubului de a participa la acest eveniment. Ne bucurăm foarte mult că ne susțineți, ca de fiecare dată. Mulțumim Primăriei Constanța, sponsorilor, prietenilor noștri, galeriei și publicului constănțean. Handbalul este un sport de echipă, iar în momentele grele, când avem nevoie de sprijin, îl simțim. Ne bucurăm că facem parte dintr-o familie unită. Constanța este un oraș frumos, pentru care merită să te sacrifici. Promitem ca pe viitor să repetăm performențele de până acum, să ne îndeplinim obiectivele și să aducem cât mai multe cupa pe litoral, a spus Laurențiu Toma.    


Lotul de jucători

Laurențiu TOMA – extremă dreapta, născut pe 28 iunie 1981, la Ploiești. Căpitanul echipei. Joacă din 1999, fără întrerupere, la Constanța. Are 9 titluri de campion, 6 cupe și trei supercupe în palmares cu HCM Constanța. Unul dintre fondatorii echipei Dobrogea Sud, alături de care a câștigat anul acesta cupa și supercupa României. Fost component al echipei naționale a României alături de care a evoluat la Campionatele Mondiale din 2009 și 2011.

George Buricea – extremă stânga, născut pe 1 august 1979 la Brăila. Cel mai longeviv membru al echipei. A venit în 1998 a venit la Constanța și a câștigat 9 titluri de campion și 6 cupe cu HCM. Mai are un titlu și o cupă cu Steaua, iar anul acesta a mai adăugat două trofee în vitrina sa cu Dobrogea Sud. Unul dintre fondatorii noului club, alături de Laurențiu Toma și actualul președinte Rudi Stănescu. A jucat aproape 100 de meciuri pentru echipa națională și a fost prezent la Campionatul Mondial din 2009.

Dalibor CUTURA – centru, născut pe 14 iunie 1975 la Sombor, în Serbia. A jucat la Niș, Lovcen, Veszprem și Ademar Leon, înainte de a ajunge la Constanța în 2012. A câștigat două titluri de campion și două cupe cu HCM, iar din 2015 și-a continuat cariera la Dobrogea Sud. Anul acesta a mai adăugat două trofee în impresionantul său palmares. Cutura este vicecampion european în 2012 cu echipa națională a Serbiei pentru care a jucat până la 42 de ani.

Zoran NIKOLIC – pivot, născut pe 23 februarie 1991 la Belgrad, în Serbia. A jucat la Vojvodina Novi Sad, unde a câștigat trei campionate naționale și Cupa Serbiei. Din 2016 s-a transferat la Handbal Club Dobrogea Sud, alături de care a cucerit Cupa și Supercupa României. Nikolic este component al echipei naționale a Serbiei.

Nikola CRNOGLAVAC - inter dreapta, născut pe 22 aprilie 1992 la Kraljevo, în Serbia. A jucat la Jugovic Kac și la echipa maghiară Tatabanya, de unde a venit în 2016 la Constanța. A câștigat Cupa și Supercupa României cu Dobrogea Sud. A fost component al echipei de tineret a Serbiei și face parte din lotul de seniori al țării sale cu care a participat la Campionatul European din acest an.

Ionuț NISTOR - extrema dreaptă, născut pe 24 mai 1994 la București. A fost component al Centrului Național de Excelență de la Sighișoara. A jucat la CSM București, Steaua și Energia Târgu Jiu, iar din 2016 evoluează la Dobrogea Sud. A participat la două Campionate Mondiale și unul European de Juniori și Tineret. A fost căpitanul naționalei de tineret sfertfinalistă la Mondialul sub 21 de ani din Brazilia.

Viacheslav SALDATSENKA – portar, născut pe 23 iulie 1994, la Orsha, în Belarus. În sezonul 2017-2018 a evoluat la Odorheiu Secuiesc, de unde s-a întors în Belarus, la SKA Minsk. În acest an s-a transferat la Handbal Club Dobrogea Sud. Viacheslav este component al echipei naționale a Belarusului, pentru care a jucat la două Campionate Europene și un Campionat Mondial.

Janko KEVIC – centru, născut pe 21 aprilie 1986, la Zagreb, în Croația. Janko a evoluat în carieră la Medvesciak Zagreb, Nexe și Wisla Plock. Ultima dată a evoluat, în sezonul trecut, la vicecampioana Turciei, Goztepe Izmir.

Irakli CHIKOVANI – inter stânga, născut pe 28 iulie 1989 la Tbilisi, în Georgia. Chikovani evoluează în Liga Națională de 7 ani. A jucat în acest timp la Handbal Club Odorheiu Secuiesc, Politehnica Timișoara și Dunărea Călărași. Este component al echipei naționale a Georgiei. Chikovani a devenit din această vară jucătorul echipei Handbal Club Dobrogea Sud.

Marius MOCANU – pivot, născut pe 9 decembrie 1986 la Călărași. Mocanu a mai evoluat la Constanța în perioada 2009-2012, la HCM Constanța. În sezonul 2012-2013 a jucat la Călărași, iar apoi a urmat transferul la Dinamo București cu care a câștigat de trei ori campionatul. Este component al echipei naționale a României. Din vara acestui an a devenit jucătorul echipei Handbal Club Dobrogea Sud.

Dejan MALINOVIC – inter dreapta, născut pe 12 aprilie 1992 la Banja Luka, în Bosnia și Herțegovina. A jucat la Izvidac, Maribor Branik și US Creteil, în prima ligă franceză. A participat la Campionatul Mondial din 2015, unde a marcat 30 goluri. Din 2017 a devenit jucător la Handbal Club Dobrogea Sud.

Nemanja MLADENOVIC – centru, inter stânga, născut pe 4 ianuarie 1994 la Sombor, în Serbia. A jucat la echipele de tineret ale cluburilor Veszprem și Gummersbach. A evoluat cu Metalurg Skopje în Liga Campionilor în 2016, iar din 2017 s-a alăturat proiectului Handbal Club Dobrogea Sud. Este component al echipei naționale a Serbiei.

Stevan VUJOVIC – centru, inter stânga, născut pe 7 aprilie 1990 la Cetinje, în Muntenegru. A jucat la Vardar Skopje, Steaua Roșie Belgrad, Antequera, Selestat, Wetzlar, Metalurg Skopje și Balma zu varoși. Din 2017 evoluează la Handbal Club Dobrogea Sud. Este component al echipei naționale a Muntenegrului, alături de care a evoluat anul acest la Campionatul European.

Nikola MITREVSKI – portar, născut pe 3 octombrie 1985 la Bitola, în Macedonia. A jucat Vardar Skopje, Metalurg Skopje și Benfica Lisabona. Din 2017 apără poarta echipei Handbal Club Dobrogea Sud. Este component al naționalei Macedoniei, iar anul acesta s-a numărat printre cei mai buni portari de la Campionatul European.

Velko MARKOSKI – inter stânga, născut pe 5 aprilie 1986 la Struga, în Macedonia. A jucat la Vardar Skopje, Metalurg Skopje și Zagreb. Din 2017 s-a alăturat echipei Handbal Club Dobrogea Sud, unde este om de bază în apărare. Velko face parte din echipa națională a Macedoniei, alături de care a evoluat în acest an la Campionatul European.

Vencel CSOG – extremă stânga, născut pe 26 iunie 1997 la Baraolt. A jucat două sezoane la Handbal Club Odorhei, de unde s-a transferat în acest an la Handbal Club Dobrogea Sud Constanța. A fost căpitanul echipei naționale de tineret a României.

Sabin IGNAT – centru, născut pe 29 iulie 1987 la Piatra Neamț. A jucat la Știința Bacău, Politehnica Timișoara, Handbal Club Vaslui și Dunărea Călărași. Din 2017 a devenit jucătorul echipei Handbal Club Dobrogea Sud, alături de care a câștigat Cupa și Supercupa României.

Alexandru ANDREI – extremă stânga, născut pe 17 iulie 1998, la Brăila. A fost campion național de juniori cu Academia Minaur Baia Mare. Din 2016 a evoluat la Dobrogea Sud 2, în liga secundă, iar în 2017 a făcut pasul la prima echipă, cu care a câștigat Cupa și Supercupa. În acest an a participat cu echipa națională de tineret a României la Campionatul European.

Daniel VASILE – portar, născut pe 9 iulie 1997 la Bistrița. A jucat la CSM Bistrița, Academia Minaur și din 2015 a venit la Dobrogea Sud Constanța chiar în primul sezon din istoria echipei. A pus umărul la promovarea în Liga Națională și a avut evoluții apreciate pentru echipa națională de tineret a României. A câștigat Cupa și Supercupa României.

Daniel SUSANU – pivot, născut pe 4 martie 1998 la Galați. A jucat la CSȘ Galați, Handbal Club Farul, iar din 2017 a devenit jucătorul echipei Handbal Club Dobrogea Sud, pentru care a evoluat în liga secundă, dar și în Cupa României. În acest an a participat cu echipa națională de tineret a României la Campionatul European.

Alexandru POPA – pivot, 18 ani, constănțean. A început handbalul la prima grupă de copii înfiinţată la HCM Constanţa şi a jucat apoi ca junior la HCM, HC Farul şi HC Dobrogea Sud. La 16 ani, a debutat în liga secundă, cu HC Farul, iar în 2017 a făcut parte din echipa de juniori 1 a aceluiaşi club medaliată cu bronz naţional. De asemenea, a ieşit campion al României la handbal pe plajă, la Mamaia, cu HC Dobrogea Sud. În sezonul trecut, a evoluat cu HC Dobrogea Sud II în Divizia A şi în paralel în campionatul de juniori 1. Tânărul handbalist a încheiat liceul cu media 9,14, iar acum este student la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa.

Antrenori

Zvonko SUNDOVSKI – antrenor principal, născut pe 7 septembrie 1967 la Bitola, în Macedonia. Fost internațional, apoi antrenor de succes al echipelor Pelisteri și Metalurg Skopje, pe care le-a condus la câștigarea campionatului în Macedonia. Selecționer al Macedoniei, pentru care a obținut un loc 5 istoric la EURO 2012. Între 2012 și 2015 a câștigat două titluri, două cupe și o supercupă cu HCM Constanța și a calificat echipa în turneul Final Four al Cupei EHF. A mai antrenat CSM București și naționala Israelului. Din mai, este antrenor la Dobrogea Sud.

Marko ISAKOVIC – antrenor secund, născut pe 28 martie 1963 la Sabac, în Serbia. Are în palmares titluri și cupe în Serbia și Muntenegru. A fost selecționerul naționalei feminine a Serbiei clasată pe locul 6 la EURO 2002. L-a urmat pe Zvonko SUNDOVSKI la HCM Constanța și CSM București. Din 2017 s-a întors la Constanța, în staff-ul echipei Dobrogea Sud și și-a adăugat în vitrină încă o cupă și o supercupă.
 
Team manager
 
Branislav ANGELOVSKIteam manager. Născut pe 21 februarie 1977 la Bitola, în Macedonia. A jucat, printre altele, la Vardar Skopje, Badel Zagreb, Winterthur și Metalurg Skopje. Din 2010 a evoluat timp de 7 sezoane la HCM Constanța și apoi încă două la Dobrogea Sud. Are numeroase titluri de campion și cupe în palmares. A strâns peste 150 de selecții în echipa națională a Macedoniei. Din 2017 a devenit team managerul echipei și a obținut alte două trofee cu Dobrogea Sud.
 
Staff-ul medical
 
Titi BĂJENESCU – medic
Nicolae ROMAN – fizioterapeut
Romeo LINTE – kinetoterapeut
Dumitru FORȚU - maseur

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Revista presei locale

22 Sep 2018 342

Ionuţ Stănescu - „Sper să arătăm o altă faţă“ HC Dobrogea Sud şi Dunărea Călăraşi se duelează duminică în Sala Sporturilor

22 Sep 2018 804

UPDATE. Imagini de la eveniment Cu ce scor s-a încheiat meciul HC Dobrogea Sud II - CSM Ploieşti (galerie foto)

21 Sep 2018 779

Revista presei locale

17 Sep 2018 345

După eşecul usturător cu Dinamo, HC Dobrogea Sud a trecut în Liga Naţională de HC Buzău 2012

17 Sep 2018 1103

Portarul Ionuţ Iancu, la HC Dobrogea Sud Constanţa

30 Aug 2018 1097

Dinamo București a învins HC Dobrogea Sud Constanța și a cucerit Supercupa României

25 Aug 2018 1259

Sâmbătă, primul meci oficial al sezonului HC Dobrogea Sud Constanţa şi Dinamo joacă iar cu Supercupa pe masă

25 Aug 2018 1192

În ce grupe au fost repartizate în Divizia A de handbal CSU Neptun, HC Dobrogea Sud II şi CS Medgidia

23 Aug 2018 492

HC Dobrogea Sud joacă sâmbătă în Supercupa României. Cum se pot achiziționa bilete de intrare

21 Aug 2018 943

HC Dobrogea Sud Constanţa îşi prezintă lotul pentru sezonul 2018/2019

21 Aug 2018 902

HC Dobrogea Sud Constanţa, înfrângere în finala turneului de la Struga

20 Aug 2018 963

UPDATE Astăzi, se joacă HC Dobrogea Sud - Celje Pivovarna Lasko, finala turneului de la Struga (galerie foto)

19 Aug 2018 979

HC Dobrogea Sud Constanţa susţine astăzi primul amical din cadrul turneului de la Struga

15 Aug 2018 808

HC Dobrogea Sud Constanţa pleacă în Macedonia, pentru turneul de la Struga (galerie foto)

13 Aug 2018 815

HC Dobrogea Sud Constanța a câștigat amicalul cu Dunărea Călărași

10 Aug 2018 832

Au donat sânge HC Dobrogea Sud joacă astăzi la Constanţa cu Dunărea Călăraşi. Vor fi prezentate şi noile achiziţii (galerie foto)

10 Aug 2018 850

„Îmi doresc calificarea la Jocurile Olimpice“ Aihan Omer va conduce prima selecţionată de seniori a României la handbal pe plajă (galerie foto)

07 Aug 2018 525

HC Dobrogea Sud, CSS1 Constanţa şi CSS Medgidia, aur la Campionatul Naţional de handbal pe plajă (galerie foto)

04 Aug 2018 2826

Membrii echipei de handbal HC Dobrogea Sud Constanța participă la o acțiune de donare de sânge

03 Aug 2018 478

Dejan Malinovic, tătic HC Dobrogea Sud a câştigat şi al doilea amical din Slovenia

02 Aug 2018 832

HC Dobrogea Sud Constanța, victorie în primul amical din Slovenia

29 Jul 2018 937

Revista presei locale

25 Jul 2018 477

Vis împlinit pentru mezinul lotului HC Dobrogea Sud Constanţa l-a inclus în lotul de Slovenia şi pe pivotul Alexandru Popa (galerie foto)

25 Jul 2018 2759

UPDATE Alexandru Andrei şi Daniel Susanu, de la HC Dobrogea Sud, în lotul României care participă la Campionatul European

19 Jul 2018 866

Handbaliştii de la HC Dobrogea Sud Constanţa au efectuat vizita medicală (galerie foto)

18 Jul 2018 745

Pe cine va întâlni HC Dobrogea Sud Constanţa în turul secund al Cupei EHF

17 Jul 2018 648

HC Dobrogea Sud Constanța s-a reunit după vacanță. Au fost prezenți și cei patru jucători nou achiziționați

16 Jul 2018 1547

Trei cluburi din judeţul Constanţa participă la Campionatul Naţional de handbal pe plajă de la 2 Mai

13 Jul 2018 1138

Handbalistul Viacheslav Saldatsenka, de la HC Dobrogea Sud Constanţa, a devenit tată

11 Jul 2018 1000

Al patrulea transfer HC Dobrogea Sud Constanţa l-a achiziţionat pe croatul Janko Kevic

09 Jul 2018 931

Constănțeanul Eden Hairi, antrenor la echipa de handbal de primă ligă CSM Bacău

03 Jul 2018 800

HC Dobrogea Sud debutează în noua ediţie a Ligii Naţionale la Constanţa, contra campioanei Dinamo!

28 Jun 2018 598

Președintele HC Dobrogea Sud, Ionuț Rudi Stănescu, a participat la un seminar organizat de Federația Europeană de Handbal la Koln

30 May 2018 613

HC Dobrogea Sud, pe locul cinci în Liga Națională. A câștigat și al doilea meci cu Poli Timișoara

24 May 2018 962

Intrare liberă, astăzi, la meciul HC Dobrogea Sud - Poli Timişoara. Cu o victorie, gazdele încheie duelul

24 May 2018 1120

Imagini de la eveniment HC Dobrogea Sud II, înfrângere la Constanţa în ultimul meci al sezonului (galerie foto)

23 May 2018 1394

Handbalişti de la HC Dobrogea Sud Constanţa, convocaţi pentru barajul România - Macedonia

22 May 2018 1459

Victorie în deplasare. HC Dobrogea Sud a câştigat primul meci cu Poli Timişoara

17 May 2018 728

Duelul pentru locul cinci HC Dobrogea Sud Constanţa susţine astăzi primul meci cu Poli Timişoara

17 May 2018 580

Tatăl handbalistului Nemanja Mladenovic, de la HC Dobrogea Sud, va duce steagul Constanței la Beijing

14 May 2018 894

Spirite încinse pe final HC Dobrogea Sud a învins Dunărea Călărași și va juca pentru locul 5 în Liga Națională

10 May 2018 932

HC Dobrogea Sud şi Dunărea Călăraşi se întâlnesc astăzi la Constanţa în meciul decisiv

10 May 2018 943

Dunărea Călăraşi a învins HC Dobrogea Sud Constanţa şi a împins întâlnirea în decisiv

06 May 2018 713

Turneul locurilor 5-8 La Călărași se dispută, duminică, a doua întâlnire dintre HC Dobrogea Sud Constanța și Dunărea Călărași

05 May 2018 639

HC Dobrogea Sud a debutat cu victorie în turneul 5-8 George Buricea - „Era greu să cucerim toate trofeele puse în joc“

04 May 2018 561

Imagini de la eveniment Noul antrenor, Zvonko Sundovski, prezentat oficial la HC Dobrogea Sud Constanța (galerie foto)

03 May 2018 680

HC Dobrogea Sud are un nou antrenor. Este antrenorul cu care HCM a reușit cel mai bun sezon din istorie (galerie foto)

03 May 2018 677

„Au furat repede meserie“ Un handbalist de la HC Dobrogea Sud şi unul de la CSS1 Constanţa, toboşari în galeria SSC Farul (galerie foto)

03 May 2018 3265

HC Dobrogea Sud Constanța a câştigat primul meci cu Dunărea Călăraşi (galerie foto)

02 May 2018 953