UPDATE. Imagini de la eveniment. Ilie Floroiu, sărbătorit. „Prin vene îmi curge sânge alb-albastru“ Personalităţi ale sportului românesc, prezente la Casa de Cultură din Constanţa (galerie foto + video)

La Casa de Cultură din Constanţa a început festivitatea care îl are în centrul atenţiei pe Ilie Floroiu, directorul Clubului Sportiv Farul Constanţa, care a împlinit, tot astăzi, 65 ani. 

Pentru a marca două momente importante din viaţa sa, ziua de naştere şi încetarea activităţii în fruntea CS Farul, în urma ieşirii la pensie, fostul mare atlet a invitat numeroase persoane apropiate lui şi clubului constănţean, atât din Constanţa, cât şi din ţară, între care se regăsesc şi glorii ale sportului românesc, campioni şi medaliaţi olimpici, mondiali şi europeni.

UPDATE: Sala este arhiplină, iar pe scenă a fost amplasat un aranjament floral cu numarul 65 (vârsta lui Ilie Floroiu), în culorile alb și albastru, culorile clubului. 

UPDATE: După ce prezentatorii evenimentului, Larisa Calistru și Cătălin Donose, au prezentat palmaresul lui Ilie Floroiu și o parte a invitaților, cei din sală urmăresc un filmuleț despre fostul mare atlet. 

UPDATE: Printre cei prezenți se află reprezentanți și Ministerului Tineretului și Sportului, Mihai Covaliu (președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român), foștii miniștri Georgiu Gingăraș și Alexandru Mironov, Dumitru Jacă (subprefect al județului Constanța), Paloma Petrescu, Grațiela Vâjâială, reprezentanți ai Consiliului Județean Constanța, primarul Constanței, Decebal Făgădău, Daniel Florea (primarul sectorului 5 București), IPS Teodosie (Arhiepiscopul Tomisului), dar și mari campioane și campioni ai României, precum Gabi Szabo, Doina Melinte, Anișoara Cușmir, Violeta Beclea, Vali Ionescu, Fița Lovin, Cristiana Cojocaru, Natalia Andrei, Elena Fidatov, Petrică Lupan, Elena Frîncu, Ion Draica sau Dumitru Răducanu. Nu lipsesc antrenori, sportivi și conducători de cluburi și structuri sportive și de învățământ 

Ilie Floroiu și-a pus amprenta pe tot ce înseamnă atletismul românesc. Este omul care a deschis drumul spre performanță la masculin. A fost un atlet extrem de perseverent și așa e și în calitate de conducător. Țin foarte mult la Ilie Floroiu și apreciez tot ce a realizat el în sportul românesc și la Constanța, conducând CS Farul. Oamenii îl apreciază și l-au susținut în tot ce a făcut, inclusiv eu. Este un model pentru noi ca manager. Când am o întrebare, îl sun pe el primul și-l întreb. Are o experiență uriașă în managementul sportiv, a spus Gabi Szabo, campioană olimpică și mondială, fost ministru al Tineretului și Sportului, în prezent director general la CSM București. 


UPDATE: Alte persoane cunoscute prezente la eveniment: Adrian Rapotan, Adrian Bavaru, Dumitru Manole, părinții Cătălinei Ponor și ai Elizei Samara, Mariana Solomon și echipa de la DJST Constanța, Laura Badea, Zsolt Gyongyossy, Lenuța Dragomir, Dan Cojocaru, Romeo Enescu, Traian Petcu, Ștefan Petcu, Constantin Mareș, Petre Buduru, Gheorghe Avram, Gheorghe Ungureanu, Mirela Damian, Florian Constantin, Cătălin Ganera, Tiberiu Pleșu, Marcel Lică, Radu Lefca, Sorin Trancă, Ionuț Gheorghe, Cristina Bujin, Aihan Omer, Iulian Gurzu, Simona Amânar, Constantin Gache, Dana Sofronie, Camelia Voinea, Cristina Toma, Memet Ender, Andrei Romeo, Cristina Hârâci, Anamaria Sebe, Florin Florea, Marcela Fumea, Răzvan Florea, Valerian Mușat, Viorel Gâscă, Alin Larion, Andrei Szemerjai, Magda Rusu, Ionuț Stănescu, Paul Peniu, Cristian Cojocaru, Petrică Miu, Cornel Panait, Victor Ciupină, comisar-șef Constantin Dancu (șeful Inspectoratului de Poliție Județean Constanța), Costică Cojoc, Petre Comăniță, Mircea Iacob. 

Ilie Floroiu este un om deosebit din toate punctele de vedere. A fost un sportiv foarte mare și e în slujba sportului de mulți ani. Era păcat ca, astăzi, oamenii din sport să nu-l celebreze în număr mare la împlinirea vârste de 65 de ani. Aș putea spune că așa cum Elena Frîncu este doamna sportului constănțean, Ilie Floroiu este domnul sportului constănțean.  Este mare nevoie de asemenea momente și întâlniri, a declarat Laura Badea, președintele Federației Române de Scrimă, campioană olimpică, mondială și triplă campioană europeană.  


UPDATE: Ilie Floroiu a urcat pe scenă pentru a-și ține discursul alături de nepoțica și de nepoțelul său. Băiețelul a purtat un costum sportiv cu numărul 1601, cel pe care l-a purtat bunicul său în competiții. Ilie Floroiu a spus, printre altele:

Mă bucur că sunt prezente atâtea persoane la acest eveniment, unul special pentru mine . Am emoții când vâd atâta lume. Este o acțiune de suflet, organizată de mine și de prietenii mei, CS Farul nefiind implicat. A venit vremea să-mi iau la revedere și de la activitatea profesională. Atașamentul meu pentru clubul Farul e ca la început. Mi-am dedicat viața sportului, atletismului și clubului Farul. Am făcut sport cu pasiune și devotament. Nu am abandonat în niciuna dintre cursele la care am participat. Prin venele mele curge sânge alb și albastru, culorile Farului. CS Farul este clubul tinereții mele, a fost a două mea casă, iar de multe ori chiar prima. Îmi va lipsi CS Farul. Trebuie să rămână un pilon al sportului românesc

UPDATE: În momentul în care a vrut să le aducă un omagiu părinților săi, care nu mai sunt printre cei vii, Maria și Mihai Floroiu, vocea lui Ilie Floroiu a fost înecată de lacrimi. 

UPDATE: La încheierea discursului, întreaga sală a scandat, în picioare, "Farul, Farul!" și "Floroiu, Floroiu!". 

UPDATE: Trupa Demențialii, formată din Laurențiu Vlad și Alexandru Anghel, a susținut un moment de umor dedicat lui Ilie Floroiu. 

UPDATE: Primarul Decebal Făgădău i-a oferit o cupă lui Ilie Floroiu, cu mesajul "Constanța vă mulțumește".

”Mulțumim, suntem mândri de dumneavoastră și vă purtăm recunoștință eternă pentru că ați dus numele Constanței peste tot în lume. Nu veți scăpa însă de noi. Misiunea nu vi se încheie aici, Constanța are în continuare nevoie de dumneavoastră! Mă voi adresa ministrului Tineretului și Sportului, pentru ca să rămâneți la conducerea clubului Farul. Dacă nu, vreau să fiți consilierul meu", a declarat, printre altele, Decebal Făgădău.

UPDATE: Comuna Cumpăna a fost reprezentata de către viceprimarul Florin Neagu, directorul CS Victoria Cumpăna, Ion Răuță, antrenoarea secţiei de gimnastică ritmică, Elena Vlad și antrenorul de rugby Florin Băcioiu. Ilie Floroiu a primit din partea administraţiei publice locale din Cumpăna o placheta în semn de apreciere față de profesionalismul și devotamentul de care a dat dovadă, de-a lungul întregii vieţi dedicate sportului constănţean, si o diplomă de excelență din partea Clubului Sportiv Victoria Cumpăna. 
 
La multi ani, Ilie Floroiu! La împlinirea a 65 ani, fostul mare campion, Ilie Floroiu a fost sărbătorit aşa cum se cuvine, se arată pe pagina de Facebook Știri Cumpăna. 

UPDATE: Discursuri au ținut și Elena Frîncu, fosta șefă timp de peste 20 de ani a Direcției pentru Sport a județului Constanța, IPS Teodosie și campionul olimpic Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Elena Frîncu i-a înmânat o plachetă din partea sa, dar și una din partea lui Octavian Belu și a Marianei Bitang, care n-au putut ajunge la eveniment. O plachetă a oferit și Federația Română de Canotaj, iar COSR i-a oferit lui Floroiu o distincție pentru întreaga carieră.


UPDATE: Pe placheta oferită de Elena Frîncu scrie "Bun venit în clubul pensionarilor sportivi!". "Nu vin, că nu știu să joc rummy", a glumit Ilie Floroiu. 

UPDATE: Ilie Floroiu a primit din partea DJST Constanța și un voucher de vacanță, Mariana Solomon, directorul DJST, spunându-i că după câteva zile de odihnă să-și continue activitatea alături de sport. 

UPDATE: Daniel Florea, primarul sectorului 5 București, în care se află CSA Steaua, la care a evoluat Ilie Floroiu timp de unan, a spus: 

Dacă ați ști cât îmi doresc ca CS Farul să fie fost în sectorul 5!

Ilie Floroiu a primit și din partea lui Daniel Florea oferta de a-i fi consilier! 

UPDATE: Ilie Floroiu a primit o distincție și din partea Ministerului Tineretului și Sportului. 

UPDATE: Teodora, nepoțica lui Ilie Floroiu, i-a oferit cupa pentru cel mai bun bunic.

"Știu că ai multe cupe în vitrină, dar pe aceasta nu o ai. Te iubim!", a spus Teodora.


UPDATE: IPS Teodosie i-a oferit lui Ilie Floroiu o icoană, "care să apere și să fie un semn la vârsta de 65 de ani!".

UPDATE: Din partea Federației Române de Scrimă Ilie Floroiu a primit o spadă din mâinile Laurei Badea și ale lui Alexandru Mironov. 

UPDATE: Bianca Gorgovan și Lavinia Panaete, de la secția de gimnastică aerobică a CS Farul, i-au oferit lui Ilie Floroiu un certificat "care atestă că universul nemărginit găzduiește o stea, Ilie Floroiu".

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE Viața și activitatea inginerului Dumitru Manole, cuprinse într-un volum lansat la Muzeul Național al Marinei Române (FOTO+VCIDEO)

20 Dec 2023 1484

Constanța. 29 noiembrie 2023 Astăzi e ziua de naștere a fostului mare atlet Ilie Floroiu

29 Nov 2023 1340

#Dobrogea145 Fostul mare atlet Ilie Floroiu, mesaj de Ziua Dobrogei

21 Nov 2023 1446

Gimnastică aerobică CS Farul Constanța, pe primul loc în clasamentul pe cluburi la Campionatul Național (GALERIE FOTO)

07 Nov 2023 1156

Ștafeta sportului constănțean a ajuns la destinație, în comuna Cumpăna. „Va fi păstrată la loc de cinste“ (GALERIE FOTO)

02 Oct 2023 1040

Constanța „Cupa Farul - Memorial Ștefan Aftenie” a reunit peste 80 de sportivi. Cine a fost sufletul evenimentului (GALERIE FOTO)

28 Sep 2023 1238

Sănătate prin sport La Cumpăna s-a desfășurat Crosul #BeActiveCumpăna

25 Sep 2023 828

Constanța Fostul mare atlet Ilie Floroiu, în doliu. S-a stins din viață soția lui

17 Jul 2023 4195

Scrimă Ediția a 24-a a „Cupei Farul - Memorial Paul Călin” reunește la Constanța peste 250 de sportivi

17 May 2023 1348

Ilie Floroiu a încetat colaborarea cu CSM Constanța

14 Feb 2023 2540

Constanța La împlinirea a 70 de ani, Ilie Floroiu a primit Ordinul Excelența Olimpică din partea COSR (GALERIE FOTO + VIDEO)

29 Nov 2022 2358

UPDATE. Constanța Fostul mare sportiv Ilie Floroiu împlinește 70 de ani. „Știți ce le spun eu mereu colegilor mei, care mă mai tachinează?“

29 Nov 2022 3138

LIVE VIDEO+TEXT „Transferul anului!“. Legendarul Ilie Floroiu, prezentat ca președinte de onoare al Clubului Sportiv Municipal Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Nov 2022 2777

Ilie Floroiu, președinte de onoare al CSM Constanța

24 Nov 2022 2357

#Dobrogea144 Ilie Floroiu, multiplu campion și recordman, mesaj de Ziua Dobrogei

19 Nov 2022 2175