Imagini deosebite Atleta Andreea Jaqline Timofei, de la Farul Constanţa, a ajuns la Gibraltar (galerie foto)

Atleta constănţeană Andreea Jaqline Timofei se află la finalul perioadei de cantonament pe care a petrecut-o în această lună în Portugalia. Componentă a lotului olimpic de tineret, campioana de 20 de ani se pregăteşte pentru o nouă probă 
 
Un grup de atleţi şi atlete din România, din loturile olimpice de tineret şi seniori, se află de aproape o lună în Portugalia, la Monte Gordo, unde se pregătesc în condiţii climaterice deosebite, incomparabile cu cele din ţară din această perioadă. Printre sportivii tricolori se află şi Andreea Jaqline Timofei, de la CS Farul Constanţa, care a împlinit recent 20 de ani.
 
Din toamna trecută, campioana balcanică de junioare 1 Andreea Jaqline Timofei a fost inclusă în lotul olimpic de tineret al României. Atleta a încheiat junioratul şi a trecut la categoria de vârstă tineret. Până acum, atleta descoperită şi pregătită la club de Niculina Chiricuţă a avut o carieră prolifică. Este multiplă campioană naţională, la toate categoriile, dar şi campioană balcanică la junioare 1, vicecampioană balcanică şi medaliată cu bronz şi participantă la alte competiţii internaţionale de primă mărime.

„Niculina Chiricuţă îmi este ca o mamă!“


Andreea a impresionat în mod special şi a obţinut rezultatele sale la 400 m garduri, 400 m sau 200 m. Acum se pregăteşte însă pentru 800 m. „Abordez o nouă probă şi sper ca în vară să alerg 2.05. La început, mi-a fost foarte greu să trec de la 400 m la 800 m, dar am început să mă acomodez cu antrenamentele“, spune tânăra. La lotul naţional, Andreea lucrează cu antrenorul Constantin Nourescu, un tehnician care a fost plecat 18 ani în Tunisia, revenind în ţară în 2015. În timpul anului, constănţeanca va fi la lot 10 - 11 luni, pregătindu-se în locaţiile stabilite de Federaţia Română de Atletism.
 
Antrenoarea de club a Andreei, atunci când aceasta se va afla la Constanţa, este Niculina Chiricuţă, cu care campioana are o relaţie deosebită. „Ţinem în continuare legătura. Îi cer mereu sfaturi şi păreri. Îmi este ca o mamă şi aşa va rămâne mereu în sufletul meu! Îi port un respect deosebit“, a declarat Andreea, care este singura reprezentantă a Constanţei prezentă în Portugalia.

A fost sărbătorită în cantonament 


Tânăra atletă se va întoarce de la Monte Gordo duminică, 31 ianuarie. Cantonamentul, la care au participat 15 sportivi şi sportive, s-a întins pe durata întregii luni ianuarie. Pe data de 11 ianuarie, Andreea a fost sărbătorită de colegi pentru împlinirea frumoasei vârste de 20 de ani. Dintre participanţii la pregătire nu au lipsit Claudia Ştef, Marius Cocoran (ambii, în proba de marş), Florina Pierdevară sau Marius Ionescu. Pregătirea a mers foarte bine, în condiţiile în care sportivii au beneficiat de vreme foarte frumoasă.

Impresionată de Gibraltar


În momentele libere, românii au vizitat câteva locuri frumoase din Portugalia, ajungând însă şi la Gibraltar. Potrivit Wikipedia, Gibraltar este singurul teritoriu britanic de peste mări situat în Europa, în sudul peninsulei iberice. Nu este un stat, ci doar un teritoriu dependent de Marea Britanie. Gibraltarul mărgineşte strâmtoarea Gibraltar, care leagă Marea Mediterană cu Oceanul Atlantic. Pe o parte din teritoriul Gibraltarului se ridică Stânca Gibraltar, cu înălţimea de 426 de metri. „Nu am mai fost până acum la Gibraltar. A fost foarte frumos, m-a impresionat în mod deosebit. În altă zi, am ajuns şi la Faro sau Tavira“, a povestit frumoasa atletă.

Cum au început atletismul


Jaqline face atletism de cinci ani. A fost remarcată de Niculina Chiricuţă la un tetratlon şcolar, la Constanţa. Fata venise cu un grup de copii din judeţ, de la Nistoreşti (sat aparţinând de comuna Pantelimon), iar la proba de lungime, antrenoarea a observat că tânăra, care era atunci în clasa a şaptea, a sărit destul de bine. A vorbit cu mama copilei, care a fost de acord să o dea la atletism. Astfel că, în anul următor, s-a prezentat la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, pentru încadrare. Nu a venit însă singură, ci la „pachet“ cu fratele ei, Bogdan. Cei doi erau la Nistoreşti în aceeaşi clasă la şcoală, iar mama lor nu voia să-i despartă. Rezultatele au venit rapid în cazul amândurora. Ulterior, i-a urmat la atletism şi sora lor, Maria. În prezent, Bogdan nu mai face sport, dar Maria continuă. Antrenoarea sa este tot Niculina Chiricuţă, iar fata concurează la 400 m şi 800 m, cucerind deja medalii la competiţiile interne.

Majoretă alături de Miss România 


La o ediţie a Zilei Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ (Sf. Nicolae), pe 6 decembrie, s-au organizat mai multe festivităţi interne. Prof. Magda Martinescu s-a ocupat de alcătuirea unei trupe de majorete, în care a inclus-o şi pe Andreea Jaqline Timofei. Din grup au mai făcut parte o atletă, Alexandra Bernianu, şi fete de la secţia de dans sportiv, printre care Maria Iacob, care este şi fotomodel, iar în 2012 a obţinut titlul de Miss România la Bucharest Fashion Week.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nuntă în sportul din Constanţa. „Casă de piatră, prieteni dragi!“ Andreea Jaqline Timofei s-a căsătorit cu Liviu Marius Poiană (galerie foto)

06 Jul 2017 11486

Roxana Stan, pe podium la fitness Şi-a dat jos ghipsul de la picior, a concurat şi a ieşit vicecampioană naţională! (galerie foto)

07 Apr 2017 9485

Andreea Jaqline Timofei, de la atletism la bikini fitness Campioana de pe pistă a debutat cu dreptul pe scena graţiilor (galerie foto)

14 Mar 2017 5107

LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa, locul trei pe ţară la Olimpiada Gimnaziilor (galerie foto)

16 May 2016 3032

Atleta Andreea Jaqueline Timofei, din Constanţa, a împlinit astăzi o frumoasă vârstă

11 Jan 2016 1951

Iubitorii de mişcare sunt invitaţi, astăzi, la Constanţa, la Crosul „1 Decembrie“

01 Dec 2015 2703

Traseul pe care se va desfăşura, la Constanţa, ediţia 2015 a Crosului 1 Decembrie (galerie foto)

25 Nov 2015 3251

„Dublă“ pentru Cristian Nedelcu Atleta Andreea Timofei, două medalii de aur şi una de argint la Naţionale (galerie foto+video)

10 Aug 2015 2847

Constanţa, medalii peste medalii în prima zi a Naţionalelor de atletism (galerie foto)

27 Jul 2015 3299

Atletul Cristian Nedelcu, de la CS Farul, record personal la Campionatul European din Suedia (galerie foto)

18 Jul 2015 1895

Medalii pentru Constanţa la Balcaniada de juniori 1 şi la cea de juniori 2

06 Jul 2015 3003

Podium pentru Constanţa la Balcaniadele de atletism

05 Jul 2015 2137

Reprezentanții Constanței, după medalii la Balcaniadele de atletism

04 Jul 2015 2400

Cristian Nedelcu, din Constanţa, dublu campion la atletism (galerie foto)

02 Jun 2015 3261

Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar Atletele de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa au luat bronz la tetratlon

19 May 2015 2603