Imagini rare Celebrul culturist Cristian Mihăilescu, student, la 20 de ani! Cu cine a fost coleg de cameră (galerie foto)


Bogata colecție de poze-document a antrenorului emerit de natație din Constanța Octavian Tileagă cuprinde și imagini din tinerețe cu celebrul culturist Cristian Mihăilescu, multiplu campion național și mondial, campion european și fost președinte al Federației Române de Culturism, o somitate în materie și una dintre legendele din România ale acestui sport.

Acum în vârstă de 69 de ani, Mihăilescu, antrenor la secția de culturism și fitness a CS Farul Constanța, apare în instantaneele lui Tileagă la vârsta de 20 de ani, în iulie 1971, pe când era student în anul II la „Sport“, la București. Împreună cu colegii săi, printre care și Octavian Tileagă, Cristian Mihăilescu se afla cu ocazia unei acțiuni studențești la Sulina, în județul Tulcea. Deja culturist, cel care avea să-și adauge în palmares nenumărate titluri, avea să conducă din postura de președinte al FRC culturismul românesc și avea să devină antrenor emerit apare în imagini, cum altfel, decât pozând, în poziții de culturism.

Poreclit „Mușchiuleț“


„Cristian Mihăilescu, poreclit «Mușchiuleț», primul meu coleg de cameră la facultate. Aflat la începutde carieră sportivă, avea să ajungă multiplu campion național, laureat al multor competiții internaționale de culturism. În anul 2003, și-a încununat cariera sportivă cu o performanță uluitoare pentru România, participând în Statele Unite ale Americii la Mister Olympia Masters, unde a cucerit medalia de argint. Un prieten și un coleg de excepție, simpatizat fără excepție de toți studențiidin IEFS“, a fostcmentariul lui Octavian Tileagă pe marginea pozelor cu Mihăilescu. Într-una dintre acestea, Cristian apare într-o „comparație“ cu Adrian Goreac, viitor antrenor-coordonator al lotului feminin de gimnastică al României.   

„Jos pălăria!“


Imaginile din 1971 care-l înfățișează pe Cristian Mihăilescu a atras comentarii de apreciere din partea prietenilor. „Minunat! Profesor și exemplu de dăruire și perseverență. Și acum arată la fel, dar chiar mai bine; încă nu și-a pus ganterele în cui. Să fiți sănătos, dle Profesor și prieten“, a scris Iulian Radu. „Absolut real! Un om deosebit. Toți colegii îl iubim de peste 50 de ani!“, a răspuns Octavian Tileagă. „Felicitări pentru întreaga carieră sportivă!“, a postat Carmen Nițu. „Una de excepție, într-adevăr! Jos pălăria“, a fost răspunsul lui Tileagă.

Doctor în educație fizică, disciplina culturism


De-a lungul unei cariere prodigioase, Cristian Mihăilescu a cucerit zeci de titluri de campion al României, începând să practice acest sport de la vârsta de 12 ani. Grație rezultatelor de vârf pe care le-a avut apoi cu elevii săi, atât pe plan intern, cât și internațional, a dobândit și calitatea de antrenor emerit. Totodată, este și doctor în educație fizică, disciplina culturism, titlu obținut în anul 2005. „Pentru mine, culturismul este un mod de viaţă, aşa cum e mâncarea pentru alţii. Vreau să dau un exemplu, atât celor tineri, cât şi celor de vârsta mea, că mişcarea şi exerciţiul fizic aduc beneficii enorme pentru sănătate", a declarat antrenorul emerit Cristian Mihăilescu.  

Sursa foto: Facebook (Octavian Tileagă, Diana Pivniceru, Mihai Dehelean)

Citește și:

Un multiplu campion al Constanţei a plecat în America

CS Farul Constanţa, pe primul loc. Zece medalii! Remus Boroiu, campion naţional la bodybuilding classic şi la games classic bodybuilding (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobiliare Constanța Firma administrată de un consilier local PSD modifică din nou proiectul de pe bulevardul Aurel Vlaicu

13 Apr 2024 720

Imobiliare Constanța Firma administrată de un consilier local PSD a primit autorizație de construire pentru un bloc de 6 etaje

24 Oct 2023 1500

Sportivii de la CS Farul Constanța, peste 20 de medalii la Naționalele de culturism și fitness (GALERIE FOTO)

07 Sep 2023 1542

Averea și interesele lui Cristian Mihăilescu, consilier local la Primăria Constanța (DOCUMENTE)

04 Jul 2023 1802

CS Farul Constanța Cosmin Iancu și Ionuț Lepădatu, pe podium la Campionatul European de Culturism și Fitness (GALERIE FOTO)

06 May 2023 1511

CS Farul Constanța De ziua sa de naștere, culturistul Alexandru Botnaru a cucerit argintul la Cupa României

02 May 2023 1289

Undă verde de la Mediu pentru firma administrată de un consilier local PSD. Va ridica un bloc de 6 etaje la Constanța

14 Jan 2023 1768

Constanța Laurențiu Gabriel Mihalcea, medaliat la Campionatul Mondial de culturism

09 Dec 2022 1930

Întâlnire cu legendarul Dorian Yates, de șase ori Mr. Olympia Laurențiu Mihalcea, de la CS Farul Constanța, aur la Diamond Cup Budapesta (GALERIE FOTO)

06 Jun 2022 2211

Peste 462.000 de lei premiere de la bugetul local pentru performanțele internaționale ale CS Farul Constanța

01 Jan 2022 2933

Consilierul local PSD, care construiește unități locative pe bandă rulantă, a inițiat un trasfer de părți sociale între firmele pe care le controlează

14 Jul 2021 2200

#DobrogeaDigitală La mulți ani, Felicia Filip! Soprană de valoare mondială, prezentă pe scena Liricului constănțean

20 Mar 2021 2189

Culturistul Cristian Anghel vrea să bată un record „Dacul”, inventiv. „Flotările ospătarului”, dar și cu fetița în spate!

11 Dec 2020 5957

A fost ședință de CLM. Au fost aleși viceprimarii Constanței și s-au constituit comisiile permanente de specialitate

10 Nov 2020 3116

Franc Estate Development, act de urbanism pentru ridicarea unui imobil de şase etaje în municipiul Constanţa

07 Feb 2020 4877