„În 2019, vom fi mai puternici“ Ionuţ Vînă, mijlocaşul FC Viitorul, vrea să prindă echipa naţională şi un transfer în străinătate

Mijlocaşul Ionuţ Vână, cel mai constant fotbalist al FC Viitorul în 2018, conform platformei de statistică InStat, crede că echipa de pe litoral va fi mai puternică în 2019 decât anul trecut, având în vedere şi achiziţiile efectuate.
 
Campioana României din sezonul 2016/2017 a înregimentat până acum cinci jucători, Andreias Calcan (mijlocaş), Andrei Târcoveanu (mijlocaş), Bas Kuipers (fundaş), Eric de Oliveira (mijlocaş) şi Rivaldinho (atacant), în vreme ce contractul cu atacantul Mihai Voduţ a fost reziliat. Noii fotbalişti s-au integrat lotului în cantonamentul din Antalya, jucând şi în meciuri de verificare. „Cred că Viitorul va fi mai puternică în 2019 cu noile achiziţii. Trebuie să îi ajutăm să se acomodeze, în colectiv şi cu stilul nostru de joc, pentru a ne ajuta. A fost un cantonament util, ne-am antrenat foarte bine, cu câte două antrenamente pe zi şi meciuri (uneori, câte două zilnic). A fost greu, dar suntem conştienţi că pregătirea de aici ne va ajuta pe perioada campionatului. A plouat mult timp, dar important e că ne-am adaptat şi ne-am putut desfăşura antrenamentele. Partidele amicale disputate ne vor ajuta să ne căpătăm ritmul de joc. Rezultatele nu sunt importante acum, sunt meciuri amicale şi trebuie să ne atingem din punct de vedere fizic parametrii. Mă bucur că am şi înscris un gol“, a spus Ionuţ Vînă.
 

Meciul cu U Craiova se joacă duminică

 
Până la play-off mai sunt de jucat cinci meciuri în sezonul regulat, iar mijlocaşul FC Viitorul este de părere că echipa sa (aflată pe locul 5, cu 33 de puncte) va trece cu bine de ele. „Ce contează e că suntem sănătoşi, nu ne-am accidentat şi suntem pregătiţi să abordăm cele cinci meciuri importante pentru accederea în play-off. Campionatul e strâns, sunt multe echipe care se bat la play-off. Ştim ce ne aşteaptă, suntem conştienţi de valoarea noastră şi sunt sigur că ne vom strânge toate energiile şi vom da tot ce avem mai bun în noi pentru aceste cinci meciuri. Începem anul contra U Craiova (duminică, 3 februarie, de la ora 20.00, la Ovidiu, în etapa a 22-a a Ligii 1). E un meci foarte greu şi important. Încercăm să câştigăm, pentru a ne apropia de ea în clasament (n.r. formaţia din Bănie e pe poziţia a treia, cu 38 de puncte). Pentru 2019, îmi doresc să fiu sănătos, să mă pot bucura de fotbal în fiecare zi, să ajung la echipa naţională şi să mă transfer la un club din străinătate“, a mai arătat mijlocaşul FC Viitorul.
 

Un an incredibil

 
În 2018, Tudor Băluţă a fost cel mai bun mijlocaş defensiv Under-21 din campionat, arată cifrele InStat, iar evoluţiile şi realizările sale i-au depăşit chiar şi lui aşteptările. „Am avut un an incredibil, nici eu nu mă aşteptam să fie atât de bun. Mă bucur, dar era şi mai bine dacă am fi mers mai mult în cupele europene şi ne-am fi clasat mai bine în campionat. Sper ca anul acesta să reuşim, iar individual să-mi depăşesc reuşitele din 2018. Jocurile bune de la Viitorul m-au impus la 19 ani şi la echipa naţională mare. Sper să fiu şi în continuare la lot şi să ajut România să aibă rezultate cât mai bune. Deşi n-am fost până acum la lotul de tineret, sper să fiu chemat şi eu la turneul final. Acolo ne batem cu cele mai bune echipe din Europa şi trebuie să demonstrăm că suntem o generaţie foarte bună“, a arătat Tudor Băluţă.
 

„Ar fi frumos să câştigăm Cupa“

 
Tânărul fotbalist este încrezător că echipa de pe litoral va merge foarte bine atât în campionat, cât şi în Cupa României, în a doua întrecere fiind calificată în sferturi, unde va juca împotriva formaţiei FC Hermannstadt. „Achiziţiile din această iarnă vor aduce cu siguranţă un plus echipei. Sper ca nou-veniţii să se adapteze cât mai repede şi să ajungă în forma lor maximă în cel mai scurt timp. Am mare încredere în echipă şi în staff-ul tehnic. Cred că vom obţine rezultate bune şi ne vom clasa în play-off. E bine că suntem angrenaţi pe două fronturi, campionat şi Cupa României. Ar fi frumos să câştigăm trofeul Cupei, iar în campionat ne dorim întâi să fim în play-off, iar apoi vom vedea, ne vom bate de la egal la egal cu toate echipele“, a punctat mijlocaşul FC Viitorul.
 

Paul Iacob speră la lotul de tineret

 
Un alt tânăr al echipei, Paul Iacob, sper să reuşească să se impună cât mai repede, iar drept rezultat să fie convocat şi la echipa naţională de tineret. „Am avut unele probleme la genunchi, dar acum sunt 100% refăcut şi pregătit să dau totul. Mă pregătesc foarte bine şi sper să joc cât mai mult, să devin cât mai repede un jucător de bază. Au venit jucători de calitate, care sunt sigur că ne vor ajuta în campionat. Pe cei tineri, care vin din Academie, îi primim mereu cu braţele deschise şi îi ajutăm cât putem să crească, iar pe viitor să facă şi ei pasul şi să devină jucători importanţi. Lupta e strânsă, fiecare echipă care şi-a propus accederea în primele şase poate ajunge în play-off sau îl poate rata. O luăm pas cu pas, jucăm numai la victorie şi sperăm să ne calificăm. În 2019, vreau să joc cât mai mult, să o fac cât mai bine şi, de ce nu, să fiu convocat la lotul naţional de tineret“, a menţionat Paul Iacob.
 

„Ne dorim să ne implicăm în lupta pentru titlu“

 
Unul dintre cei mai experimentaţi jucători din lotul FC Viitorul, Vlad Achim, joacă pentru echipa din oraşul său natal. „La începutul carierei, n-am avut această oportunitate, dar acum m-am întors şi mă bucur că pot împărtăşi din experienţa mea şi celor mai tineri. Este o luptă foarte strânsă la play-off, poate cea mai strânsă de până acum. Se luptă multe echipe, iar noi sperăm să facem cât mai repede punctele necesare. Pe mine concurenţa nu m-a speriat niciodată, este benefică, ne bucurăm că avem soluţii pe toate posturile. Au venit jucători valoroşi, care au demonstrat acest lucru şi sperăm să ne ajute cât mai mult. Ne dorim să ne implicăm în lupta pentru titlu. Avem ca obiectiv şi Cupa, chiar mai mult decât campionatul. Suporterilor le promitem că vom da totul pe teren meci de meci, vom încerca să facem un fotbal frumos şi spectaculos, cu multe goluri, şi-i aşteptăm alături de noi“, a spus Vlad Achim.

Sursa foto: FC Viitorul
 

Citeşte şi:
 
Surprize pentru performerii Viitorului din 2018!
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 556

Farul Constanța, partidă cu FC Botoșani, decisivă pentru accederea în play-off Ionuț Vînă - „E un meci cât un sezon“ (VIDEO)

06 Mar 2024 1344

Superliga 2023/2024. U Cluj - Farul Constanța Hagi - „Mergem să ne batem pentru cele trei puncte“ (VIDEO)

27 Feb 2024 1608

Campioana Farul Constanța, neînvinsă în 2024 Ionuț Vînă - „Vrem să-i răsplătim pe fani cu fotbal frumos și cu victorii“

11 Feb 2024 931

Superliga 2023/2024. UTA - Farul Constanța Hagi - „Încercăm să facem un meci foarte bun, precum precedentul, cu Petrolul“ (VIDEO)

14 Dec 2023 2883

Farul Constanța Constantin Budescu se lipește la gol, dar are „lipici“ și la pește. „Budi“ a marcat al 80-lea gol în prima ligă

25 Sep 2023 1598

UPDATE Farul Constanța continuă proiectul „Învățăm să fim campioni“. Vizită la Școala Gimnazială nr. 40 „Aurel Vlaicu“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

19 Sep 2023 1721

Superliga 2023/2024 Doi fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa etapei. „Marinarii“, în fruntea clasamentului

25 Jul 2023 1349

Farul Constanța. „Îngerul păzitor“ Alexandru Buzbuchi „Orice oportunitate care mi se oferă pentru a apăra e o plăcere pentru mine“

24 Jul 2023 1402

Hagi, după Farul Constanța - FC Voluntari 4-1 „Toată lumea e fericită, mai puțin eu. Nu mi-a plăcut deloc ce am văzut“

22 Jul 2023 2266

Farul Constanța Rivaldinho vrea să-l depășească pe Eric de Oliveira și să devină cel mai bun marcator străin al clubului (VIDEO)

19 Jun 2023 1966

Încă un transfer la Farul Constanța. „Bine ai (re)venit!“

17 Jun 2023 1887

FCSB l-a înregimentat de la FC Viitorul şi pe Ionuţ Vînă

11 Jul 2019 1822

Mijlocaş box-to-box Ionuţ Vînă are cel mai bun presing din Liga 1 şi dă cele mai multe pase (video)

29 Dec 2018 2259

Ianis Hagi - „Suntem unde ne-am dorit“ FC Viitorul, pe locul patru după turul sezonului regulat. În progres faţă de stagiunea trecută

31 Oct 2018 1764