În linie dreaptă! Lupta pentru play-off se ascute. Pe cine întâlnesc Farul Constanța și FC Argeș în ultimele trei meciuri

 

 
  • Farul a cedat în disputa cu formația din Trivale în minutul 89, dintr-un gol marcat din lovitură liberă de veteranul Iasmin Latovlevici.
  • „Marinarii“ sunt tot pe locul șase (ultimul care duce în play-off), dar FC Argeș s-a apropiat la un punct.
  • În meciul cu FC Argeș, Gabriel Iancu, titular, a ieșit de pe teren în minutul 33, accidentat, iar unii jucători au primit cartonașe galbene care le aduce suspendarea în partida următoare.
 
După meciul pierdut pe teren propriu cu FC Argeș, 0-1 în etapa a 27-a a Ligii 1, Farul Constanța și-a complicat misiunea de accedere în play-off. „Marinarii“ sunt încă pe locul șase (ultimul care duce în această fază a competiției), dar FC Argeș s-a apropiat la un punct. În ultimele trei etape din sezonul regular, ambele echipe întâlnesc formații situate înaintea lor în clasament, însă formația din Trivale susține două meciuri acasă.
 
Farul a cedat în disputa cu formația din Trivale în minutul 89, dintr-un gol marcat din lovitură liberă de veteranul Iasmin Latovlevici. „Un meci pierdut dintr-o greșeală colectivă, și individuală, la sfârșit. Știam că va fi o partidă foarte grea, întâlnind o echipă care juca totul în această întâlnire. Și în prima repriză, și în a doua, lucrurile au fost destul de echilibrate. Am condus cât de cât ostilitățile, dar am fost destul de lenți, previzibili, față de celelalte meciuri, în care am jucat foarte bine. În această situație, lucrurile se complică. În prima repriză, lăsându-l la o parte pe Iancu, cel care a mai atins mingea, ceilalți atacanți au fost inexistenți. E greu să marchezi și să câștigi dacă nu ai atacanți. Au avut o evoluție foarte slabă. În aceste condiții, în repriza a doua am trimis pe teren atacanți proaspeți, am fost aproape, am avut ocazie de gol, dar portarul lor a făcut diferența. Au marcat ei și așa se scrie istoria unui meci în care i-am pus în joc pe mai mulți“, a declarat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului.
 
Jefte și Omoh nu au fost periculoși
 
„Regele“ s-a arătat supărat pentru că în atac lucrurile au fost tratate cu superficialitate. „Mergem înainte. N-a fost ziua noastră. Sper ca și jucătorii să fie conștienți de acest lucru. Meciurile sunt din ce în ce mai puține și trebuie să producem victorii când trebuie. Jocul nostru trebuia să fie mult mai iute, mai pe poartă, așa cum a fost la celelalte partide. Trebuia să construim, mingea să circule și să combinăm mult. Damien a făcut lucruri bune, Brad cât a putut, mijlocașii numai pase decisive pe un teren pe care mingea aluneca foarte repede, în loc să încerce să joace la picior. În prima repriză, Jefte și Omoh (n.r. ambii, schimbați apoi la pauză) nu au fost periculoși, iar fără atacanți nu poți ajunge la poartă, n-ai cum. Să ceară mingea, să facă ceva, să câștige dueluri unu la unu. Orice echipă când marchează are atacanți. În repriza a doua, am intrat mai bine, s-au luptat, au încercat să facă. Sunt supărat, pentru că producem mult fotbal, până sus, dar tratăm foarte superficial lucrurile. Iar când adversarul are un corner, inima ni se face mică tuturor. Iar noi nu suntem periculoși cu nimic“, a spus Hagi.
 
„Dacă nu înveți asta, n-ai cum să fii mare niciodată“
 
Managerul tehnic al Farului a precizat că jucătorii Farului, inclusiv portarul Marian Aioani, trebuiau să fie mai atenți, pentru a evita golul din minutele de final. „Înfrângerea face parte din joc, n-am avut merite ca să aspirăm să vorbim mai mult. Le-am zis și lor. Sunt meciuri în care trebuie să arăți, să faci diferența, să arăți că ai capacitatea de a o face, să te duci să câștigi, că joci acasă. Aveam această șansă să jucăm pe teren propriu în această partidă, plus alte trei apoi. Trebuie să fii mult mai conștient de ce să faci și cum să faci să nu vină acest gol în ultimul minut. Trebuia să fim atenți, inclusiv portarul. A fost, cred eu, un șut bine plasat, dar nu tare. Și trebuia să fim atenți. Pentru că și el face parte din echipă și trebuie să ne scoată, așa cum a făcut în alte partide. I-am și zis. Portarul poate face diferența, de multe ori. Nu uitați, când am ieșit campioni, portarul a făcut diferența, în anumite meciuri. Când trebuie, cum trebuie, la momentul potrivit, la locul potrivit. Și atunci ești mare. Dacă nu înveți asta, n-ai cum să fii mare niciodată. Toți învățăm în fiecare zi. Nu ne-am născut atoateștiutori. Învățăm în fiecare zi, progresăm. Eu asta vreau să văd. Și atunci sunt mulțumit de jucător. Când văd că el progresează, nu regresează“, a mai precizat Hagi.
 
Înfrângerea, greu de digerat

 
Întrebat dacă, în confruntarea cu FC Argeș, miza a fost prea mare pentru unii dintre jucători, aceasta a răspuns: „Nu cred, a fost o partidă ca toate celelalte. Și acasă, dar și în deplasare, am jucat foarte bine. Randamentul individual al unora și jocul nostru colectiv au suferit acum. Mingea a alergat lent, previzibil. N-am fost noi. Trebuia să o facem mult mai bine ca joc ofensiv. E inadmisibil însă ca în minutul 89, 90, cât era, să-i lași pe adversari să paseze, să faci fault acolo… E greu să digerăm înfrângerea, dar asta e, fotbalul e făcut și din așa ceva. A fost o zi slabă a noastră, peste care sperăm să trecem, pentru că mai avem trei meciuri foarte grele, puternice, dar încercăm să intrăm în play-off“. 
 

Ultimele trei meciuri
 
Aflată în continuare pe locul de play-off, șase, cu 42 de puncte, după 12 victorii, șase egaluri și nouă înfrângeri, golaveraj 38-20, Farul mai păstrează acum numai un punct avans față de FC Argeș, ocupanta poziției a șaptea. Din sezonul regular mai sunt de disputat trei meciuri, iar „marinarii“ vor întâlni în aceste partide echipe clasate mai bine în ierarhie, urmând a juca astfel: în etapa 28 - în deplasare cu FCSB (duminică, 27 februarie, de la ora 21.00); în etapa 29 - acasă cu FC Botoșani (joi, 3 martie, de la ora 18.00); în etapa 30 - în deplasare cu CSU Craiova (luni, 7 martie, de la ora 20.30). În acest moment, zona de play-off arată așa: 1. CFR Cluj - 67p, 2. FCSB - 59p, 3. FC Voluntari - 46p, 4. CSU Craiova - 45p, 5. FC Botoșani - 45p, 6. Farul - 42p. Și FC Argeș are program dificil, dar susține două dintre cele trei meciuri pe teren propriu: acasă cu FC Voluntari (duminică, 27 februarie, de la ora 13.00), acasă cu FCSB (joi, 3 martie, de la ora 21.00) și în deplasare cu FC Botoșani (luni, 7 martie, de la ora 20.30). În cazul în care rezultatul partidei FC Botoșani - FC Argeș nu va mai conta pentru calificarea în play-off, ora de disputare a partidei va fi 17.30.
 
Accidentare și cartonașe galbene
 
În meciul cu FC Argeș, Gabriel Iancu, titular, a ieșit de pe teren în minutul 33, accidentat, iar unii jucători au primit cartonașe galbene care le aduce suspendarea în partida următoare. „Vin meciuri, probabil avea lista (n.r. arbitrul), așa văd! Păi cartonaș la 70 de metri lui Purece, în minutul 1 când a intrat, cu șapte jucători în spate, fără nicio situaie de contraatac și cartonaș galben! Am făcut faulturi puține și am luat cartonașe. Nu vreau să stau să mă plâng, dar aveam jucători cu cartonașe, care au luat, unii dintre ei, că mai erau și alții. S-a accidentat și Iancu, dar avem și alți jucători, care trebuie să arate. Trebuie să găsim soluții“, a punctat Gică Hagi. 
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Farul Constanța)
            
Citește și:
 
În bătălia pentru calificarea în play-off, Farul Constanța a pierdut meciul de acasă cu FC Argeș (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Superliga 2023/2024 FCSB poate obține titlul de campioană a României încă din acest weekend

19 Apr 2024 168

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1930

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 1102

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1616

Box George Edmond Maradin, pe locul cinci la Campionatul European. „Mândru să reprezint România și orașul Constanța!“ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 910

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa etapei a patra din play-off / play-out. „Este surpriza plăcută“

16 Apr 2024 640

Farul Constanța și-a mărit flota de autocare moderne. Campioana României se alătură cluburilor de fotbal importante (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1106

Trei echipe de juniori de la Farul Constanța, calificate în semifinalele campionatelor

15 Apr 2024 576

Farul Constanța Fotbalistele, eșec surprinzător acasă cu Csikszereda Miercurea Ciuc. Oaspetele conduceau cu 3-0 în minutul 21! (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 776

Farul Constanța Hagi - „Victorie mare la Craiova, care ne crește încrederea. Sperăm să învingem și CFR Cluj“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 714

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 846

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1046

Farul Constanța Ionuț Cojocaru - două goluri, iar „marinarii“ câștigă la Craiova și urcă în clasament

12 Apr 2024 1348

Superliga 2023/2024. Duminică, 14 aprilie 2024 Liderul FCSB vrea să scape și de CFR Cluj din bătălia pentru titlu

12 Apr 2024 771

Superliga 2023/2024 Cine va da lovitura simbolică de start la meciul Universitatea Craiova - Farul Constanța. Duel pentru Europa

11 Apr 2024 1630