Sport

În ziua în care a împlinit 24 de ani, constănțeanca Antoanela Manac a urcat pe podium la Jocurile Mondiale pe plajă de la Doha (galerie foto)

Constănțeanca Antoanela Manac, desemnată și în 2018 „sportivul anului“ de Federația Română de Triatlon, a avut cea mai frumoasă aniversare de 24 de ani, în aceeași zi cucerind medalia de bronz la Jocurile Mondiale pe plajă de la Doha, în proba de aquathlon.
 
A fost prima ediție a competiției, iar Antoanela a obținut prima medalie a delegației tricolore. „Broooonz Româniaaaa, la Jocurile Mondiale pe plajă de la Doha! Prima medalie tricoloră la ediția inaugurală a competiției din Qatar! Antoanela Manac a urcat pe treapta a treia a podiumului la aquatlon și și-a adjudecat medalia de bronz, chiar în ziua în care a împlinit 24 de ani! Valoroasa sportivă, componentă a lotului de triatlon al României, a deschis coechipierilor ei drumul spre medalii! Felicitări, Antoanela Manac! Hai Team România!“, se arată pe pagina de Facebook a Comitetului Olimpic și Sportiv Român, care a susținut echipa României.
 
La Doha, Antoanela a participat la aquathlon la probele: 2,5 km alergare, 750 m înot, 2,5 km alergare. Constănțeanca a reușit să se califice direct la Jocurile Mondiale pe plajă, grație rezultatelor obținute la cele trei competiții majore de aquathlon la care a participat anterior: Campionatul European de la Ibiza (medalia de aur la Under-23), Campionatul Mondial de la Pontevedra (locul 7) și Campionatul European de la Tg. Mureș (argint la seniori).
 

„Sunt încă fericită că pot să calc!“

 
O altă întrecere la care Antoanela Manac a participat a fost cea din Iordania, de la Aqaba, Olimpic Triathlon Asian Cup, la care a ocupat locul patru. „Am luat startul la triatlon olimpic în Aqaba și am avut un rezultat acceptabil, reușind 200 de puncte. Locul 4 din nou... dar sunt încă fericită că pot să calc. Tranziția dintre probe a fost pe plajă și, din cauza nisipului din adidași, am avut de suferit, căpătând bășici și răni. Această lună a fost încărcată, am avut trei competiții consecutive și acest lucru se resimte, dar sper să mă recuperez și să țin pasul în continuare“, a postat Antoanela pe Facebook.
 

Cursă memorabilă la Mamaia

 
La H3RO by TriChallenge, de la Mamaia, Antoanela a luat startul alături de 20 de concurente, printre care și câștigătoarea ultimei ediții, Yuliya Yelistratova, iar constănțeanca a ocupat poziția a noua. „Cursa a fost cam așa: am ieșit a 6-a din apă și m-am poziționat în primul pluton la bicicletă, unde am muncit în toate cele 6 ture, din tranziția a doua am ieșit pe traseul de alergare cu un ritm maximal, care m-a costat în tura finală, trecând linia de finish pe locul 9. Pentru mine a fost o cursă memorabilă, datorită vouă, m-ați susținut și încurajat la fiecare probă și pentru asta vreau să vă mulțumesc!“, a fost mesajul campioanei din Constanța.   
 
Sursa foto: Facebook (Comitetul Olimpic și Sportiv Român)
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alergare la Constanţa în memoria lui Peter Klosz, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Triatlon

22 Nov 2019 1104

Triatlon Constănţeanca Antoanela Manac, lângă podium la Cupa Continentală din Argentina (galerie foto)

19 Nov 2019 519

Campioana din Constanţa O nouă distincţie importantă în triatlon pentru Antoanela Manac

18 Nov 2019 747

Antoanela Manac, peripeţii la Cupa Mondială din Peru „Când eşti în forma cea mai bună, exact atunci se întâmplă să păţeşti ceva!“ (galerie foto)

06 Nov 2019 782

Diplomă de onoare pentru Antoanela Manac Campioana, invitată în proiectul „Bibliotecile vii - Poveşti de succes“ (galerie foto)

16 Oct 2019 893

Triatlonista Antoanela Manac, pe locul patru la Cupa Continentală din Maroc

17 Sep 2019 527

Antoanela Manac reprezintă România la Cupa Europeană de triathlon din Mamaia

12 Sep 2019 724

Sportivi de elită la nivel mondial şi european vor participa la H3RO by TriChallenge, de la Mamaia

24 Aug 2019 685

Are un progres vizibil Triatlonista Antoanela Manac, la mică distanță de podium la Cupa Asiei din Kazahstan (galerie foto)

06 Aug 2019 608

Triatlon Constănţeanca Antoanela Manac, cea mai bună clasare a sa la Europene, în întrecerea Elitelor (galerie foto)

29 Jul 2019 902

Antoanela Manac, vicecampioană europeană la Aquathlon. Cristian Tranulea, în premieră în top zece continental

08 Jul 2019 1023

„Supărarea trece, punctele rămân!“ Constănţeanca Antoanela Manac, pe podium la ASTC Triahlon Asian Cup, din Kirghizstan (galerie foto)

01 Jul 2019 931

O nouă medalie Antoanela Manac, din Constanța, a urcat pe podium la competiția de triatlon din Maroc (galerie foto)

28 Apr 2019 755

„Ce cursă incredibilă! Ce atmosferă!“ Antoanela Manac s-a clasat bine la Cupa Europeană de triatlon de la Lievin

07 Mar 2019 972

Cea mai titrată! „Şanse reale de calificare la Jocurile Olimpice“ Campioana Antoanela Manac, din Constanţa, sportivul anului şi în 2018

06 Dec 2018 1954