„Încă nu îmi vine să cred!“ Constănţeanul Eden Lică şi Andrei Dăescu au dat lovitura la Campionatele Naţionale ale SUA la pickleball


Foştii jucători români de tenis Eden Lică şi Andrei Dăescu au făcut pereche la Campionatele Naţionale ale SUA la pickleball (un sport în care se combină tenisul de masă, tenisul de câmp şi badmintonul) şi au produs surpriza!


Eden Lică este constănţean, fiul cel mare al lui Marcel Lică (fostul fotbalist, arbitru internaţional şi preşedinte al FC Farul, în prezent secretarul general al clubului de fotbal). Ajuns de mai mulţi ani în SUA, Eden s-a lansat în pickleball, sport care cunoaşte un mare avânt peste Ocean şi pe care sportivul de 35 de ani l-a adus şi în România, şi la Constanţa, în decembrie anul trecut. Alături de noul său partener, Andrei Dăescu (fost jucător profesionist de tenis, cu selecţii în echipa de Cupa Davis a României), Eden a participat la cel mai important turneu de pickleball din SUA, Campionatele Naţionale, găzduite de Indian Wells Tennis Garden, acolo unde se desfăşoară şi celebrul turneu de tenis. Iar cei doi români au obţinut un rezultat important în proba de dublu, cucerind medaliile de bronz!
 

Nimeni nu ne dădea vreo şansă“



Eden a precizat că la competiţie au evoluat cele mai bune echipe de dublu ale Americii (64). El, fiind mai mult jucător de simplu (ocupant al locului 12 mondial la ora actuală), avea speranţe mai mari la proba de simplu, dar, alături de Andrei Dăescu, au produs surpriza turneului la dublu, „unde, practic, nimeni nu ne dădea vreo şansă“. „A fost un turneu extraordinar. În turul 3, am bătut favoriţii 4, care sunt clasaţi pe locul 4 în lume. Am fost surprinşi, dar, după acel meci, am căpătat o încredere incredibilă. În următoarea partidă am învins echipa care a eliminat favoriţii doi ai turneului, iar, în acel moment, calificându-ne în semifinale şi automat intrând în posesia medaliei de bronz, ne-am dat seama că putem realiza ceva incredibil“, a punctat Eden.
 

Experienţa lor, de foşti jucători de tenis, i-a ajutat enorm



Confruntarea din semifinale a fost una dramatică! „După ce am fost conduşi cu 11-5 şi 5-1, am revenit spectaculos, am egalat la seturi, iar în setul 3 am condus cu 6-0, 7-1 şi 9-7, însă, din păcate, eu am comis nişte greşeli simple, care ne-au costat calificarea în finală! Mi-am cerut scuze şi partenerului meu, Andrei, care a fost fenomenal şi mi-a dat o încredere incredibilă pe tot parcursul turneului. Este un jucător fantastic şi am realizat surpriza turneului, noi fiind noi în acest sport, dar experienţa noastră, ca foşti jucători de tenis, ne-a ajutat enorm“, a detaliat jucătorul constănţean.


Petiţie pentru ca pickleball să devină sport olimpic



Turneul de pickleball din SUA a fost dotat cu premii totale de 100.000 de dolari, iar meciurile de pe arena centrală s-au jucat cu casa închisă. „Acest sport devine extraordinar de popular. La ora aceasta, şase milioane de americani practică pickleball, care se joaca şi în 13 ţări europene, iar cei de la Federatia Americană au depus o petiţie pentru ca acest sport să devina olimpic în următorii ani, ceea ce este fantastic. Încă nu îmi vine să cred că, după doar doi ani în acest sport, am reuşit o asemenea performanţă, medalia de bronz, la cel mai prestigios turneu de pickleball din lume. Dar sunt şi un pic dezamăgit, pentru că am fost atât de aproape de finală!“, a mai spus Eden.
 

„În jocul meu mă folosesc încă de sfaturile lui“



Sportivul constănţean ţine că sublinieze că în rezultatele foarte bune pe care le-a obţinut in pickleball un rol important îl deţin şi foştii săi antrenori, de la care a învăţat tenis, pentru că pickleball-ul este practic tenis pe teren redus. „Am învăţat enorm de la Vasile Kraibik, cu care am început tenisul, de la Nicuşor Ene, Ioan Macoveiciuc, Radu Popescu (cel cu care am avut o relaţie mai specială şi de lungă durată şi de la care am învăţat enorm) şi, nu în ultimul rând, de la Marius Dicu, cel care m-a ajutat cel mai mult pe toate planurile. Un adevărat maestru în ceea ce înseamnă tehnica în tenis, pregătirea psihologică şi, de asemenea, educaţia în viaţa extrasportivă. Este un mare antrenor, pedagog si prieten şi ţin să îi mulţumesc pe această cale pentru tot ce a facut pentru mine de-a lungul timpului şi pentru tot ce am învăţat de la dânsul. Astăzi, în jocul meu de pickleball mă folosesc încă de sfaturile lui“, a spus Eden Lică.
 

Va participa şi la Campionatul Mondial



Medaliatul de la Naţionalele SUA va participa şi la prima ediţie a Campionatului Mondial de pickleball, care se va disputa, din 27 decembrie, tot peste Ocean, în Florida. Pentru această întrecere, Eden se va antrena la Constanţa, la sala de Complexul Sportiv „Eden“, jucătorul fiind deja acasă, întrucât, imediat după turneul găzduit de Indian Wells Tennis Garden, chiar a doua zi, a zburat către Constanţa, pentru o vacanţă de o lună şi jumătate. „În acest interval, voi petrece timpul cu familia şi prietenii mei din copilărie şi mă voi antrena pentru Mondiale. Antrenamentele le voi face la sala Eden, unde se poate juca pickleball. Vreau să încurajez oamenii de toate vârstele să vină să încerce pickleball, pentru că este un sport incredibil. Eu voi fi acolo în perioada următoare şi îi voi putea ajuta cu sfaturi dacă vor dori să înveţe“, a arătat jucătorul de pickleball.


Citeşte şi:

Sportul care ia amploare în SUA, adus şi în România La Constanţa se va desfăşura primul turneu oficial de pickleball

Fiul cel mare al lui Marcel Lică Eden Lică şi sora Monicăi Niculescu au câştigat la dublu mixt, în SUA, un turneu de Pickleball (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Academia de Fotbal „Eden“ pornește la drum. Cine îi va pregăti pe copii

24 Oct 2023 3655

„A fost modelul meu în tenis“ Constănțeanul Eden Lică, antrenor la pickleball, în SUA, pentru celebrii Andre Agassi și Andy Roddick (GALERIE FOTO)

22 Apr 2023 2183

Constănţeanul Eden Lică şi Andrei Dăescu sunt campioni naționali ai SUA la pickleball! „Ne completăm incredibil pe teren“ (GALERIE FOTO)

27 Jan 2022 3662

Sportul care ia amploare în SUA, adus şi în România La Constanţa se va desfăşura primul turneu oficial de pickleball

22 Feb 2019 2084

Sportul cu un mare avânt în SUA Pickleball va fi prezentat sâmbătă, la Constanţa, în premieră naţională

22 Dec 2018 2107

„Eveniment istoric!“ Adus de Eden Lică din SUA. Pickleball va fi lansat sâmbătă, la Constanţa, pentru prima dată în România

20 Dec 2018 3436

Pickleball. Cum se joacă. „Devii dependent!” Eden Lică aduce la Constanţa, în premieră naţională, sportul care a luat avânt în SUA (galerie foto)

05 Dec 2018 6508

Merg la turnee şi prin ţară Comunitatea pasionaţilor de tenis de masă, jucători amatori, e bine reprezentată şi la Constanţa (galerie foto)

20 Jul 2018 4199

Fiul cel mare al lui Marcel Lică Eden Lică şi sora Monicăi Niculescu au câştigat la dublu mixt, în SUA, un turneu de Pickleball (galerie foto)

16 Feb 2018 8416

Fanii SSC Farul vor merge pe jos, în coloană, la meciul cu CS Năvodari„Am arătat de cât devotament suntem în stare”

26 Oct 2016 8532

„În Constanţa şi în New York, doar Farul contează“ Eden Lică a dus FC Farul în SUA. Mesaj şi la Statuia Libertăţii (galerie foto)

20 Apr 2016 4311

Marcel Lică se pregătea să sune la 112 Arbitrul Mihai Pericleanu, placat la nunta sa de indivizi cu cagule şi săbii (galerie foto)

19 Jan 2015 5639

Echipa Eforie a câştigat Cupa Crăciunului

14 Dec 2014 4317

Cristi Şchiopu şi Dan Moisescu, din nou pe teren Foşti jucători ai Farului îşi dispută „Cupa Crăciunului“

12 Dec 2014 4561

Printre jucători, Cristi Şchiopu şi Marcel Lică Faza grupelor „Cupei Crăciunului“ la fotbal-tenis se apropie de final

10 Dec 2014 3181