Încheie anul pe locul întâi în lume Simona Halep a primit un inel cu diamante. A dezvăluit cu cine s-a „logodit“! (galerie foto)

Simona Halep a fost onorată, ieri, la Singapore, de către WTA pentru faptul că va încheia anul în postura de lider mondial în tenisul feminin

Pentru această performanţă, preşedintele WTA, Micky Lawler, i-a acordat sportivei constănţene trofeul de lider mondial, dar şi un inel cu diamante de la compania de bijuterii Tiffany&Co. Simona Halep a dezvăluit că pentru sezonul 2018 cel mai important obiectiv al ei e să câştige (pentru prima dată) un turneu de Grand Slam.
 
Simona este prima jucătoare din România care devine lider în clasamentul WTA şi a 25-a sportivă din lume care ajunge la această performanţă. Dintre acestea, doar 13 au reuşit să-şi încheie anul în această onorantă postură, iar Simona Halep a intrat într-o galerie selectă, alături de Steffi Graf (Germania, care deţine recordul, încheind opt sezoane pe locul întâi mondial), Martina Navratilova (SUA, 7), Chris Evert (SUA), Serena Williams (SUA) - ambele cu câte cinci sezoane, Lindsay Davenport (SUA, 4), Monica Seles (Iugoslavia / SUA), Martina Hingis (Elveţia), Justine Henin (Belgia) - câte 3, Caroline Wozniacki (Danemarca) - 2, Jelena Jankovic (Serbia), Victoria Azarenka (Belarus) şi Angelique Kerber (Germania) - câte un sezon.

13 e numărul ei norocos 

„Sunt onorată să fiu a 13-a jucătoare care încheie anul pe locul întâi în ierarhia WTA. 13 este numărul meu norocos. Totul îmi merge bine când e vorba de 13. Este un sentiment minunat. Toată munca grea din timpul anului şi-a primit răsplata. Am avut un an dificil la început, din pricina accidentărilor, dar am reuşit să revin puternică, jucând din ce în ce mai bine“, a declarat Simona Halep, care, în acest an, a câştigat turneul de la Madrid, a fost finalistă la alte patru întreceri, Roma, Cincinnati, Beijing şi Roland Garros, iar de curând a participat la Turneul Campioanelor de la Singapore, pentru a patra oară în cariera sa.

Dezamăgită şi supărată după finala de la Roland Garros 

Atunci când, ieri, a primit inelul cu diamante, Simona a râs: „Încă nu sunt logodită. Acum m-am logodit însă cu tenisul“. „E un inel minunat. E foarte frumos. Vă mulţumesc!“, a mai spus Simona. „Ziua în care am devenit lider mondial a fost una dificilă şi uimitoare. Dar cel mai bun moment a fost pe teren, când am câştigat semifinala de la Beijing, contra Jelenei Ostapenko. Mă bucur mult şi că termin anul pe prima poziţie. Nu multe jucătoare ajung la această performanţă. Am fost foarte dezamăgită şi supărată după ce am pierdut finala de la Roland Garros. Acum nu mai simt nicio presiune, sezonul s-a încheiat. Îmi imaginez că în stagiunea viitoare îmi va fi mai greu. Trebuie să muncesc şi mai mult ca să mă menţin pe primul loc în lume. Dar acum mă bucur de acest moment“, a punctat jucătoarea din Constanţa.

„Cel mai bun moment al carierei mele“ 

„Mi-am atins un vis, dar mai am şi altele. După vacanţă, îmi voi fixa noile obiective, iar cel mai mare va fi să câştig un trofeu de Grand Slam. Pentru aceasta lucrez în fiecare an. Vreau să fiu relaxată, să mă bucur de tenis şi să dau totul atunci când intru pe teren. Asta e ce-mi cer mereu. Am realizat un lucru mare pentru ţara mea, România. E cel mai bun moment al carierei mele. Nu pot spune că nu mai credeam că voi deveni numărul unu în lume în acest an, după ce am ratat mai multe şanse, dar da, am fost dezamăgită după acele momente. Faptul că am devenit lider mondial nu schimbă nimic, va fi la fel în privinţa abordării mele a tenisului. Virginia Ruzici, managerul meu, mi-a spus că încă nu realizez ce am obţinut. După fiecare înfrângere, am revenit şi am încercat să-mi îmbunătăţesc jocul. Fiecare săptămână va fi o nouă provocare pentru mine“, a mai declarat Simona Halep.

Cuvinte frumoase de la Roger Federer 

Sportiva constănţeană se bucură şi că legendarul Roger Federer a avut cuvinte de laudă la adresa ei. „Sunt mândră că Roger Federer a vorbit frumos despre mine. Toată lumea ştie că este unul dintre modelele mele. A realizat lucruri incredibile. E fantastic că a reuşit să revină la cel mai înalt nivel după accidentarea pe care a avut-o. Am învăţat de la el că la orice vârstă poţi învăţa din tenis. Mă bucur că acum nu mai am probleme medicale şi mă voi pregăti să încep sezonul 2018 foarte bine. Îmi plac vacanţele şi am stabilit deja unde voi merge, dar nu voi dezvălui. Întâi voi merge însă acasă, acolo mă duc după fiecare turneu“, a dezvăluit Simona.
 
Sursa foto: capturi WTA


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Simona Halep a revenit în țară de la Miami „Sunt bucuroasă că, din această carieră, am câștigat un om foarte valoros“

25 Mar 2024 1455

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 675

Simona Halep, petrecere specială, în care au fost sărbătoriți Stere și Nicolae Halep

24 Mar 2024 3947

Simona Halep „Îl aştept pe Carlos Martinez să începem. Am fixat o perioadă de încercare“

21 Mar 2024 630

Simona Halep, revenire de bun augur în turnee. Cu set câștigat! „Această zi va rămâne foarte specială pentru mine“. Cine e noul antrenor

20 Mar 2024 876

WTA Miami 2024 Simona Halep a câștigat setul întâi cu 6-1, dar a pierdut primul meci de la revenirea în turnee

20 Mar 2024 1322

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 648

Simona Halep, convocată pentru meciul din Billie Jean King Cup cu Ucraina. Pe site-ul competiției, apare pe locul 58 în lume!

15 Mar 2024 636

Simona Halep a plecat în SUA, pentru turneul de la Miami. „Mă bucur mult că am șansa de a mă întoarce pe teren“

11 Mar 2024 912

Tribunalul Constanța, termen azi în dosarul în care se cere insolvența SNH Gold Imperial SRL, controlată de Stere Halep, tatăl Simonei Halep

10 Mar 2024 849

Simona Halep - „Proba mea de sânge a stat peste două ore la o temperatură greșită!“. Ce spune Laboratorul de control doping

08 Mar 2024 631

Simona Halep va reveni în circuitul WTA! Anunțul sportivei de la malul mării

07 Mar 2024 644

Simona Halep a revenit în țară „Mă bucur că s-a judecat corect și că pot juca tenis din nou“

07 Mar 2024 689

Editorial. Simona Halep se poate întoarce pe teren „Binele și adevărul înving mereu” - sintagma de basm transpusă în realitate

06 Mar 2024 699

Simona Halep, victorie uriașă la TAS Gheorghe Hagi - „S-a dovedit încă o dată că binele bate răul“ (VIDEO)

06 Mar 2024 758