Sport

Incident în vestiar. Ce spun jucătorul, Auraş Braşoveanu şi Ilie Stan Adrian Pătulea, dat afară de la FC FarulAuraş Braşoveanu, preşedintele executiv al FC Farul, a declarat că atacantului Adrian Pătulea i s-a reziliat, unilateral, contractul, „pentru abateri deosebit de grave“, în urma unui episod care s-a petrecut ieri, chiar în vestiar.
 

„Am înţeles că în cadrul lotului au fost nişte discuţii în contradictoriu, disensiuni, o oarecare polemică între Vali Munteanu şi Pătulea şi între Pătulea şi Bratu. Numitorul comun al acestor discuţii în contradictoriu şi neprincipiale e cam Pătulea. Tot timpul reproşează faptul că el îşi dă viaţa, în timp ce, vezi, Doamne, restul nu ar juca la nivelul pe care şi l-ar dori el. Fapt pentru care le reproşează. Iar astăzi (n.r. ieri) a avut o altă ieşire necontrolată, în urma analizei pe anumite faze făcută de Ilie Stan. Domnul Pătulea s-a adresat cu cuvinte injurioase, chiar a continuat cu o tentativă, nu aş putea s-o numesc sărit la bătaie, dar oricum, s-a îndreptat ameninţător către antrenor. Eram în vestiar şi la acel moment am intervenit, l-am luat şi l-am trântit în scaun. A început apoi să mă ameninţe pe mine. O situaţie de neacceptat, fapt pentru care a fost dat afară. O chestie care nu are ce căuta într-un vestiar, indiferent de ramura sportivă. Nu-i prima dată când Pătulea nu acceptă ce spune antrenorul sau ce am spus eu în decursul timpului legat de joc. Tot timpul el trebuie să aibă dreptate, fără să ia în calcul că, până una-alta, în două jocuri, echipa a primit zece goluri. La un moment dat, îi reproşa lui Vali Munteanu «vezi că ai pierdut cu 0-4 la Brăila», de parcă el nu a fost printre jucători. Atât eu, cât şi Ilie Stan, l-am informat pe Giani Nedelcu de episodul cu Pătulea, de altfel, martor este tot vestiarul, iar Giani Nedelcu a decis ca Pătulea să părăsească echipa. El nu a fost exclus din lot, ci i s-a reziliat contractul, unilateral, conform regulamentului, pentru abateri deosebit de grave“, a declarat Auraş Braşoveanu.


Adrian Pătulea - „Am fost umilit la fiecare şedinţă

În replică, Adrian Pătulea a spus:

„Îmi pare nespus de rău pentru situaţia care s-a creat, pentru că fanii Farului sunt cu adevărat nişte oameni care iubesc echipa. Cât priveşte lotul de jucători, m-am ataşat şi eu de ei, am fost foarte buni prieteni şi în continuare vom rămâne la fel. Am fost umilit şi batjocorit de preşedinte la fiecare şedinţă. Eram primul care era batjocorit, şi nimeni altul. Dânsul nu m-a agreat din primul moment în care ne-am cunoscut. Eu am lăsat însă mereu de la mine, încercând să-l evit pe cât posibil. E problema dânsului. Am spus că în ce priveşte părţile tactice ale unui joc, eu răspund în faţa antrenorului. El voia să-mi facă mie analiza jocului în faţa colectivului. Nu mi se pare normal. I-am spus că nu e profesionist ce face. Azi (n.r. ieri), când purtam o discuţie direct cu antrenorul, nicidecum cu el, a venit, şi-a înfipt mâna în gâtul meu şi m-a împins. Tot vestiarul a văzut. Iniţial, nu am avut nicio reacţie, pentru că nu mă aşteptam la aşa ceva, să-mi bage un preşedinte mâna în gât cât sunt într-o discuţie cu altcineva. După ce a făcut asta, i-am spus nu e posibil aşa ceva, eşti un nesimţit ca preşedinte să poţi să bagi mâna în gâtul unui jucător. Normal că m-am enervat şi am reacţionat. Nu puteam să stau să mă bată preşedintele. Nu e prima dată când mă scoate direct răspunzător pentru înfrângere.
 
E normal ca într-un colectiv în care nu sunt rezultate să mai apară discuţii între colegi. Mă vede Dumnezeu, n-am fost un sfânt, să nu fi reproşat şi eu ceva unui coleg, de genul: «Nu punem şi noi osul mai mult la muncă, nu lăsăm şi noi capul jos şi să câştigăm meciul, că ne facem de râs?». Adevărat e că am spus aşa ceva şi, la rândul meu, am primit şi eu astfel de reproşuri de la băieţi. Dar acestea sunt lucruri la fotbal, nu te poţi agăţa de ele ca să mă dai afară, că, vezi, Doamne, stric vestiarul. Tot vestiarul s-a certat şi şi-a reproşat treaba asta, nu doar eu. Îmi pare rău de suporteri şi de faptul că n-am reuşit mai mult la Farul. Am venit la echipă cu gândul promovării. Nu ştiu dacă un jucător cu cel puţin 12 asisturi şi 14 goluri joacă numai pentru el, aşa cum m-a acuzat mereu Auraş Braşoveanu“. 


Preşedintele Farului spune însă  că nu are nimic cu Adrian Pătulea şi că nu l-a umilit sau batjocorit.
 

„Nu-l cunoşteam şi nu am lucrat împreună înainte, ca să fi avut ceva cu el şi să fi vrut, vezi Doamne, să-l lucrez. Întrebaţi antrenorii dacă am intrat eu în vestiar să dau indicaţii sau să fac echipe. Niciodată. Nu l-am umilit şi nici nu l-am batjocorit pe Pătulea, cum spune, întrebaţi echipa. Singurele discuţii pe care le-am avut în vestiarul jucătorilor au fost atunci când, mandatat de Giani Nedelcu, am transmis diferite informaţii: prime, penalizări ori obiective“, a arătat Auraş Braşoveanu.

 

Ilie Stan - „Vorbim de respect“

Antrenorul Ilie Stan a confirmat varianta incidentului din vestiar expusă de Auraş Braşoveanu.

„Este incredibil şi inadmisibil ca un jucător să se comporte aşa când un antrenor îi face observaţie tactică, o analiză pertinentă asupra jocului, pe chestii tactice, ce i-am cerut eu să facă şi ce a făcut el. Vorbim de respect. Eşti un fotbalist care a jucat atâta timp în Anglia, unde se pune mare preţ pe respect, şi tu nu accepţi să ţi se facă observaţie vizavi de joc, unde suntem? Un antrenor trebuie să fie şi ca un tată, şi ca un coleg. E vorba de disciplină, de respect între jucători, de disciplină de grup. Unitatea de grup trebuie să privească tot clubul, plecând de la echipă şi continuând cu conducătorii. Îmi pare rău, pentru că Pătulea a ajuns la Vaslui datorită mie şi am vrut să îl iau şi în Irak. Aveam încredere în el şi să-mi răspundă aşa, deşi discutam doar disciplină tactică?“, a spus Ilie Stan.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

mircea

18 Apr, 2016 01:47

m mai spus,s-au facut mari greseli,dupa parerea mea.Aceasta echipa nu a fost evaluata competent,desi in jurul sunt domni cu o vasta experienta.Prima grije e cand faci o echipa sa formezi APARAREA .Farul are doi juniori in aparare portarul si fundasul lateral.Portarul cu experienta,chiar dirijeaza echipa. Deci iata din start slabiciuni.S-a renuntat la fundasul central Rusu si la alt fundas lateral cu experienta.Acum se vrea sa se renunte la fundasul central Popa.Ce mai ramane din apararea care din plecare trebuie sa apere acel punct primit la 0-0. Asta e aparare pentru promovare in Liga I ? La mijlocul terenului iti trebuiesc inchizatori buni .S-a renuntat la Nicoret care alerga mult si bine.S-a renuntat la Ion Mihai ,mijlocas bun ,junior. S-a renuntat la Tibi Balan jucator foarte bun si cu experienta.Acum se vrea renuntarea la Vezan,un mijlocas bun si cu experienta. Acum s-a renuntat si la Patulea . Ce mai ramane Domnilor din aceasta echipa care vrea sa promoveze in Liga I ? Nu vedeti ca nu sunteti normali in ceea ce faceti ! A venit si Ilie Stan,antrenor bun care vrea sa faca lucruri mari si nu are cu cine,nu isi da seama ca echipa nu are valoare,mai ii ia la rost prin sanctiuni pe acesti jucatori si o sa se aleaga praful si pulberea din aceasta echipa iar Farul o sa ne faca de ras pe toti CONSTANTENII in TOATA TARA !

Articole asemanatoare

SSC Farul Constanţa l-a legitimat pe atacantul Dorel Zaharia

12 Apr 2018 2104

Adrian Pătulea şi Marius Cocârlă nu vor mai juca la SSC Farul până la finele campionatului

04 Apr 2018 1173

Grigoraş, Stănescu şi Dragu, primii în topul „tunarilor“ SSC Farul În cinci meciuri jucate, Adrian Pătulea a marcat de şapte ori! (galerie foto)

05 Dec 2017 1862

„Fii puternic, că treci peste!“ Clipe de panică la meciul SSC Farul - CSM Oltenița. Fotbalist prăbușit pe teren (galerie foto + video)

11 Nov 2017 2788

SSC Farul joacă sâmbătă la Techirghiol Petre Grigoraş atrage atenţia că meciul cu CSM Olteniţa nu trebuie tratat cu uşurinţă

10 Nov 2017 1723

SSC Farul Constanţa a urcat pe locul întâi în clasamentul seriei secunde a Ligii a 3-a

03 Nov 2017 3772

SSC Farul, scor de tenis cu Înainte Modelu Petre Grigoraş - „Victorie fără drept de apel. Atitudinea băieţilor, foarte bună“

30 Oct 2017 1474

Nemulţumirile antrenorului SSC Farul Petre Grigoraş - „Timpul trece şi nu s-a rezolvat nimic. Nu se vede nicio rază de soare“

20 Oct 2017 2600

Miercuri, un nou amical cu ACS Performer SSC Farul Constanţa l-a legitimat pe atacantul Adrian Pătulea

17 Oct 2017 1368

Adrian Pătulea a semnat cu SSC Farul Petre Grigoraş - „Bine ai venit şi să ne bucurăm împreună de victorii!“ (galerie foto)

13 Oct 2017 2224

Atacantul Adrian Pătulea a semnat cu SSC Farul

12 Oct 2017 2176

Se pregăteşte cu echipa Atacantul Adrian Pătulea, aproape să fie înregimentat de SSC Farul

11 Oct 2017 2851

Remiză cu Dacia Unirea Brăila Ion Barbu - „Îmi doresc din tot sufletul ca acest joc să nu fi fost ultimul al FC Farul“ (galerie foto+video)

30 May 2016 6071

FC Farul a învins în deplasare vicelidera Dunărea Călăraşi. S-au marcat cinci goluri!

21 May 2016 3058

Cadou special pentru Ion Barbu FC Farul, a doua victorie la rând în deplasare cu cinci goluri marcate

16 May 2016 4142

„Marinarii“ joacă astăzi la Bacău Adrian Pătulea a revenit la FC Farul! Ce spune Auraş Braşoveanu

29 Apr 2016 3592

UPDATE Atacantul Adrian Pătulea, exclus din lotul FC Farul. Ce s-a întâmplat, astăzi, în vestiar

17 Apr 2016 3550

Adrian Pătulea, dezlănţuit FC Farul a făcut scor cu ACS Berceni şi e în play-off (galerie foto)

24 Mar 2016 2855

Incredibil! Deşi a avut 2-0 şi penalty, FC Farul a ratat victoria cu Rapid CFR Suceava Giani Nedelcu - „N-am cuvinte!“ (video)

10 Mar 2016 3721

Dubla lui Pătulea şi regretul lui Gache FC Farul, victorie la pas cu Bucovina Pojorâta. Cartonaş roşu în minutul 5! (galerie foto)

05 Mar 2016 4521

Debut oficial în 2016 Cine sunt cei 18 jucători cu care FC Farul abordează meciul cu Dacia Unirea Brăila

27 Feb 2016 3963

Meciul se joacă sâmbătă FC Farul se gândeşte la revanşă în disputa cu Dacia Unirea Brăila

24 Feb 2016 2597

FC Farul şi-a prezentat lotul de jucători Constantin Gache - „Sunt premise pentru promovare” (galerie foto+video)

23 Feb 2016 4773

FC Farul a câştigat amicalul cu Lokomotiv Gorna Oriahoviţa

16 Feb 2016 1791

Adrian Pătulea, marcator FC Farul l-a folosit pe albanezul Franc Bakali în amicalul cu Metalosport Galaţi

11 Feb 2016 2210

FC Farul a pierdut amicalul cu Metalosport Galaţi

10 Feb 2016 1583

Constantin Gache, antrenorul FC Farul „Avem şi noi, în grădina noastră, jucători care merită întreaga atenţie“ (galerie foto+video)

01 Feb 2016 3755

La FC Farul a ajuns şi atacantul Adrian Pătulea

21 Jan 2016 1748

Victorie mare în deplasare „Lunetiştii“ de la Farul Constanţa au doborât şi ţinta Academica Clinceni

30 Nov 2015 1800

FC Farul nu îi poate folosi pe Cristocea, Pătulea, Grigoraş şi Butoi la meciul cu Academica Clinceni

28 Nov 2015 1429

Duble pentru Adrian Pătulea şi Sorin Chiţu. Scor mare Farul a făcut spectacol cu CS Baloteşti şi a urcat pe doi (galerie foto)

07 Nov 2015 1851

Pătulea pasează, Chiţu marchează. Şi invers „Gemenii golului“ de la Farul, letali cu Rapid CFR Suceava

12 Oct 2015 1651

Au decis amicalul cu Înainte Modelu Sorin Chiţu şi Adrian Pătulea, „guri de foc“ în atacul Farului (galerie foto + video)

27 Jul 2015 2504

Sorin Chiţu, Adrian Pătulea şi Daniel Barna, la pregătire cu Farul

21 Jul 2015 1356

Adrian Pătulea, Daniel Barna şi Sorin Chiţu au semnat cu FC Farul (galerie foto)

21 Jul 2015 2540

FC Farul s-a înţeles şi cu atacantul Adrian Pătulea

18 Jul 2015 2622

Un fost atacant al Farului a adus o victorie mare în Liga 1

10 Nov 2012 1284

Constantean retinut de Politia de Frontiera Timis

30 Jun 2005 719