Sport

„Interesant, captivant, antrenant“ Constănțeanul Alin Larion, invitat - lector la o conferință internațională online (galerie foto)

  • Alin Larion este antrenor de atletism la CS Farul Constanța și cadru universitar.
  • Constănțeanul este și președinte al Federației Române Sportul pentru Toți.
  • În cariera de sportiv, Alin Larion a cucerit aproape 100 de medalii.
 

Constănțeanul Alin Larion, antrenor de atletism la CS Farul şi cadru didactic la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Ovidius”, dar și preşedinte al Federaţiei Române Sportul Pentru Toţi, a avut parte de o experiență deosebită cu ocazia unei conferințe internaționale, desfășurate, din pricina pandemiei de coronavirus, online.

„Multe noutăți într-o conferință online, unde am participat în calitate de invitat - lector: «Athletics between modern and applications». Interesant, captivant, antrenant, bucuros, alături de peste 500 de participanți - Basra University, Badn Academy- Iraq“, a postat pe Facebook Alin Larion Acesta a luat parte până acum la numeroase asemenea acțiuni, atât în țară, cât și în străinătate. În 2014, Larion a participat, în India, la un congres ştiinţific internaţional, fiind invitat la manifestare în calitate de „keynote speaker“, ca unic reprezentant al României. Constănțeanul s-a aflat atunci cinci zile în India, congresul desfăşurându-se (pe parcursul a două zile) la Tiruchirappalli, în Tamil Nadu, unul dintre cele 28 de state federale ale ţării.
 

Maestru al sportului și distins cu Ordinul „Meritul Sportiv“ clasa a II-a

Alin Larion a fost ales în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române Sportul pentru Toţi, pentru un mandat pe patru ani, în 2017, după ce, până atunci, timp de opt ani, activase ca vicepreşedinte al FRST. În prezent antrenor (cu elevi medaliați atât intern, cât și internațional), Alin a făcut atletism de performanţă între 1990 şi 2003, fiind multiplu campion naţional (la toate categoriile de vârstă) şi cucerind peste 90 de medalii la aceste întreceri. Are 17 selecţii în lotul naţional al României, dintre care nouă la Jocurile Balcanice (unde a cucerit zece medalii), şapte la Cupa Europei (două medalii) şi una la un meci interţări. Pe 10 decembrie 2004, a fost distins cu Ordinul „Meritul Sportiv“ clasa a II-a de către Preşedinţia României. De asemenea, în 2018, cu ocazia etapei finale a Campionatului Naţional de atletism în sală pentru seniori, tineret şi juniori 1, de la Bucureşti, a primit carnetul de maestru al sportului, alături de o altă reprezentantă a Constanței, sportiva Cristina Bujin. Cei doi au primit atunci recunoaşterea performanţelor obţinute în carieră. Ei au realizat cu ani în urmă rezultatele de maestru al sportului, dar atunci, în urmă cu doi ani, au primit carnetele.

Sursa foto: Facebook (Alin Larion)
 

Citește și:

Întâmpinat cu flori şi în sunet de tobe Antrenorul Alin Larion a primit, în India, binecuvântarea unui elefant (galerie foto)

Nouă medalii la Naţionale pentru Constanţa Cristina Bujin şi Alin Larion au primit carnetele de maeştri ai sportului (galerie foto)

Alin Larion, din Constanţa, ales preşedinte al Federaţiei Române Sportul pentru Toţi

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lucrări de reparații la pista de atletism a Complexului sportiv „Gheorghe Hagi”

20 Jul 2020 425

#ConstanțaEsteBine Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, beneficiarul donațiilor Fundației „Metamorphosis” a Universității „Ovidius”

28 Apr 2020 1475

Cristina Bujin, vicecampioană naţională la atletism. Pe podium a urcat şi Vlad Bădescu, medaliat în premieră la seniori (galerie foto)

02 Mar 2020 2735

„Ştafeta cu sclipiri de argint“ Atletul David Iustin Năstase, din nou vicecampion balcanic (galerie foto)

05 Sep 2019 1115

„Povestea merge mai departe!” Atletul constănţean Marian Petre a evoluat în finala Campionatului European (galerie foto)

23 Jul 2019 1376

Cristi Boboc, finalist la Jocurile Mondiale Universitare din Italia

16 Jul 2019 854

Atleta Maria Izabela Timofei, din Constanţa, medaliată la Campionatul Balcanic

05 Jul 2019 1574

Atletism. Constanţa pe podium Marian Petre şi Maria Timofei, aur la Campionatul Naţional de juniori (galerie foto)

24 Jun 2019 2097

Atletul Florin Vișan, campion național de tineret. Mai multe locuri pe podium pentru Constanța, la întrecerea de la Pitești (galerie foto)

16 Jun 2019 1587

Atleta constănţeană Cristina Bujin a cucerit aurul la Internaţionalele României (galerie foto)

10 Jun 2019 2516

Atletul Marian Petre, vicecampion balcanic. David Ciolpan a ratat la mustaţă bronzul! (galerie foto)

11 Feb 2019 1018

„O cursă care dă speranţe“ Adrian Boldeanu şi Radu Costache, pe podium. Atleţi de la CS Farul, în duel la 60 de metri garduri, la Naţionale

09 Feb 2019 1025

Atleţii Marian Petre şi David Ciolpan concurează la Campionatul Balcanic de la Istanbul

06 Feb 2019 1235

Marina Baboi, record naţional universitar la atletism. Studenţii de la „Ovidius“, din nou cei mai buni din România (galerie foto)

29 Jan 2019 1955

Interviu online cu David Iustin Năstase, vicecampion balcanic Ce l-ar întreba atletul de la CS Farul pe celebrul Michael Johnson, dacă s-ar întâlni

10 Nov 2018 2589