„Interesant, captivant, antrenant“ Constănțeanul Alin Larion, invitat - lector la o conferință internațională online (galerie foto)

  • Alin Larion este antrenor de atletism la CS Farul Constanța și cadru universitar.
  • Constănțeanul este și președinte al Federației Române Sportul pentru Toți.
  • În cariera de sportiv, Alin Larion a cucerit aproape 100 de medalii.
 

Constănțeanul Alin Larion, antrenor de atletism la CS Farul şi cadru didactic la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Ovidius”, dar și preşedinte al Federaţiei Române Sportul Pentru Toţi, a avut parte de o experiență deosebită cu ocazia unei conferințe internaționale, desfășurate, din pricina pandemiei de coronavirus, online.

„Multe noutăți într-o conferință online, unde am participat în calitate de invitat - lector: «Athletics between modern and applications». Interesant, captivant, antrenant, bucuros, alături de peste 500 de participanți - Basra University, Badn Academy- Iraq“, a postat pe Facebook Alin Larion Acesta a luat parte până acum la numeroase asemenea acțiuni, atât în țară, cât și în străinătate. În 2014, Larion a participat, în India, la un congres ştiinţific internaţional, fiind invitat la manifestare în calitate de „keynote speaker“, ca unic reprezentant al României. Constănțeanul s-a aflat atunci cinci zile în India, congresul desfăşurându-se (pe parcursul a două zile) la Tiruchirappalli, în Tamil Nadu, unul dintre cele 28 de state federale ale ţării.
 

Maestru al sportului și distins cu Ordinul „Meritul Sportiv“ clasa a II-a

Alin Larion a fost ales în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române Sportul pentru Toţi, pentru un mandat pe patru ani, în 2017, după ce, până atunci, timp de opt ani, activase ca vicepreşedinte al FRST. În prezent antrenor (cu elevi medaliați atât intern, cât și internațional), Alin a făcut atletism de performanţă între 1990 şi 2003, fiind multiplu campion naţional (la toate categoriile de vârstă) şi cucerind peste 90 de medalii la aceste întreceri. Are 17 selecţii în lotul naţional al României, dintre care nouă la Jocurile Balcanice (unde a cucerit zece medalii), şapte la Cupa Europei (două medalii) şi una la un meci interţări. Pe 10 decembrie 2004, a fost distins cu Ordinul „Meritul Sportiv“ clasa a II-a de către Preşedinţia României. De asemenea, în 2018, cu ocazia etapei finale a Campionatului Naţional de atletism în sală pentru seniori, tineret şi juniori 1, de la Bucureşti, a primit carnetul de maestru al sportului, alături de o altă reprezentantă a Constanței, sportiva Cristina Bujin. Cei doi au primit atunci recunoaşterea performanţelor obţinute în carieră. Ei au realizat cu ani în urmă rezultatele de maestru al sportului, dar atunci, în urmă cu doi ani, au primit carnetele.

Sursa foto: Facebook (Alin Larion)
 

Citește și:

Întâmpinat cu flori şi în sunet de tobe Antrenorul Alin Larion a primit, în India, binecuvântarea unui elefant (galerie foto)

Nouă medalii la Naţionale pentru Constanţa Cristina Bujin şi Alin Larion au primit carnetele de maeştri ai sportului (galerie foto)

Alin Larion, din Constanţa, ales preşedinte al Federaţiei Române Sportul pentru Toţi

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea „Ovidius” din Constanța, vicecampioană la Campionatul Național Universitar de Atletism 2024 (GALERIE FOTO)

28 Feb 2024 757

CSM Constanța Dacă e început de sezon, e record personal pentru Cristian Radu. La „pachet“ și cu barem pentru Campionatul European!

21 Jan 2024 1083

Atletism Constanța Campionul Alexandru Toader, primul cetățean de onoare al comunei Nufăru, județul Tulcea (GALERIE FOTO)

02 Aug 2023 1203

Constanța. Atletism Alexandru Toader și-a îndeplinit baremul pentru participarea la Campionatul European Under-23 (GALERIE FOTO)

26 May 2023 2725

„Un pariu câștigat“ Atletul Dragoș Silvestru, vicecampion național la heptathlon, la seniori, cu un valoros record personal (GALERIE FOTO)

30 Mar 2023 1443

Constănțeanul Alin Larion a participat, în Bahrain, la Ziua Națională a Sportului. Activități în Circuitul Internațional de Formula 1 (GALERIE FOTO)

10 Feb 2023 1528

Meciuri de prima ligă la baschet și volei, găzduite de Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța

27 Jan 2023 1956

Constănțeanul Alin Larion, ales membru în Comitetul Executiv al Federației Internaționale Sportul pentru Toți (GALERIE FOTO)

14 Oct 2022 1935

Interviu online cu David Ciolpan, campion național la atletism „Pentru un sportiv, singurul adversar al său este el însuși“

08 Oct 2022 5347

Atletism Robert Bîrsă, Cristian Radu și ștafetele CS Farul Constanța, pe locul întâi la Cupa României (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

26 Jul 2022 1866

În sportul constănțean, ia naștere încă o familie Andreea Lefcenco și Iulian Barbu spun „Da!“. Pe cine vor avea nași (GALERIE FOTO)

23 Jul 2022 4161

Atletism Medalii și recorduri la Naționale. „Școala săriturilor din Constanța este una de excelență“ (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

29 Jun 2022 2863

Constanța Medalie de aur, cu record personal, pentru Cristian Radu la Naționale. Ioana Colibășanu, argint și bronz (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

25 Mar 2022 3458

„Una dintre cele mai frumoase zile din viața de sportiv!“ Medalii și emoții pentru constănțeni la Naționalele de atletism (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

01 Mar 2022 3606

Universitatea Ovidius din Constanța pregătește organizarea unui eveniment sportiv de mare anvergură

18 Dec 2021 1659