Internaționalul Iustin Doicaru, fiul fostului fotbalist Radu Doicaru E golgeterul și căpitanul echipei Farul U-15. „Vreau să-mi depășesc tatăl“

Iustin Doicaru
 
  • Iustin Doicaru a început fotbalul la Şcoala de Fotbal Mangalia, cu antrenorul Cristi Petcu, la grupa 2007.
  • Fotbalistul de la echipa mare a Farului pe care îl admiră tânărul Doicaru este atacantul spaniol Jefte Betancor, golgeterul formației.
  • Fundașul John Dumitra (15 ani) este coleg cu Iustin Doicaru și la Farul, și la lotul național. Vâlcean de origine, John a ajuns la Farul de la 13 ani.
 
Fostul fotbalist Radu Doicaru (43 de ani), cel care a jucat ca atacant la echipe precum Callatis Mangalia, Farul Constanța și Ceahlăul Piatra Neamț, are de ce să fie mândru. Fiul său cel mare, Iustin, îi duce mai departe numele în fotbal și promite foarte mult.
 
Internațional de juniori al României, golgheterul și căpitanul echipei de juniori Farul Constanța Under-15, Iustin Doicaru a început fotbalul la Şcoala de Fotbal Mangalia, cu antrenorul Cristi Petcu, la grupa 2007. Ulterior, a trecut la Academia Farul, după care a fost selecționat la Academia Hagi.
 
Îi admiră pe Neymar și Denis Alibec
 
„Am fost îndrumat către acest sport de tatăl meu. Idolii mei sunt Neymar (din fotbalul internațional) și Denis Alibec (din cel românesc). După ce am fost remarcat la unele turnee la care am marcat, am fost chemat la Academia Hagi, am dat probe și le-am luat. În Liga Elitelor și Cupa României Under-15 am câștigat toate meciurile, nu am suferit nicio înfrângere. A fost totul OK. Avem 80 de goluri înscrise, iar în sezonul regulat nu am primit niciun gol. Am jucat foarte bine, am marcat foarte mult. Eu am două goluri foarte frumoase, unul la Bacău și unul cu FCSB în Cupă. Urmează meciuri decisive în ambele competiții, dar suntem pregătiți și abia așteptăm să jucăm“, a declarat Iustin Doicaru, pentru Farul TV.
 
„Visul meu e să ajung un jucător foarte mare“
 
Fotbalistul de la echipa mare a Farului pe care îl admiră tânărul Doicaru este atacantul spaniol Jefte Betancor, golgeterul formației. „Noi, tinerii, ne descurcăm și la fotbal, și la școală, le împăcăm pe ambele. Visul meu ca fotbalist e să ajung un jucător foarte mare și să marchez foarte multe goluri. Vreau să-mi depășesc tatăl, să joc cât mai sus și să am numai progrese. De la echipa de seniori a Farului, îmi place cum joacă Jefte Betancor și ce instincte de atacant are. În afara fotbalului, îmi place să joc și fotbal-tenis“, a mai spus Iustin, potrivit sursei citate.    
 
Cea mai bună academie din țară
 

John DumitraFundașul John Dumitra (15 ani) este coleg cu Iustin Doicaru și la Farul, și la lotul național. Vâlcean de origine, John a ajuns la Farul de la 13 ani. „Am început fotbalul la CS Hidro Rm. Vâlcea, fiind adus prima dată la stadion de mama mea. Primul antrenor cu care am lucrat a fost Cosmin Ursu. Am dat probe la Academia Hagi și am rămas. Am ales să vin aici pentru că e cea mai bună academie din țară și vreau să fac performanță. Pe plan internațional, idolul meu e Virgil van Dijk, de la Liverpool, iar pe plan national Virgil Ghiță. M-au impresionat la ei fizicul și felul în care joacă“, a menționat John Dumitra, pentru Farul TV.
 
Cu ochii pe jocul lui Larie

 
La început, tânărului jucător i-a fost puțin greu, departe de casă, fără părinți alături, dar s-a acomodat, iar acum e bine. „Mai vin și ei la mine, dar în general merg eu acasă, în vacanțe. Avem cea mai bună apărare din Liga Elitelor. Ne bucurăm că în sezonul regulat nu am luat niciun gol. În total, avem doar trei primite și sperăm să o ținem tot așa. Ne așteaptă trei meciuri grele, încercăm să ne facem jocul și să le câștigăm pe toate. De la echipa de seniori îl admir pe Ionuț Larie. Îmi place fizicul său și modul în care atacă spațiile, cum urcă cu mingea la picior. E bine că suntem mai mulți jucători de la Academia Hagi la lotul național, ne-am adaptat mai ușor. M-am obișnuit să mă impart între școală și fotbal și încerc să le fac pe ambele cât mai bine. Visul meu e să ajung la o echipă cât mai sus. În afara fotbalului, îmi place să mă joc pe Play-station“, a precizat John Dumitra.
   
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: capturi Farul TV
 
Citește și:
 
Iustin, fiul fostului atacant Radu Doicaru, e marcator ca şi tatăl său
„Are golul în sânge!” (galerie foto)

 
Iustin Doicaru, cel mai bun jucător la faza de zonă
Juniorii E de la Academia Farul Constanța s-au calificat la turneul semifinal

 
Fiii foştilor fotbalişti Radu Doicaru şi Mihai Haas, printre cei selectaţi în lotul final al regiunii 2 de la Turneul Speranţelor
 
Echipa U-15 de la Academia Hagi, pe locul doi la Vivacom Cup, în Bulgaria. Iustin Doicaru, atacantul turneului (galerie foto)

Farul Constanța
Edgar Cadar și John Dumitra, stagiu de pregătire și meciuri pentru România Under-15

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbaliști de la prima echipă, folosiți în victoria cu Axiopolis Cernavodă (GALERIE FOTO)

28 Jan 2024 2081

România Under-17 s-a calificat la Turul de Elită. Sub tricolor au jucat și fotbaliști de la Academia Hagi

21 Nov 2023 1141

Farul Constanța. Radu și Iustin Doicaru Tatăl, pe stadion, plin de emoții, la debutul în Superligă al fiului. Tricoul de joc, înrămat (VIDEO)

29 Oct 2023 4767

Farul Constanța Hagi, după meciul cu UTA - „Revenim la origini. Aici vom lucra de acum încolo“ (GALERIE FOTO)

27 Oct 2023 2872

Farul Constanța Iustin Doicaru, debut în Superligă la 16 ani. Al 61-lea fotbalist format în Academia Hagi care ajunge în prima divizie (GALERIE FOTO)

27 Oct 2023 2907

Farul Constanța, remiză acasă cu UTA. „Marinarii“ au urcat pe loc de play-off (GALERIE FOTO)

26 Oct 2023 1311

Tineri fotbaliști de la Farul Constanța, marcatori la echipele naționale ale României

17 Oct 2023 1017

Victorii la debut, în noul sezon, pentru Farul Constanța Under-18 și Under-17

17 Aug 2023 1067

Naționala României Under-17 Patru fotbaliști de la Farul Constanța, convocați pentru stagiul de pregătire din Cehia

05 Aug 2023 1794

Golgeterul de la Academia Hagi Atacantul Iustin Doicaru, peste 50 de goluri în sezonul trecut. „Încerc să mă mențin la echipa mare“

21 Jun 2023 4013

UPDATE. Farul Constanța Portarul Rafael Munteanu (17 ani) e la primul cantonament alături de seniori. „Sunt foarte bucuros“ (GALERIE FOTO)

20 Jun 2023 2275

Farul Constanța, campioană națională la juniori Under-16 (GALERIE FOTO)

21 May 2023 2491

Farul Constanța. La 16 ani, Iustin Doicaru, remarcat și de Viorel Moldovan „Încerc să-i calc pe urme lui Adrian Mazilu. Îmi doresc să marchez mult“

20 Apr 2023 3164

Patru jucători de la Farul, pe locul patru cu România la Turneul Montaigu, în Franța. „Marinar“, remarcat de un fost mare jucător

17 Apr 2023 2279

Juniorii Farului, în sferturi în Cupa de Tineret (U-18) și Cupa Elitelor (U-17). Farul U-16, calificată în semifinalele Cupei Elitelor

14 Mar 2023 1637