Internaţionalul leton Valerijs Sabala Ultima achiziţie a FC Viitorul a marcat contra echipei constănţene acum trei ani

  • Valerijs Sabala a semnat cu FC Viitorul un contract pe doi ani şi jumătate.
  • Jucătorul leton are în palmares Cupa Letoniei, obținută cu Skonto Riga în 2012, dar și titlul de golgheter al ligii secunde din Polonia.
  • Duminică, 10 ianuarie, FC Viitorul dispută meciul cu FC Hermannstadt, din Liga 1.
 
FC Viitorul s-a întărit în atac, transferându-l pe Valerijs Sabala, un internaţional leton cu 53 de selecţii şi 12 goluri la echipa sa reprezentativă. În iunie 2018, pe când juca la Podbeskidzie Bielsko-Biala, vârful de 26 de ani a fost adversarul formaţiei constănţene într-un amical disputat în Polonia, în care Valerijs a şi înscris un gol.
 
FC Viitorul se afla atunci în cantonament în Polonia, iar al doilea adversar din seria disputelor de verificare a fost, pe 30 iunie 2018, Podbeskidzie Bielsko-Biala. Victoria le-a aparţinut jucătorilor de pe litoral, scor 3-2 (2-1), pentru Viitorul marcând Paul Iacob (4), Lyes Houri (29), dar şi un fundaş al echipei poloneze (autogol, în minutul 83). Sabala a punctat pentru 1-1, în minutul 27, atunci când Podbeskidzie Bielsko-Biala a beneficiat de o lovitură de la 11 m. Prima execuție de la punctul cu var a atacantului leton a fost apărată de Tordai, dar mingea respinsă de portarul Viitorului a fost reluată ulterior în plasă. „Îmi aduc aminte de acel meci, Viitorul a jucat bine“, a declarat Sabala, la venirea la echipa constănţeană.
 
În amicalul din 2018 cu Podbeskidzie Bielsko-Biala FC Viitorul îl avea ca manager pe Gică Hagi, care a folosit atunci jucătorii: Tordai (75 Șerban) - Băjan, Luchin (46 Leca), Ghiță (cpt.), Neciu (65 Boboc) - Ciobanu, Iacob, Lyes - Florescu (65 Pitu) - Țîră (46 Stoica, 75 Chera), Voduț (46 Gavra).
 

Golgheter al ligii secunde din Polonia

 
Născut pe 12 octombrie 1994, Sabala are 1,80 metri și evoluează pe postul de atacant central. Ultima oară a jucat la Suduva Marijampole (Lituania, Liga 1), iar cu FC Viitorul a semnat un contract valabil pentru următorii doi ani și jumătate. Valerijs are în palmares Cupa Letoniei, obținută cu Skonto Riga în 2012, dar și titlul de golgheter al ligii secunde din Polonia, cu 12 reușite în ediția 2018/2019, pe când evolua pentru Podbeskidzie Bielsko-Biala. În cariera sa de până acum a mai jucat pentru echipe precum Miedz Legnica (Polonia), Club Brugge (Belgia), Skonto Riga (Letonia), Dunajska Streda (Slovacia), FK Pribram (Cehia) sau FK Jablonec (Cehia).
 

A început de tânăr la prima reprezentativă

 
„Am ales să vin la Constanţa pentru că toată lumea a zis că e un club foarte bun. Viitorul are un patron şi un preşedinte faimoşi, echipa a fost şi campioană a României cu câţiva ani în urmă, iar academia este dezvoltată. M-am gândit că FC Viitorul este o alegere bună. Nu cunosc multe despre fotalul românesc, dar ştiu că Gică Hagi a fost un jucător mare, care a jucat la cluburi celebre, precum Barcelona şi Real Madrid. Am jucat destul de multe meciuri la echipa naţională, am început de tânăr la prima reprezentativă, la 18 ani. Cred că această experienţă mă va ajuta să am rezultate bune cu Viitorul. Mi-am propus să ajut echipa cât pot de mult să-şi atingă obiectivele”, a declarat Valerijs Sabala.
 

„Hai, Viitorul!”

 
Atacantul leton a avut şi un mesaj pentru suporterii echipei constănţene: „Mulţumesc pentru primirea călduroasă de care am beneficiat, am primit mute mesaje din partea tuturor. Vom face totul pentru a-i mulţumi“. Valerijs a încheiat cu un îndemn rostit în limba română: „Hai, Viitorul!“.
 

Duminică, meci cu FC Hermannstadt

 
Aflată pe locul opt în clasament, cu 17 puncte (la trei lungimi de poziţia a şasea, ultima care duce în play-off), FC Viitorul are un meci în minus, restanţa din etapa a 12-a, pe teren propriu, cu FC Hermannstadt, pe care o va disputa duminică, 10 ianuarie, de la ora 19.00. În 14 partide jucate până acum, echipa de pe litoral a înregistrat patru victorii, cinci egaluri şi cinci înfrângeri, golaveraj 19-19. FC Hermannstadt se află pe 14 în clasament, cu 15 puncte.   
 

Teste negative la Covid-19

 
În urma unei noi testări Covid-19, efectuată miercuri, 6 ianuarie, de FC Viitorul Constanța, clubul de pe litoral a informat că toate rezultatele sosite pe 7 ianuarie, pentru jucătorii echipei de seniori și pentru staff-ul tehnic / administrativ sunt negative.

 
În secţiunea Galerie Foto a acestui articol, găsiţăi mai multe imagini cu Valerijs Sabala.

Sursa foto: FC Viitorul
 
Citeşte şi:
 
FC Viitorul l-a achiziţionat pe fotbalistul leton Valerijs Sabala

Portarul Arpad Tordai, transfer de la FC Viitorul la Mol Vidi Fehervar


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

FC Viitorul l-a achiziţionat pe fotbalistul leton Valerijs Sabala

06 Jan 2021 3095