Într-un „meci teribil de greu“ cu CSM 2007 Focșani, BC Athletic Neptun Constanța speră să-și ia revanșa (GALERIE FOTO)

 

 
  • Confruntarea contează pentru etapa a 21-a a Ligii Naționale și se joacă miercuri, 2 martie.
  • În tur, CSM 2007 Focșani a câștigat la Constanța cu 78-69.
  • În clasament, BC Athletic ocupă locul șapte, cu 29 de puncte, în timp ce formația din Focșani e a zecea în ierarhie, cu 26 de puncte.
 
După victoria din meciul de campionat cu CS Rapid București, 88-66 la Constanța, pentru echipa masculină de baschet Athletic Neptun Constanța urmează partida de pe terenul CS Municipal Focșani 2007.
 
Confruntarea contează pentru etapa a 21-a a Ligii Naționale și se joacă miercuri, 2 martie, de la ora 17.00. În clasament, BC Athletic ocupă locul șapte, cu 29 de puncte, având nouă victorii și 11 înfrângeri, în timp ce fortmația din Focșani e a zecea în ierarhie, cu 16 de puncte, după șapte victorii și 12 eșecuri. În tur, CSM 2007 Focșani a câștigat la Constanța cu 78-69, astfel că „Gladiatorii din Tomis“ plănuiesc acum să-și ia revanșa. „Meciul cu Rapid a fost controlat cap - coadă de noi. Am început foarte bine, după care am fost în control mereu. Chiar dacă, pe parcurs, am mai scăzut din turație, totuși nu s-a pus nicio clipă problema învingătoarei. Am făcut un meci bun. Focșani va alinia cea mai bună formula, nu este o restanță, așa că pot juca cu cine vor ei și cu cine au disponibil. Va fi un meci dificil. Se câștigă foarte greu la Focșani. Este o echipă foarte bună, care a câștigat la Constanța și avem o revanșă de luat“, a declarat managerul general al BC Athletic Neptun, Andrei Talpeș.  
 
Meci controlat 80% din timp
 
„În partida cu Rapid am avut o energie destul de bună la începutul meciului și asta ne-a ajutat să avem un meci nu ușor, dar pe care pe care l-am controlat 80% din timp. Într-adevăr, am avut o perioadă în care am căzut un pic, oarecum normal, dar care nu trebuie să se mai întâmple. Mă bucur că în acele momente băieții au înțeles că trebuie să joace ce jucasem înainte. Au executat ce am pregătit în atac și în apărare. Am avut câteva aruncări deschise, pe care am reușit să le înscriem, și cred că acolo s-a făcut diferența astăzi. E o echipă care aruncă destul de mult de afară, ne-am pregătit și i-am blocat“, a menționat și antrenorul Alexandru Olteanu.
 
Atitudinea și energia din meciul cu Rapid
 
Acesta se așteaptă la o partidă grea la Focșani. „Cam toate echipele au schimbări majore, va fi teribil de greu. N-aș zice că la Constanța a fost o surpriză. Într-adevăr, la acea data eram favoriți, dar Focșani are o echipă bună, cu jucători experimentați. Au operat și unele transferuri potrivite. Ne va aștepta un meci extraordinar de greu, pe care sper să-l tratăm cu atitudinea și energia din meciul cu Rapid“, a punctat Alexandru Olteanu. 
 
Câte cinci assist-uri

 
Fundașii BC Athletic Neptun au făcut un meci foarte bun cu Rapid, oferind pase decisive importante colegilor săi. Atât Zan Kosic, cât și Tyler Gaskins au contribuit cu câte cinci assist-uri și puncte din acțiune. Tyler Gaskins s-a declarat mulțumit de felul în care echipa a transpus în meciul cu Rapid București tot ceea ce s-a pregătit la antrenamente, spunând că se așteaptă la o nouă evoluție bună, din care BC Athletic Neptun să obțină o victorie în deplasarea de la CSM Focșani 2007. „Suntem bucuroși pentru victoria cu Rapid. Ne așteptam să câștigăm, dar contează și cum am făcut-o. Am fost concentrați“, a menționat Tyler Gaskins.
 

Al doilea meci la rând cu 20 de puncte
 
Adika Peter-McNeilly a avut un meci consistent în victoria cu CS Rapid București, partidă pe care jucătorul canadian a încheiat-o cu 21 de puncte (6x3p), o pasă decisivă și o recuperare. A fost al doilea meci consecutiv în care Adika reușește mai mult de douăzeci de puncte. „Trebuie să avem încredere în noi. Fanii ne dau mare energie“, a punctat jucătorul.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (BC Athletic Neptun Constanța)
 
Citește și:
 
BC Athletic Neptun
Jakob Lowrance, 83% la aruncările din acțiune în meciul cu CS Rapid. Adika Peter-McNeilly, 21 de puncte (GALERIE FOTO)

 
BC Athletic Neptun, învinsă la Constanţa de CSM 2007 Focşani (galerie foto)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alexey și Yarik, „doi pitici uriași de 8 și 9 ani“ Copii din Ucraina, oaspeți ai BC Athletic Neptun Constanța. „Au trăit fiecare secundă din meci“ (GALERIE FOTO)

19 May 2022 1708

Gladiatorii din Tomis „Un sezon în care am produs surprize plăcute în Liga Națională, iar lumea a revenit la sală, fără restricții“ (GALERIE FOTO)

02 May 2022 2040

Baschet Campionatele Naționale indoor 3X3, seniori și Under-23, ediția 2022, se vor disputa la Constanța

29 Apr 2022 2038

BC Athletic Neptun Constanța a cedat în duelul cu CSM CSU Oradea

22 Apr 2022 2053

BC Athletic Neptun Constanța Andrei Talpeș - „Faptul că tribunele sunt pline din nou, o mare victorie“

21 Apr 2022 1755

BC Athletic Neptun Constanța Premieră fericită pentru Jakob Lowrance în ultimul meci. A primit cel mai dorit cadou! (GALERIE FOTO)

08 Apr 2022 1824

BC Athletic Neptun Constanța, victorie mare cu CSO Voluntari, care a condus la pauză (GALERIE FOTO)

02 Apr 2022 2001

Liga Națională BC Athletic Neptun Constanța primește vizita echipei de pe locul doi

31 Mar 2022 1941

BC Athletic Neptun Constanța, învinsă de SCM U Craiova (GALERIE FOTO)

23 Mar 2022 1690

La partida BC Athletic Neptun Constanța - SCM U Craiova, se strâng din nou produse pentru persoanele aflate în nevoie

23 Mar 2022 1855

BC Athletic Neptun Constanța, înfrângere în meciul cu Steaua București (GALERIE FOTO)

18 Mar 2022 1972

Interviu online cu Ștefan Gribinic „După ce am crescut puțin, am realizat frumusețea adevărată a baschetului“

17 Mar 2022 6792

BC Athletic Neptun a pierdut după prelungiri partida de la Constanța cu SCM Ohma Timișoara (GALERIE FOTO)

12 Mar 2022 2105

Editorial Solidaritatea nu are frontiere. Sportul constănțean, mângâiere pentru suflete hăituite de războiul din Ucraina

12 Mar 2022 3956

BC Athletic Neptun Constanța a câștigat partida cu CSM Petrolul Ploiești (GALERIE FOTO)

05 Mar 2022 2085