Intrarea este liberă Constanţa găzduieşte vineri Campionatul Naţional de gimnastică pe echipe (document)

Campionatul Naţional la gimnastică artistică pe echipe, rezervat junioarelor II şi I (nivelurile 3, 4, 5 şi 6), se desfăşoară la Constanţa, în Sala Sporturilor, vineri, 14 iunie, începând cu ora 10.00.
 
Vor participa peste 80 de gimnaste, de la 21 cluburi din ţară, care vor încerca să aibă cele mai bune evoluţii, cu atât mai mult cu cât vor fi urmărite şi de foste mari gimnaste ale României, campioane olimpice şi mondiale, precum Andreea Răducan (preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică), Dana Sofronie, Silvia Stroescu, Camelia Voinea, Gabriela Truşcă Robu, Anca Mihăilescu Grigoraş, Gina Gogean sau Corina Ungureanu, actualmente antrenoare, arbitre sau membre ale staff-ului federal. Competiţia se va încheia în aceeaşi zi, în jurul orei 18.00, spectatorii beneficiind de intrare liberă.
 
Programul competiţiei este următorul:
- 10.10 - 12.40 - concurs pe echipe seria I, nivel 3
- 13.50 - 15.10 - concurs pe echipe seria a II-a, nivel 4
- 16.25 - 17.55 - concurs pe echipe seria a III-a, nivel 5 şi 6
- 18.10 - festivitatea de premiere.
 
„Cu multă bucurie şi entuziasm am îmbrăţişat organizarea acestor Campionate Naţionale la Constanţa. De-a lungul anilor, tradiţia gimnasticii artistice feminine constănţene a rămas un reper important în sportul nostru, iar dovadă stau rezultatele pe care secţiile noastre le obţin în mod constant în competiţiile naţionale şi nu numai. Vă invităm, aşadar, să ne fiţi alături vineri, cu mic, cu mare, la un nou moment competiţional, care va alinia la start cele mai bune echipe de junioare din ţară. Gimnastele pe care le vom cunoaşte la aceste Campionate Naţionale pot deveni în viitor pilonii de bază ai echipei mari a României la Europene, Mondiale şi Jocurile Olimpice. Haideţi să le fim alături!”, a declarat constănţeanca Olga Didilescu, arbitru internaţional de onoare al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică, membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Gimnastică.
 
Organizatori şi parteneri ai evenimentului: Federaţia Română de Gimnastică, Ministerul Tineretului şi Sportului, Direcția pentru Tineret și Sport a județului Constanța, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, CSS 1 Constanţa, CS Farul Constanţa, Primăria municipiului Constanţa. Organizatorii au subliniat implicarea şi susţinerea pe care o acordă acetui eveniment Ilie Floroiu, consilier pe probleme de sport al primarului Constanţei, Decebal Făgădău.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Campionatul Național 2023 de gimnastică aerobică se desfășoară la Constanța. Intrarea este liberă

30 Oct 2023 1167

Constanța găzduiește Campionatul Național pe echipe al gimnastelor junioare II și I

10 Jun 2021 3038

Medalii peste medalii. Au monopolizat podiumul Gimnastele de la CSS1 Constanţa, impecabile la Campionatul Naţional de la Buzău (galerie foto+documente)

23 Apr 2018 4761

Elevă a Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“ Gimnasta Lorena Jinga, de la concursul naţional de matematică, la medalia de aur la Euro

29 Sep 2017 7905

România este vicecampioană mondială în concursul pe echipe la Campionatele mondiale de gimnastică aerobică

18 Jun 2016 3378

Medalie naţională de bronz pentru CSS1 Constanţa la gimnastică ritmică

30 Jun 2014 3261