Întrecerea s-a ţinut la Constanţa Carmen Herea, de la LPS „Nicolae Rotaru“, vicecampioană naţională la tenis, categoria Under-14 (galerie foto)

Campionatul Naţional de Tenis Individual de Vară U14 - ediţia 2019, la masculin şi feminin, a venit pentru prima dată la Constanţa anul acesta. Competiţia a fost organizată de Tenis Club Bright din Constanţa, desfăşurându-se la baza sportivă a acestuia.
 
Noua campioană a României, la simplu, este Bianca Bulat, de la ACS Arcada Galaţi, cap de serie nr. 6, care a făcut un turneu foarte bun, reuşind să se impună într-o finală extrem de disputată şi spectaculoasă. Bianca a învins-o în ultimul meci al turneului cu 5-7, 7-6(4), 6-3, pe favorita n. 5, Carmen Herea, de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa.
 
Finala mică a turneului de simplu fete nu s-a mai disputat, medalia de bronz revenindu-i, astfel, Mariei Ciubotaru, de la CSM Focşani 2007, cap de serie nr. 1 în turneu, care a beneficiat de retragerea favoritei nr. 7, Mara Gae, de la CS Dinamo Bucureşti.
 
Cel mai bun jucător de 14 ani din Europa este cel mai bun jucător şi din România. Mihai Alexandru Coman, de la CSM Craiova, campionul României atât la simplu, cât şi la dublu. Cap de serie nr. 1 în turneul de simplu băieţi, Alexandru Coman nu a pierdut niciun set în drumul lui spre un nou titlu, reuşind să se impună în finală cu 6-3, 6-2, în faţa favoritului nr. 5, Cristian Marton, de la CS Dinamo Bucureşti. Victorie categorică şi în finala mică, pentru medalia de bronz, 6-2, 6-0, fiind scorul cu care s-a impus Albert Chibulcutean, de la CSM Brăila, în faţa lui David Manu, de la Asoc. TC Sun.
 
La dublu, Alexandru Coman a făcut pereche cu David Manu. Favoriţii nr. 1 ai turneului s-au impus în finală cu 6-2, 6-2, în faţa perechii favorite 2, Andrei Firaru (ATC Elite Tg. Jiu)/David Gheorghe (TC Bucureşti). Medaliile de bronz la dublu i-au revenit perechii Cristian Marton / Valentin Roman (Viva Tenis Galaţi), învingătoare în finala mică în meciul cu 6-1, 1-6, 10-6, în faţa perechii de la CSM Brăila, Ianis Buzatu / Albert Chibulcutean.
 
Medaliată cu bronz în turneul de simplu, Maria Ciubotaru şi-a trecut în cont medaliile de aur în proba de dublu, alături de Cara Meşter, de la CS Marc Tenis Cluj. Cele două şi-au respectat statutul de cap de serie nr. 1, şi s-au impus în finală, 6-4, 6-4, în faţa perechii favorite 2, Bianca Bulat / Carmen Herea. Podiumul a fost completat de favoritele 4, Sara Pistol (ATC Elite Tg. Jiu) / Ioana Sava (CS Vektor), care au trecut după un meci foarte disputat, cu 6-0, 4-6, 14-12, de perechea Daniela Bereanu (CSM Reşiţa) / Patricia Goina (CSM Oradea).
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.