Sport

Întrecerea se desfăşoară sâmbătă Regulamentul etapei întâi, de la Cumpăna, a Cupei Mării Negre la ciclism, ediţia 2017

Ediţia 2017 a Cupei Mării Negre la ciclism începe sâmbătă, 2 septembrie, în comuna constănţeană Cumpăna, organizatorii acestei prime etape fiind Primăria Cumpăna, Clubul Judeţean de Ciclism Constanţa şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa.

Regulament Cupa Mării Negre, ediţia 2017

I. Organizare
1. Competiţia este organizată de Clubul Judeţean de Ciclism Constanţa. Se vor aplica Regulamentele Uniunii Cicliste Internaţionale şi ale Federaţiei Române de Ciclism, precum şi prevederile prezentului Regulament. Concursul se va desfăşura în judeţul Constanţa.
 
Competiţia se va desfăşura în trei etape, astfel:
 
- Etapa 1 - în data de 2 septembrie 2017 / Cumpăna
 
- Etapa 2 - în data de 23 septembrie 2017 / Medgidia
 
- Etapa 3 - în data de 30 septembrie 2017 / Vivo Constanţa
 

II. Participanţi

1. Au dreptul de a participa toţi copiii cu vârste cuprinse între 5 ani si 16 ani. Vârsta maximă pentru copii se va considera îndeplinită dacă va fi împlinită cel mai târziu în ziua participării la competiţie.
 
2. Participarea copiilor se face pe propria răspundere din punct de vedere medical a acestora. Fiecare participant este responsabil de pregătirea fizică, psihică, dar şi pentru aptitudinile necesare participării la o competiţie. Pentru înscrierea copiilor la concurs, este necesar acordul părinţilor. Totodată, participanţii îşi asumă întreaga responsabilitate pentru funcţionalitatea bicicletei şi a echipamentului tehnic utilizat, precum şi pentru eventualele incidente de orice natură apărute premergător, în timpul şi după încheierea cursei, la locurile de start/finish sau pe traseu. Se recomanda participanţilor un control medical preventiv anterior participării la competiţie.

III. Clasamente

1. Pentru fiecare dintre cele trei etape, se vor întocmi următoarele clasamente:
- clasament băieţi 5-7 ani;
- clasament băieţi 8-10 ani;
- clasament băieţi 11-13 ani;
- clasament băieţi 14-16 ani;
- clasament fete 5-7 ani;
- clasament fete 8-10 ani;
- clasament fete 11-13 ani;
- clasament fete 14-16 ani.
Traseele şi distanţele aferente fiecărei categorii, pentru fiecare dintre cele trei etape, vor fi anunţate la locul competiţiei, la briefing-ul premergător startului.
 
4. În cazul în care, la oricare categorie de vârstă dintre cele enumerate anterior, la oricare dintre etape nu vor fi prezenţi la start un număr mai mare de cinci sportivi, atunci nu se va întocmi clasament distinct pentru respectiva categorie de vârstă. Sportivii care s-au înscris la acea categorie vor putea lua startul şi vor concura în categoria de vârstă imediat superioară.
 
5. Se va proceda la un briefing la linia de start, înainte de startul în fiecare etapă. Prin efectul înscrierii şi al semnării declaraţiei pe propria răspundere, fiecare copil/părinte atestă faptul că şi-a însuşit prevederile prezentul Regulament de concurs şi le va respecta ca atare.

IV. ÎNSCRIERI

1. Doritorii se pot înscrie la locul de desfăşurare a fiecărei etape. Secretariatul se deschide cu 90 de minute înainte de start. Participanţii vor completa obligatoriu un formular de înscriere.

V. Responsabilităţi

Toţi membrii şi participanţii la competiţie vor respecta obligatoriu regulamentul specific de concurs şi indicaţiile oficialilor. Organizatorul nu-si asumă nicio răspundere pentru incidente şi accidente de persoane, maşini, motociclete şi biciclete. De asemenea, orice contravenţie sau infracţiune comisă de participanţii la competiţie nu intră în responsabilitatea organizatorilor şi a colaboratorilor acestora.

VI. Abandonul

În caz de abandon, alergătorii trebuie să se deplaseze către locul de start/sosire şi să predea numerele de concurs unui arbitru.

VII. Reclamaţii

Toate reclamaţiile sau contestaţiile privind în mod strict faptele din cursă trebuie să fie examinate de juriul de concurs. Nicio reclamaţie nu va fi analizată dacă nu este prezentată în scris şi însoţită de o cauţiune de 100 de lei. Această cauţiune va fi restituită dacă reclamaţia este fondată. Reclamaţiile trebuie făcute juriului de concurs în următoarele termene:
- asupra clasamentelor - cel mai târziu după 30 de minute de la publicarea clasamentelor;
- asupra neregularităţilor în cursă, cel mai târziu după 20 de minute de la sosire.

VIII. Purtarea căştii de protecţie

În timpul competiţiei, toţi copiii sunt obligaţi să poarte cască de protecţie. La startul competiţiei, niciun copil nu este admis dacă nu poartă cască de protecţie.

IX. Asistenţa medicală

Serviciul este realizat de asistenţi calificaţi de la Crucea Roşie Constanţa. Aceştia vor fi la dispoziţia tuturor participanţilor de la operaţiile preliminare pana la sfârşitul cursei.

X. Ceremonia oficială

Festivitatea de premiere se va organiza la sfârşitul fiecărei etape, în imediata apropiere a punctului de start/sosire. Se vor acorda medalii, diplome şi alte premii.

XI. Dispoziţii finale

În ceea ce priveşte detalii nemenţionate în acest regulament, dispoziţiile fac referire la regulamentul UCI şi al Federaţiei Române de Ciclism şi legislaţia din România.
 
Organizatorul îşi rezervă dreptul de a aduce modificări prezentului regulament.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce spune Victor Bănescu Se pregăteşte startul ediţiei a şaptea a Cupei Mării Negre la ciclism

20 Mar 2019 632

Ediţia a şasea a Cupei Mării Negre la ciclism se încheie sâmbătă, la Mamaia

04 Oct 2018 590

Etapa a doua a concursului de ciclism Cupa „Mării Negre” se desfăşoară în staţiunea Mamaia

19 Sep 2018 649

Competiţie internaţională Cupa Mării Negre la judo se desfăşoară la Constanţa

17 May 2018 844

Imagini de la eveniment Micii rutieri care au participat la Cupa „Mării Negre“, premiaţi (galerie foto)

13 May 2018 1246

Constanţa. Începe o nouă ediţie a Cupei Mării Negre la ciclism

26 Apr 2018 939

Cupa Mării Negre la Ciclism, la cea de-a V-a ediție. Când se va desfășura competiția

10 Apr 2018 1033

Ediţia a patra a Cupei Mării Negre la ciclism se încheie sâmbătă, la Constanţa

06 Oct 2017 930

Cine a urcat pe podium la etapa de la Medgidia a Cupei Mării Negre la ciclism

26 Sep 2017 1342

Record de participare la etapa de la Medgidia a Cupei Mării Negre la ciclism

21 Sep 2017 1211

Participare numeroasă Pentru Izabela Vintilă, visul a devenit realitate, la etapa de la Cumpăna a Cupei „Mării Negre“ (galerie foto)

04 Sep 2017 1324

Cupa Mării Negre la Ciclism a avut loc la Cumpăna (galerie foto)

02 Sep 2017 1633

Ediţia a patra a Cupei „Mării Negre“ la ciclism este găzduită de Cumpăna

29 Aug 2017 1287

A treia ediţie a Cupei Mării Negre a avut loc în Mamaia Nord. Cine sunt câştigătorii

24 May 2017 1398

Zeci de copii, aşteptaţi sâmbătă la etapa a II-a a Cupei Mării Negre

18 May 2017 1521