Întreceri sportive la Cumpăna, în cadrul „Cupei Diversităţii - Combaterea xenofobiei și discriminării prin sport“ (galerie foto)


Departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României a organizat, în perioada 13 - 15 septembrie a.c., cu sprijinul Federaţiei Române de Fotbal şi al Primăriei Comunei Cumpana, proiectul „Cupa Diversităţii - Combaterea xenofobiei și discriminării prin sport”.
Ajuns în acest an la cea de-a cincea ediţie, proiectul a cuprins o serie de manifestări sportive care au ca scop promovarea luptei împotriva rasismului şi a discriminării, promovarea diversităţii etnice şi culturale în România şi încurajarea oamenilor să preţuiască şi să se bucure de diversitatea societăţii interculturale.

Evenimentul din acest s-a desfăşurat în Compexul Sportiv „Centenar 2018” şi a cuprins două componente sportive - un turneu de fotbal pentru copii cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani (Campionatul de fotbal al tinerilor minoritari, care a avut loc pe 13 septembrie, cu participarea a zece echipe) și Campionatul de fotbal al minorităţilor (un turneu dedicat seniorilor, jucătorilor neprofesioniști, care s-a desfășurat pe 14 și 15 septembrie, înscriindu-se 14 echipe).

În campionatul pentru copii s-a impus echipa Uniunii Ucrainene, care a învins în finală echipa Uniunii Elene din România. Pe locul trei s-au clasat micii fotbalişti de la Partida Romilor Pro Europa.

Sâmbătă, 14 septembrie, a avut loc deschiderea oficiala a Campionatului de fotbal al minorităţilor la seniori. La eveniment au fost prezenţi reprezentanţii autorităţii publice locale Cumpăna, împreună cu primarul localităţii, ec. Mariana Gâju, precum şi numeroşi invitaţi, pentru a încuraja şi sprijini necondiţionat toate echipele participante în competiţie.

Invitaţii au fost: Aledin Amet - subsecretar de stat DRI, Iusein Ibram - deputat UDTR, Ghera Giureci Slobodan - deputat Uniunea Croaţilor din România, Şenol Ali - subrefect al judeţului Constanta, Laura Rogobete - presedinte Asociaţia Macedonenilor din România, Florin Sari - manager proiect UEFA - Euro 2020 in România.  

„Comuna Cumpăna va fi deschisă mereu pentru acest gen de activităţi, pentru că sportul la Cumpăna este un mod de viaţă“, se arată într-un comunicat al administraţiei locale din localitatea constănţeană.

În competiţie, ce s-a desfăşurat pe terenul central al Complexului Sportiv „Centenar 2018“, au participat următoarele echipe ale minorităţilor naţionale: Asociaţia Italienilor din România „RO.AS.IT.“, Asociaţia Liga Albanezilor din România, Asociaţia Macedonenilor din România, Asociaţia Partida Romilor Pro Europa, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, Uniunea Democrată Maghiară din România, Uniunea Croaţilor din România, Uniunea Culturală a Rutenilor din România, Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor, Uniunea Democrată Turcă din România, Uniunea Elenă din România, Uniunea Sârbilor din România, Uniunea Ucrainenilor din România, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România și Centrul de zi Stella Maris Carei.

Ieri s-au desfăşurat sferturile de finală, semifinalele şi finala.

Sursa foto: Facebook (Cumpăna News)



 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.