Ionuţ Stănescu - „Sperăm la o atmosferă de mare meci!“ HC Dobrogea Sud, partidă capitală la Constanţa, cu Holstebro, în Cupa EHF!

Meci vital, sâmbătă, 23 martie, la Constanţa, pentru echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud, care, aflată în lupta pentru calificarea în sferturile de finală ale Cupei EHF, întâlneşte formaţia TTH Holstebro, din Danemarca.
 
Partida este găzduită de Sala Sporturilor, de la ora 18.00, în transmisiune directă la Digi Sport 3. HC Dobrogea Sud e actualmente pe locul secund în grupa C, cu patru puncte (după două victorii şi două eşecuri), iar, ca să păstreze şanse la depăşirea seriei, are doar varianta victoriei cu Holstebro. Locul doi final în grupa C i-ar putea asigura HC Dobrogea Sud calificarea în etapa următoare. „Calculele calificării în sferturile de finală rămân deschise chiar şi în cazul unei victorii cu Holstebro. Dintre cele patru echipe clasate pe locul 2, vor merge mai departe doar trei, pentru că THW Kiel, câştigătoarea grupei D, a acces deja în Final 4, din postura de gazdă a turneului. Vor avea loc doar trei sferturi de finală. În clasamentul echipelor de pe locul 2, cel mai bine stă acum Saint Raphael (6 puncte), urmată de Tatabanya (5 puncte), Constanţa (4) şi Gudme (4 puncte). Bătaia se va da practic cu echipa daneză Gudme, care va întâlni acasă pe Azoty Pulawi şi în deplasare cu Granollers“, se arată pe site-ul oficial al echipei de pe litoral.

„Diferenţa sper să o facă publicul“


„Ne dorim să scriem istorie în acest weekend la Constanţa. Ne dorim ca suporterii să vină să ne susţină, chiar dacă este şi meciul de fotbal al echipei naţionale a României. Eu zic că şansele sunt 50-50, diferenţa sper să o facă publicul. Să facă o atmosferă de mare meci“,a declarat Ionuţ Stănescu, preşedintele HC Dobrogea Sud, potrivit sursei citate. „Le ştim şi punctele tari, şi pe cele slabe. I-am studiat. Diferenţa între două echipe bune o fac psihicul şi experienţa. Şi terenul, bineînţeles. Dacă va fi sala plină, ar fi un mare atu. Trebuie să câştigăm şi să vedem ce va face Gudme. Noi ne jucăm şansa”, a precizat şi veteranul George Buricea.
 

Extrema stânga a lui Holstebro e golgheterul Cupei EHF

 
În întrecerea internă, Liga Naţională, HC Dobrogea Sud are un parcurs perfect în 2019. Pe primul loc în clasament cu două etape înaintea sfârşitului sezonului regular, echipa pregătită de Zvonko Sundovski şi Marko Isakovic a câştigat toate cele zece meciuri jucate în campionat în acest an, ajungând la 60 de puncte, după 20 de victorii şi patru înfrângeri în 24 de partide. Ca şi HC Dobrogea Sud, Team Tvis Holstebro a câştigat ultimul meci de campionat, iar în urma acestui succes a urcat pe locul patru în clasament. Faţă de meciul tur cu HCDS, Holstebro nu va putea folosi doi jucători importanţi, interul dreapta Peter Balling şi pivotul Vignir Svavarsson (ambii accidentaţi), care au fost operaţi şi nu vor mai juca în acest sezon. Holstebro îl dă însă pe golgeterul la zi al Cupei EHF, extrema stânga Magnus Grubb Bramming, care a înscris de 54 de ori până acum în competiţia continentală (opt dintre reuşite fiind în meciul cu HCDS). Echipa daneză a sosit ieri în România, cursa aeriană care a adus-o aterizând la prânz pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu. Aseară, Holstebro a efectuat antrenamentul din Sala Sporturilor.
 

FC Porto are nevoie de un egal

 
În acest moment, clasamentul din Grupa C arată astfel: 1. FC Porto - 8p, 2. HCDS - 4p, 3. Holstebro - 2p, 4. Cuenca - 2p. Cel de-al doilea meci al etapei a cincea din serie, Liberbank Cuenca - FC Porto, se joacă duminică, 24 martie, de la ora 12.00. Pentru a se califica şi matematic în sferturi, FC Porto are nevoie în acest meci de un egal.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
HC Dobrogea Sud întâlneşte Holstebro la Constanţa, în Cupa EHF „Va fi care pe care!“
 

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu Teodor Ștefan, de la CSM Constanța „Când am luat mingea, am simțit o atracție. Mi-am spus că nu voi mai dezlipi niciodată balonul de mână“ (GALERIE FOTO)

26 Apr 2023 4153

Handbal CSM Constanța, debut cu victorie în Liga Națională

22 Aug 2022 1651

George Buricea, la 43 de ani. Zi de naștere în cantonament. „Sunt împlinit, le mulțumesc tuturor celor care contribuie la asta“

03 Aug 2022 2427

Handbal „Delfinii“ vor disputa meciul decisiv din dubla cu Chambery la Constanța

27 Jul 2022 1494

Constanța, trei jucători sub tricolor Ionuț Stănescu, în echipa turneului de la Varna. România a ratat dramatic Mondialele

25 Jul 2022 1550

Constanța. Handbal George Buricea - „Din nou am avut ghinion la tragerea la sorți, dar ne vom juca șansa“

23 Jul 2022 1821

HC Dobrogea Sud Constanța și-a aflat adversarul din turul întâi al EHF European League

19 Jul 2022 1480

UPDATE „Delfinii“ au început pregătirea pentru noul sezon. HC Dobrogea Sud va preda ștafeta către CSM Constanța (GALERIE FOTO)

19 Jul 2022 2291

Handbaliștii de la HC Dobrogea Sud Constanța, spectacol la rafting. „S-au simțit ca… delfinii în apă“ (GALERIE FOTO)

18 Jul 2022 1512

Tânărul handbalist David Pavlov, de la HC Dobrogea Sud Constanța la CSM Focșani 2007

18 Jul 2022 2489

HC Dobrogea Sud Constanța Pregătire în sală pentru Alexandru Andrei și Ionuț Nistor. Ultimii doi din seria accidentaților grav

16 Jul 2022 2096

HC Dobrogea Sud începe pregătirea pentru noul sezon. „Delfinii“ joacă în EHF European League din turul întâi

15 Jul 2022 1910

Trei tineri handbaliști de la HC Dobrogea Sud se pregătesc pentru turneul oficial de la Varna. Ținta - elita continentală (GALERIE FOTO)

02 Jul 2022 1827

HC Dobrogea Sud Alexandru Andrei, în recuperare după operație. „În retur, sper să fiu alături de coechipieri și să joc!“

25 Jun 2022 1758

Moment aniversar la HC Dobrogea Sud Liviu Caba a împlinit 22 de ani. Jucătorul cu numărul 21 este născut pe 21 iunie

22 Jun 2022 1961