Iubitori de toate vârstele ai mişcării participă sâmbătă, la Mamaia, la ultramaratonul „Autism 24h Marea Neagră“ (galerie foto)

Ediţia 2019 (a treia) a ultramaratonului „Autism 24h Marea Neagră“ se va desfăşura sâmbătă, 4 mai, pe nisipul din staţiunea Mamaia, în organizarea Centrului Psihologic „Marea Neagră“, şi are ca scop promovarea dreptului la integrare în comunitate a persoanelor cu dizabilităţi.
 
Startul va fi dat sâmbătă 4 mai, la ora 10.00, din Piaţeta Perla din Mamaia, iar traseul va avea o distanţă de trei kilometri. Participanţii vor alerga în buclă traseul, ziua şi noaptea (fără pauză timp de 24 de ore), iar echipa care va aduna cei mai mulţi kilometri va fi declarată câştigătoare.
 
„Constanţa se mândreşte cu evenimente sportive importante la nivel internaţional, în special cele desfăşurate pe nisip, iar fără teama de a părea subiectiv, evenimentul «Autism 24h Marea Neagră», prin cei 2.400 de participanţi inimoşi, reuşeşte să fie unul dintre cele mai interesante evenimente organizate pe litoralul românesc; nu atât prin numărul mare de participanţi, cât mai ales prin unicitatea lui, prin puterea lui de a mobiliza comunitatea în scopuri nobile. Evenimentul nu este strict despre alergare, vorbeşte în primul rând despre prietenie, despre relaţiile umane şi cât de fericiţi putem fi unul lângă altul”, a declarat psihologul Adrian Gemănaru, preşedintele Centrului „Marea Neagră” şi organizatorul evenimentului „Autism 24h Marea Neagră”.
 
Fondurile strânse în urma evenimentului vor susţine zece proiecte destinate copiilor diagnosticaţi cu autism din două oraşe ale ţării: Constanţa şi Galaţi. Pentru promovarea proiectului au fost alese o serie de persoane cunoscute pentru implicarea lor în viaţa comunităţii, care vor purta denumirea de „ambasadori”.
 

Câteva dintre echipele participante

 
Dintre echipele care vor participa nu vor lipsi Autism Marea Neagră, Rază de Speranţă, Carpii, Forţa Albastră, Pisicile Aristocrate, Rompetrol, HC Dobrogea Sud, Ilie Floroiu, Dascălii Schimbării, Părinţii Tonitza, Cutezătorii Constanţa, Progressive Sports, VOT, Bibliovoluntarii, Running Hearts, SPIT Constanţa, Avatar Studio, DGAS, Delfinii, Crucea Roşie, Vis împlinit, Rotary Interact Mangalia, Cirasico, Happy, Friends, Pontica, Poliţia Locală Galaţi, IPA, Breo „Callatis“, Vers Alb, Amys Team, Colegiul M. Eminescu, Threatix, Comitetul Paralimpic Român, Ovidius Team, Cercetaşii Marini sau Pompierii.
 

Cursa eroilor

 
La ediţia din acest an, va fi organizată suplimentar şi o cursă a eroilor, unde 12 finalişti (6 băieţi şi 6 fete) se vor lupta până la ultima resursă de energie pentru a obţine titlul de erou. Pentru acesta, fetele vor trebui să alerge cel puţin 120 de kilometri, iar băieţii minim 150 de kilometri. Primele trei locuri la feminin vor fi premiate de către partenerul principal al evenimentului, care va oferi trei vacanţe în cuplu într-una din cele mai frumoase locaţii turistice din Europa, capitala Italiei - Roma. Cele şase finalist sunt Florica Perianu, Regina Târcovnicu, Ionela Dobrea, Cristiana Popa, Alina Cicu şi Alis Pufu. În întrecerea masculină vor concura Laurenţiu Cobzaru, Sorin Andrici, Adrtian Bonţiu, Andrei Cucolea, Laurenţiu Daniel Moga şi Costel Mărgărit. Primii trei concurenţi care vor aduna cei mai mulţi kilometri pe timpul celor 24 de ore vor fi premiaţi cu un weekend petrecut într-un resort de 4 stele de pe litoralul românesc. „Succes din inimă tuturor echipelor participante la eveniment. Până la urmă, noi nu alergăm pentru premii, ci pentru copii“, a declarat militarul gălăţean Laurenţiu Cobzaru, care va participa cu echipa „Forţa Albastră“.
 

Va fi prezent şi cel mai cunoscut robot din întreaga lume

 
„«Autism 24h Marea Neagră» este mai mult decât un eveniment sportiv, reprezintă o stare de spirit, o energie specială pe care o simte orice participant ce supravieţuieşte o zi şi o noapte pe malul Mării Negre. Torţele aprinse pe plajă, steagurile echipelor, muzica, corturile aduc un farmec aparte întregului eveniment ce imprimă o atmosferă greu de egalat“, mai spun organizatorii. Evenimentul se va bucura de prezenţa celui mai cunoscut robot din întreaga lume, Robotul NAO. Acesta a fost prezent în peste 200 de ţări din întreagă lume, vorbeşte 20 de limbi de circulaţie internaţională, iar în 2019 va fi mascota evenimentului. Copiii prezenţi vor putea pune întrebări, dansa sau interacţiona în mod direct cu cei doi roboţi NAO aflaţi în România. Participanţii vor fi recompensaţi la final cu trofee şi medalii. Începând din acest an, medaliile sunt realizate în afara ţării şi sunt asemănătoare celor din marile competiţii europene.
 

Cursa copiilor

 
La „Autism 24h Marea Neagră“ sunt aşteptaţi să participe 1.200 de copii. Startul la Cursa Copiilor va fi dat sâmbătă, 4 mai, la ora 11.00, din Piaţeta Perla din staţiunea Mamaia, iar traseul va avea o distanţă de un kilometru. Copiii vor avea posibilitatea ca, la sfârşitul traseului de alergare, să primească medalia evenimentului din partea organizatorilor. Imediat după terminarea Cursei Copiilor, toţi copiii prezenţi la eveniment se vor bucura de un spectacol artistic dedicat lor, care va fi organizat pe scena aflată în Piaţeta Perla. De asemenea, în aceeaşi locaţie, vor fi organizate şi alte activităţi special pentru copii: ateliere de face painting, modelaj baloane şi activităţi de dans. În completarea spectacolului, Colegiul Naţional de Arte Regina Maria va oferi momente artistice cu cei mai talentaţi elevi ai acestei instituţii de învăţământ. Şcoala cu prezenţa cea mai numeroasă în cadrul evenimentului este Şcoala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza“ din Constanţa.
 

Sursa foto: Facebook (Autism 24h Marea Neagră)
 
Citeşte şi:

 
Neînfricaţi precum tribul dacic Cum au câştigat „Carpii“ lupta cu kilometrii la ultramaratonul de 24 de ore de la Mamaia (galerie foto)

Militarul Laurenţiu Cobzaru, de la Forţa Albastră Galaţi, primul alergător care a depăşit 100 de kilometri la ultramaratonul de la Mamaia (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine „Aș alerga până la capătul universului, să știu că pot aduce înapoi remediul pentru fiecare boală“ (galerie foto)

23 Sep 2020 3937

#ConstanțaEsteBine Adrian Gemănaru - „Nu sunt singur pe acest drum dedicat copiilor cu nevoi speciale“

06 May 2020 2691

La ultramaratonul Autism 24h „Marea Neagră“ participă și militarii Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu

01 May 2020 4463

Minimum 100 km de alergat, acasă Traseu amenajat între aragaz și mașina de spălat, la Ultramaratonul Autism 24h „Marea Neagră“!

29 Apr 2020 3746

150 de persoane vor alerga minimum 100 de kilometri, de acasă, la Ultramaratonul Autism24h Marea Neagră

28 Apr 2020 3603

Militarul Laurenţiu Cobzaru a alergat din nou la ultramaratonul de o zi de la Mamaia „Adevăraţii eroi rămân copiii cu autism şi părinţii lor“ (galerie foto)

07 May 2019 2681

Maratonul „Alerg pentru autism Marea Neagră“ - povestea unei comunităţi puternice (galerie foto)

07 May 2019 3940

Carpii, învingători și la ediția a treia a ultramaratonului „Autism 24h Marea Neagră“, de la Mamaia

05 May 2019 3790

Inedit Lansare de carte la ora 4.30, pe plaja de la Mamaia, cu ocazia ultramaratonului „Autism 24h Marea Neagră“ (galerie foto)

05 May 2019 2304

Ultramaratonul „Autism 24h Marea Neagră“ se desfășoară, timp de o zi, la Mamaia. Fondurile strânse susțin proiecte umanitare

04 May 2019 2820

Eveniment sportiv la Mamaia La Cursa Copiilor de la „Autism 24h Marea Neagră“ sunt aşteptaţi prichindei din întreaga ţară

18 Apr 2019 1858

Cursa Eroilor la ultramaratonul „Autism 24h Marea Neagră“, de la Mamaia. 12 finaliști vor intra în luptă (galerie foto)

04 Apr 2019 2234

Ultramaraton de 24 de ore la Mamaia Aproape 2.500 de adulţi şi copii sunt aşteptaţi la „Autism 24h Marea Neagră“ (galerie foto)

25 Jan 2019 1886

La Mamaia, eveniment sportiv unic în lume Cursa inedită pe nisip în care trebuie să încerci să „supravieţuieşti“ cât mai mult

05 May 2018 4718

COSR le oferă distincţii speciale celor ce depăşesc 100 de kilometri la ultramaratonul „Alerg 24h Autism Marea Neagră“

28 Apr 2018 3017