Jefte Betancor, golgeterul campionatului Ce planuri are Gică Hagi cu Enes Sali, cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1 (galerie foto)


 
  • Meciul Farul - Academica Clinceni a intrat în istoria fotbalului românesc, grație lui Enes Sali, puștiul „marinarilor“, care, cu golul său din minutul 85, a devenit cel mai tânăr marcator din Liga 1.
  • Cu șapte reușite în opt meciuri, atacantul Jefte Betancor este golgeter solitar în campionat.
  • În acest moment, Farul are cea mai bună apărare din Liga 1 și al treilea atac al campionatului.
 
Seria fastă a Farului Constanța în ediția 2021/2022 a Ligii 1 continuă, „marinarii“ învingând cu 5-0 la Ovidiu Academica Clinceni și ocupând locul patru în clasament după opt etape.
 
Trei dintre cele cinci goluri ale victoriei contra ultimei clasate i-au aparținut atacantului Jefte Betancor, care, cu șapte reușite în opt meciuri, este golgeter solitar în campionat, fiind urmat pe podium de Deian Sorescu (Dinamo, 5 goluri) și Alexandru Albu (Rapid, 3 goluri). În opt meciuri, formația de pe litoral a acumulat 15 puncte, înregistrând patru victorii, trei egaluri și un eșec, golaveraj 12-2. În acest moment, Farul are cea mai bună apărare din Liga 1 și al treilea atac al campionatului!
 
„Unu la unu e foarte bun“
 
Meciul Farul - Academica Clinceni a intrat în istoria fotbalului românesc, grație lui Enes Sali, puștiul „marinarilor“, care, cu golul din minutul 85, care a închis tabela (primul al său din campionat), a devenit, la 15 ani, şase luni şi 21 de zile, cel mai tânăr marcator din Liga 1, doborând un record vechi de 44 de ani!
 
„Sali e un copil, foarte talentat, care are tupeu în teren, curaj mult și știe fotbal. Vom încerca să-l dezvoltăm și mai bine. Are multe lucruri pe care trebuie să le învețe, tactice. Tehnică individuală are nativ, dar trebuie să învețe să joace tactic. Când, unde și cum să facă lucrurile. În primul rând, trebuie să știe să-și dozeze efortul, să știe unde să facă acele faze. Unu la unu e foarte bun. Încerc să-i cultiv și pasa decisivă. Arată bine. M-a convins în pregătire, nu mi-a venit mie așa să-l bag în teren. L-am avut de la început și de ce să nu-i dăm timp. Eu am debutat la 17 ani, mi-a luat-o înainte. Joacă pe trei fronturi și trebuie să avem grijă cât și cum îl folosim. Nu-i creăm presiune. Important e să-l dezvoltăm în acest an, iar de la anul să devină om de bază și să facă diferența“, a declarat Gică Hagi, managerul tehnic al Farului. 
 
„E talent, merită“
 
După gol, tânărul fotbalist l-a îmbrățișat pe „Rege“ la marginea terenului. „Orice copil are pe cineva în spate, care-l susține și îi dă o șansă. S-a nimerit să fiu eu aici, dar cred că oricine era antrenor îl băga. E talent, îl văd și colegii lui. Merită. Trebuie să fie serios, să stea cu picioarele pe pământ și să muncească, întrucât, până să ajungă la fotbalul mare, mai are multe. Ați văzut la început, vreo trei pe care le-a greșit, credea că e la juniori și i-a luat de la jumătate să-i facă. Dar o dată i-a ieșit. Important e că are curaj, are decizie foarte bună și îmi place că nu cade. Vrea să dribleze cât poate, până când poate“, a mai spus Hagi.          
 

După primul gol, au lăsat puțin pedala
 
Managerul tehnic al formației constănțene a subliniat că întreruperea de două săptămâni a campionatului pentru meciurile echipelor naționale i-a prins bine Farului, care s-a pregătit foarte bine. „Am fost serioși cu Academica, ce am pregătit în aceste două săptămâni am pus în practică pe teren. Chiar dacă, după marcarea primului gol, am fost supărat, întrucât am lăsat puțin pedala, iar ritmul și concentrarea nu mai erau la fel, greșind multe mingi și pase ușoare, apoi, ușor-ușor, lucrurile au intrat în normal, după ce am vorbit la pauză. Știam că e greu de desfăcut sistemul defensiv al Academicii, dar am pregătit bine meciul și sunt mulțumit de majoritatea jucătorilor. Felicit pe toată lumea. Se vede că acasă, având parte și de sprijinul publicului, al 12-lea jucător, evoluăm bine. Le mulțumim fanilor că ne susțin. Acum sunt bucuros și fericit, dar acum ne gândim la următorul meci și la ce avem în față. În cele două săptămâni de pauză, ne-am antrenat bine și s-a văzut pe teren că echipa poate“, a punctat Hagi.

 
În etapa viitoare, Farul întâlnește în deplasare Chindia Târgoviște (locul 11, cu 9 puncte), sâmbătă, 18 septembrie, de la ora 14.30.
 
„Larie joacă extraordinar“
 
Managerul tehnic al Farului e mulțumit de situația de la echipa constănțeană. „Se pare că lucrurile merg bine. Am semnat jucătorii care trebuie, atât în apărare, cât și în celelalte compartimente. Larie e cel mai bun fundaș, care joacă nu bine, ci extraordinar. Am luat un portar tânăr și valoros. Avem fundași laterali foarte buni, mijlocași la fel. Păcat că Brad de Nooijer s-a accidentat, dar Ghiță își revine. În față, Jefte e inspirat și îi așteptăm și pe ceilalți să vină la nivelul lui. Când va fi așa, vom fi compleți, mai buni, mai puternici, chiar dacă unii acum nu sunt în formă, precum Chițu, Ely Fernandes, care a jucat puțin. Avem copii, Andronache, Pitu. Acesta din urmă trebuie să crească la ultima pasă și la gol. Îl așteptăm și pe el să se deblocheze, să marcheze un gol. Următorul penalty o să-l rog pe Jefte să-l lase să bată. Vom vedea. Adi Petre ușor-ușor capătă minute, să-și revină și să fie cel de dinainte. Îi dăm spațiul care trebuie“, a menționat Hagi.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Farul Constanța

 
Citește și:
 
Farul luminează primele poziții ale clasamentului
5-0 cu Academica Clinceni. Enes Sali, în istoria fotbalului românesc!


Liga 1
Doi jucători de la Farul Constanța, în echipa ideală a etapei a opta

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CFR Cluj s-a înțeles cu Farul Constanța pentru transferul lui Jefte Betancor!

18 Jun 2022 1559

Fanii aleg fotbalistul sezonului la Farul Constanța. Ce premii oferă clubul de pe litoral

02 Jun 2022 2544

Farul Constanța Olandezul Bradley de Nooijer, șase pase decisive și un gol în sezonul 2021/2022. Fundașul cu apetit ofensiv!

01 Jun 2022 1796

În sezonul 2021/2022, la Farul Constanța au fost promovați opt tineri din Academia Hagi. Recordurile lui Enes Sali (GALERIE FOTO)

27 May 2022 2707

Farul Constanța a pierdut cu 1-4 meciul cu Universitatea Craiova (GALERIE FOTO)

20 May 2022 2301

Farul Constanța - FC Argeș Gică Hagi - „E ultimul meci acasă din play-off și vrem să câștigăm în urma unei evoluții reușite“ (VIDEO)

13 May 2022 1938

Internaționalul Iustin Doicaru, fiul fostului fotbalist Radu Doicaru E golgeterul și căpitanul echipei Farul U-15. „Vreau să-mi depășesc tatăl“

30 Apr 2022 6858

Farul Constanța - FCSB Gică Hagi - „Trebuie să facem o partidă mult mai bună decât cea cu Craiova“ (VIDEO)

23 Apr 2022 7535

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Cerno More Varna (GALERIE FOTO)

25 Mar 2022 3236

Farul Constanța. Ionuț Larie, omul meciului cu CFR Cluj „Marinarii“ au rămas iar datori în atac. „Era nedept, probabil, să câștigăm“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2022 2380

Remiză între Farul Constanța și campioana României, CFR Cluj

19 Mar 2022 2317

Farul Constanța are cel mai bun cuplu de atacanți din Liga 1. Jefte Betancor și Adrian Petre au marcat împreună 23 de goluri

12 Mar 2022 3108

Sondaj de opinie Va reuși Jefte Betancor, de la Farul Constanța, să devină golgeterul României? Cum au votat participanții

28 Feb 2022 1423

Farul Constanța, victorie mare în deplasare cu FCSB

27 Feb 2022 2570

În linie dreaptă! Lupta pentru play-off se ascute. Pe cine întâlnesc Farul Constanța și FC Argeș în ultimele trei meciuri

23 Feb 2022 2931