Joi, e ziua ei de naștere Constănțeanca Julia Popescu își urmează visul în echitație. „Tocmai ai făcut istorie la Hipodromul Ploiești!“ (GALERIE FOTO + VIDEO)


 
  • Tânăra s-a apropiat de cai pe la vârsta de șapte ani, la centrul de echitație de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.
  • În 2018, a participat la primul ei concurs de dresaj, dar și la prima întrecere de anduranță. Au urmat săriturile și obstacolele, iar acum s-a remarcat și la galop.
  • Evenimentul hipic dedicat în exclusivitate curselor de galop, desfășurat la Hipodromul Ploiești, a fost deschis de o cursă de calificare, câștigată de Julia, cu calul Lordy Kate!
 
O tânără din Constanța, Julia Popescu, își urmează pas cu pas o mare pasiune: echitația. Legătura ei cu caii este una aparte, sportiva participă cu ei la concursuri, dar îi și pregătește și îi îngrijește. Julia împlinește joi, 21 aprilie, 15 ani, și este un talent precoce, care și-a etalat aptitudinile în sportul călăriei de la o vârstă fragedă.
 
Practic, tânăra s-a apropiat de cai pe la vârsta de șapte ani, la centrul de echitație de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. I-au plăcut atât de mult aceste animale maiestuoase și, de asemenea, să fie în preajma lor, încât, de atunci, e nedespărțită de ele. Iar dragostea sa pentru echitație s-a dezvoltat constant. A luat parte la tabere de echitație în diferite orașe din țară, iar apoi a intrat și în concursuri, unde a obținut rezultate deosebite. În 2018, a participat la primul ei concurs de dresaj, dar și la prima sa întrecere de anduranță. Au urmat săriturile și obstacolele, iar acum s-a remarcat și la curse de galop. Diplomele și medaliile au început să se strângă (are cu zecile), iar Julia a cules în egală măsură admirația și aprecierile celor care o urmăresc la concursuri.
 
Julia Popescu și calul Lordy Kate, o pereche câștigătoare
 
De curând, a participat, la Hipodromul Ploiești, la un eveniment hipic dedicat în exclusivitate curselor de galop. CSM Ploieşti, prin Complex Hipodrom Ploieşti, în parteneriat cu Jockey Club Român şi Federaţia Hipică Română, a organizat cursele dotate cu Premiul „Regina Maria” (partener Jockey Club Român), respectiv Premiul „Elite Junior Speed” (partener Federaţia Hipică Română). Reuniunea a fost deschisă de o cursă de calificare, câștigată de Julia Popescu, cu calul Lordy Kate!
 
A intrat deja în analele turfului român
 
„Și uite așa s-a scris istoria! Victoria este a celor curajoși, iar (foarte) tânăra Iulia Popescu a fost curajoasă și a câștigat cursa de calificare. Și, pe lângă cursa de calificare și o experiență de neuitat, «Julia» a câștigat aprecierea și respectul multora dintre cei care am fost prezenți la reuniunea de galop. Tânăra apprenti Iulia Popescu și iapa Lordy Kate au câștigat cursa de calificare (1100 m) cu timpul de 1:11 (1:06/1km). Numele Iulia Popescu a intrat deja în analele turfului român, deoarece, din datele deținute de noi, «Julia» este prima minoră din istoria noastră care aleargă pe hipodrom într-o cursă de calificare organizată de către Jockey Club Român. Felicitări, Iulia Popescu! Tocmai ai făcut istorie la Hipodromului Ploiești. P.S. De asemenea, tânăra apprenti (ajutor de jocheu) a câștigat în premieră la Hipodromul Ploiești o cursă pe exterior, dându-ne însă multe emoții! Așa ceva am mai trăit la Hipodromul Saint-Cloud!“, se arată pe pagina de Facebook „galop.ro“.
 
Sisi, o frumoasă surpriză
 

Julia Popescu a avut o mare bucurie în primăvara anului trecut, când familia i-a făcut o frumoasă supriză, achiziționându-i un cal, iapa Sisi, un cal de sport german, care a participat și la Balcaniadă și cu care tânăra a intrat și ea în competiții. Acum, Julia se antrenează pentru galop și anduranță, în această perioadă atât la Mangalia, cât și la Valu lui Traian, la Domeniile Mitroi, beneficiind și de sprijinul acestei baze. „Pasiunea mea pentru echitație e foarte mare. În continuare, vreau să mă axez pe galop și să-mi continui seria victoriilor. Visez la performanțe din ce în ce mai importante“, a declarat Julia Popescu. „Suntem mândri de Julia și de modul în care a evoluat în echitație. La Ploiești a fost o surpriză pentru toată lumea. Îi dorim o carieră sportivă cât mai strălucitoare“, a spus și mama sportivei, Cezara Popescu.      
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Echitație
Constănțeanca Iulia Popescu a câștigat cursa de calificare


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța. Echitație Julia Popescu se antrenează și în Bulgaria. „Vecinii de la sud de Dunăre au un cult pentru acest sport“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

30 Nov 2023 2713

Echitație Constănțeanca Iulia Popescu a câștigat cursa de calificare

19 Apr 2022 1935

Aur pentru Simona Gherman în proba individuală de spadă

22 Jun 2016 2090