„Joia neagră“ şi soluţiile lui Gică Hagi În patru ani, poate fi schimbat cursul apei în fotbalul românesc

 

 
  • Contraperformanţă înregistrată de fotbalul românesc în Europa, în Conference League.
  • Gică Hagi a vorbit despre cauze şi soluţii.
  • Potrivit acestuia, cheia stă la multinaţionale şi la facilităţile de care acestea trebuie să beneficieze pentru a investi în sport.
 
„Joia neagră“ a fotbalului românesc, adusă de eliminarea echipelor FCSB, U Craiova şi Sepsi Sf. Gheorghe încă din prima dublă în care au evoluat în întrecerea continentală Conference League, în faţa formaţiilor din Kazahstan, Albania, respectiv Slovacia, a fost analizată şi de Gică Hagi, managerul tehnic al Farului Constanţa şi cel care a fost liderul Generaţiei de Aur.
 
Hagi a vorbit despre cauze şi soluţii. „E o realitate, la care trebuie să reflectăm. Eu spun încă o dată, e nevoie de un proiect la nivel naţional. Aşa cum au făcut italienii acum patru ani. Trebuie găsite cauzele, ca la doctor. E nevoie de un proiect pe următorii zece ani, prin care să revenim în Europa, puternici, aşa cum am fost. Proiecte de club, de loturi naţionale, întrucât cluburile alimentează loturile naţionale. Cluburile sunt pilonul numărul 1 în fotbalul românesc. Ele trebuie să aibă putere, bugete, să fie organizate la nivelul cel mai bun. Din păcate, vecinii ne-au luat-o înainte, iar acum suferim. Orice se poate. Înfrângerile când vin important e să fie foarte puţine. Trebuie să trăieşti din victorii, că ele aduc bucurie, fericire şi te fac puternic mental. Înfrângerea trebuie să o analizezi. Dacă nu o faci, te duci mai jos“, a spus „Regele“.

 
„Văd, tac şi merg înainte“

 
Potrivit acestuia, cheia stă la multinaţionale şi la facilităţile de care acestea trebuie să beneficieze pentru a investi în sport. „Am avut un fotbal puternic, creativ. Eram numai români, jucam în Europa şi mergea foarte bine. Şi la minister când am fost, am dat hârtie, punctele care trebuie făcute, proiect pe zece ani, multinaţionalele să vină să ne ajute, că au bani foart mulţi şi produc bani în România. Ele ne pot scoate. Trebuie dată o facilitate, prin care multinaţionalele să vină şi să investească în sport. România de aceea suferă, că n-am investit în aceste trei segmente sociale: sport, cultură şi sănătate. Trebuie să investeşti în tineri, pe baza unui proiect pe termen mediu şi lung, nu de pe un an pe altul. Restul sunt dezbateri. Am avut un an timp să mă uit la televizor. Văd, tac şi merg înainte. Şi eu sufăr la fel ca voi. Şi eu mă gândesc: «Dar de ce?»“, a punctat Gică Hagi.

 
Italia, de la meciul cu Suedia, la titlul continental

 
Managerul tehnic al Farului a revenit la exemplul Italiei, care a fost şi ea jos, dar, în patru ani, s-a ridicat, iar în acestan a devenit campioană europeană. „E atât de simplu! În patru ani, schimbi cursul apei. Dacă vrei. Nu ştiu dacă se vrea. Te duci să fii printre cei mai buni. Cum au făcut italienii. De ce ei pot să facă şi noi nu? Şi ei au luat bătaie, şi ei au ajuns în situaţia asta, şi ei s-au făcut de ruşine când n-au tras niciun şut la poartă cu Suedia, iar, apoi, în patru ani, au creat o echipă puternică, dar şi cluburi. Imediat l-au adus pe Cristiano Ronaldo. Au făcut bani. Facilităţi se cheamă. Trebuie ceva de sus, pentru a se crea ceva puternic“, a menţionat Hagi. 
 

PRECIZĂRI:


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Gică Hagi oferă soluţii pentru redresarea financiară a fotbalului românesc
 
Gică Hagi, nemulţumit
„Ce s-a făcut în aceşti 30 de ani de am ajuns să fim mai săraci?“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Viitorul stadion de la Constanța Ministrul Adrian - Ioan Veștea - „Am trimis către Guvernul României memorandumul de finanțare“

02 Apr 2024 1692

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3229

Gică Hagi, concluzii după înfrângerea cu 1-3 în fața lui CFR Cluj - „Trebuie să schimbăm ceva”

01 Nov 2023 877

Gică Popescu a debutat la Națională pe stadionul din Constanța „Țin minte și acum emoțiile care m-au încercat“

11 Jul 2023 1418

Ovidiu „Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023, ziua a doua. Rezultate

27 Jun 2023 1741

„Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023 Academia Hagi, trei victorii, cu golaveraj 31-1, în primele trei meciuri (VIDEO)

26 Jun 2023 2121

Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)

24 May 2023 2377

Farul Constanța Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)

12 Jan 2023 6177

Imagine inedită Gică Hagi și Gabi Balint, în costume populare! „Wow, ce vă prinde portul! La mulți ani, domnilor!“

03 Jan 2023 2273

Farul Constanța Gică Popescu și povestea unui transfer stelar. „Îmi lua mâna și-mi spunea - «Semnează, unde vrei să te duci, pe lună?»“

17 Dec 2022 2957

Gică Hagi, nemulțumit înaintea meciului cu Rapid „Pentru unul e odihnă, iar pentru altul să facă 400 de kilometri“ (GALERIE FOTO)

20 Oct 2022 2686

De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 11212

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, devine „căpitanul” Football Museum Bucharest

20 Sep 2022 2185

Superliga Trei fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa ideală a etapei a șaptea. Gică Hagi, antrenorul rundei

30 Aug 2022 1795

Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 2158