Sport

Jorge Loren şi Orinta van der Zee, primii veniţi Luptătorul Alex Filip aduce la Constanţa celebrităţi ale kickboxingului mondial (galerie foto)

Cunoscutul luptător constănţean Alex Filip va organiza, din 2017, pe litoral, anual, mai multe seminare cu sportivi celebri, atât din România, cât şi din străinătate.
  
Luptător la CS Oyama Karate Constanţa (unde e pregătit de Marius Burlacu) şi participant la galele Superkombat, Alex Filip vrea ca prin intermediul acestor evenimente să ajute la creşterea nivelului tehnic al kickboxingului constănţean. În luna august a acestui an, la Constanţa vor fi prezenţi Jorge Javier Loren (foto 1) şi partenera sa de viaţă, Orinta van der Zee, campioni mondiali, iar următorul pe lista legendelor din străinătate este Warren Stevelmans. Dintre luptătorii români pe care Filip îi va invita la Constanţa la seminare nu vor lipsi Ciprian SoraIonuţ Iftimoaie sau Cătălin Moroşanu.
 
Poliţist de profesie, Alex Filip (31 de ani) este prieten bun cu spaniolul Jorge Loren (32 de ani), cei doi pregătindu-se împreună la Amsterdam (atunci când constănţeanul susţine stagii de pregătire în Olanda) şi încurajându-se reciproc la galele la care participă. Astfel, Alex a făcut parte dintre cei care i-au stat la colţ lui Loren atât la Monza (în Italia), când luptătorul spaniol a devenit campionul Superkombat pe 2014 la categoria semigrea (-86 kg), cât şi la Comăneşti (anul trecut, când a fost învins de Ionuţ Iftimoaie) sau la Bucureşti, în 2015, când l-a învins în meciul pentru titlul mondial pe Andrei Stoica, prin TKO, în repriza întâi. Loren l-a susţinut pe Filip la meciul câştigat de acesta, în 2015, la Mamaia, cu turcul Atakan Arslan.

În elita kickboxingului mondial 

„Sunt încântat să vă anunţ că, în luna august, voi organiza un seminar de kickboxing la Constanţa, care va fi susţinut de multiplul campion mondial la kickboxing Jorge Javier Loren şi de campioana mondială (n.r. olandeză) Orinta van der Zee. Cei doi fac parte din elita kickboxingului mondial de peste 15 ani, luptând în promoţii precum K1, Its Showtime, Enfusion, Superkombat, Real Fighters şi multe altele“, a postat pe Facebook Alex Filip, care a detaliat: „Jorge Loren şi Orinta van der Zee s-au remarcat la sala Vos Gym Amsterdam, iar acum sunt la Team Elite, tot în Amsterdam, echipa lor fiind Real Toro. La Team Elite sunt mai mulţi luptători celebri, printre care Mohamed Khamal şi Mosab Amrani“.
 
„În luna august, echipa Real Toro va fi în România, pentru un seminar important, în colaborare cu unul dintre cei mai buni luptători români, Alex Filip. Va fi o acţiune deosebită, astfel că, dacă puteţi, nu o rataţi!“, a scris pe reţeaua de socializare şi Orinta van der Zee.

Impresionat de România şi de Constanţa

În principiu, seminarul din luna august de la Constanţa va ţine trei zile, iar după acest eveniment cei doi oaspeţi vor mai rămâne pe litoral, ca invitaţi ai lui Alex Filip. Dacă Loren a mai fost în România, Orinta se va afla la vară în premieră în ţara noastră. „După seminar, vor mai rămâne o săptămână, pentru un scurt sejur. Campionul ne-a mai vizitat şi a rămas încântat de România şi Constanţa. Nu se aştepta să fie aşa, el auzise altceva. Acum o aduce şi pe Orinta“, a precizat Alex Filip, care e prieten foarte bun cu Javier Loren.
 
„În primii doi ani ai mei la Amsterdam, am stat în aceeaşi casă. Iar el, înaintea mea, acum şapte - opt ani, a locuit în aceeaşi locuinţă cu Daniel Ghiţă, cu Raul Cătinaş şi cu Rico Verhoeven, antrenându-se, mai mulţi ani, la sala lui Rico. E prieten apropiat şi cu Raul Cătinaş“.

Îl invită şi pe Warren Stevelmans 

Javier Loren şi Orinta van der Zee sunt primii pe lista luptătorilor celebri din străinătate şi din România pe care Alex Filip şi-a propus să-i aducă la Constanţa pentru a le împărtăşi din experienţa lor luptătorilor locali. „Scopul meu e ca, prin intermediul acestor sportivi celebri, nivelul tehnic în kickboxingul constănţean să crească. De acum înainte, intenţionez să fac la Constanţa de două ori pe an seminare cu luptători de afară şi de trei ori pe an acţiuni similare în care să invit luptători români celebri (Ciprian Sora, Ionuţ Iftimoaie, Cătălin Moroşanu şi alţii). După Javier Loren şi Orinta van der Zee, următorul luptător străin pe care vreau să-l aduc e o altă legendă din Olanda, Warren Stevelmans. Are peste 100 de meciuri şi a luptat cu toţi campionii din lume, învingându-l pe actualul campion din Glory, Robin van Roosmalen“, a precizat Alex Filip.

Şi CS Bogdan Ciubotariu organizează un seminar 

Luptătorul de la Oyama Karate va fi implicat, săptămâna aceasta, la Constanţa şi în seminarul de Kempo K-1 şi Kickboxing care se va desfăşura sub semnul Memorialului „Gheorghe Oancea“, ediţia a patra. Acţiunea va fi găzduită de sala mare de la Complexul Sportiv Tomis din Constanţa şi este organizată de CS Bogdan Ciubotariu Constanţa, în colaborare cu Federaţia Română de Kempo şi cu turneul „Colosseum“ Ploieşti.
 
Shihan Amatto Zaharia, preşedintele Federaţiei Române de Kempo, va fi invitat de onoare la seminar, care va fi condus din punct de vedere tehnic de Alex Filip, de Amatto Zaharia, de Felix Stelu (antrenorul campionului mondial Superkombat Amansio Paraschiv) şi de Gabriel Georgescu (promotorul galelor „Colosseum“). Samir Regep, instructorul principal de la CS Bogdan Ciubotariu, l-a invitat la eveniment şi pe Costin Asănăchescu, fostul său antrenor. Seminarul se va desfăşura pe 4 şi 5 februarie, în fiecare zi, în intervalul orar 15.00 - 18.00. 

Din nou în ringul Superkombat 

Alex Filip va susţine primul meci la Superkombat din 2017 pe 4 martie. Gala se va desfăşura în principiu la Bucureşti, iar adversarul său se pare că va fi elveţianul Daniel Stefanovski, cel care, anul trecut, l-a învins la Iaşi pe un alt luptător de la CS Oyama Karate, Ionuţ Şandur. De asemenea, Stefanovski are o victorie la Superkombat şi la Bogdan „Ciobanul“ Năstase. După partida din luna martie, Alex Filip va lupta în gala Superkombat din Israel, de la Tel Aviv, care va avea loc pe 6 mai a.c.
 
Sursa foto: Facebook (Alex Filip)

Citeşte şi:  

Sportiv la CS Oyama Karate Constanţa: Luptătorul Alex Filip face parte din echipa campionului Superkombat Jorge Loren (galerie foto)

Îl va susţine pe luptătorul Alex Filip: Campionul Superkombat Jorge Loren a venit la Constanţa

La Mamaia, Andrei Stoica şi-a păstrat titlul mondial: Alex Filip şi Eduard Chelariu, învingători la Superkombat

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Revanşa mult aşteptată După trei ani, Alex Filip, luptătorul din Constanţa, se confruntă din nou cu „Ciobănaşul“ Bogdan Năstase

17 Nov 2018 770

„Va dudui Europa!“ Constănţeanul Alex Filip, fraţii Stoica şi Cristian Milea, printre luptătorii de top ce vor urca în ringul „OSS Fighters 3“

28 Sep 2018 6008

Celebrul luptător din Constanţa Cu cine îşi va măsura forţele Alex Filip în Madagascar, la reality show-ul „Ultimul trib“

07 Aug 2018 2516

Aventuri exotice în Madagascar Alex Filip, celebrul luptător din Constanţa, concurent la reality show-ul „Ultimul Trib“

26 Jul 2018 4030

Imagini de la eveniment Luptători de toate vârstele, prezenţi la seminarul de la Constanţa al campionului mondial Loren Javier Jorge (galerie foto)

24 Jun 2018 680

Eveniment organizat de Sharks Gym Multiplul campion mondial Jorge Loren susţine un seminar de kickboxing la Constanţa (video)

05 Jun 2018 1487

Stagiul de kickboxing, condus de Alex Filip Shihan Anatoly Danilov a coordonat examenul de grad în Kyokushin Budokai de la Constanţa (galerie foto)

10 May 2018 2525

Luptător la Sharks Gym Constanţa Alex Filip, înfrângere în gala Golden Fighter, din Bulgaria. Prima repriză o câştigase clar! (galerie foto)

29 Apr 2018 1754

Bombardament Alex Filip, victorie spectaculoasă la Superkombat. Italianul Gennaro Coriolano n-a prins finalul primei reprize!

27 Mar 2018 1626

Clubul Sharks Gym a deschis o filială la Mangalia Alex Filip va evolua în gala Golden Fighter 4 din Bulgaria. Iar înainte în Superkombat (galerie foto)

06 Mar 2018 2420

Luptătorul MMA Cătălin Căşaru, de la Sharks Gym Constanţa „Puştiul dinamită“ va evolua din nou într-o gală în Republica Moldova

12 Jan 2018 4448

Luptători la Keru Kento Constanța Cosmin Mărcuță și Tarkan Ismail, învingători la Confruntarea Titanilor

25 Nov 2017 3631

Eduard Chelariu, de la Sharks Gym Constanţa, invitat să lupte şi în organizaţia King of Kings

02 Nov 2017 3744

Pregătire cu Alex Filip, la Sharks Gym Constanţa Micii fotbalişti de la Academia Farul fac şi antrenamente de kickboxing (galerie foto)

31 Oct 2017 3028

Club nou pentru sporturi de contact Luptători cunoscuţi din Constanţa îşi ascut „colţii“ la Sharks Gym (galerie foto)

11 Oct 2017 6360

Luptătorul Alex Filip a revenit asupra deciziei de a-şi încheia cariera

31 Aug 2017 1376

Meciul din gala Superkombat din China, ultimul din cariera lui Alex Filip! „Această poveste ia sfârşit aici“ (galerie foto+video)

28 Aug 2017 6430

Alex Filip și Eduard Chelariu au pierdut meciurile susținute în gala Superkombat din China

26 Aug 2017 2185

UPDATE. La ce televiziune pot fi urmărite meciurile lui Alex Filip şi Eduard Chelariu din gala Superkombat din China (galerie foto)

26 Aug 2017 4494

În China merge şi Cătălin Căşaru Alex Filip şi Eduard Chelariu vor avea adversari de top la gala Superkombat de la Shenzhen

19 Aug 2017 1422

Filmuleţul campionilor. A transmis un mesaj şi Alex Filip, din Constanţa Lumea artelor marţiale, alături de Imanol Rodriguez

16 Aug 2017 4194

A filmat în România alături de Harvey Keitel Legenda Oleg Taktarov, „Ursul din Rusia“, a atras privirile pe plaja de la Mamaia (galerie foto+video)

17 Jul 2017 7672

Legendarul luptător Oleg Taktarov, seminar la Mamaia. Kamara, printre spectatori (galerie foto + video)

15 Jul 2017 4860

Vor evolua şi Alex Filip, şi Eduard Chelariu Gala Superkombat de pe 19 august, de la Constanţa, va fi transmisă şi în China

12 Jul 2017 1747

Costin Mincu, KO spectaculos la Ploieşti Alex Filip l-a învins prin abandon pe Khaled Alkakoni în gala Kickboxing Bellicum (galerie foto)

20 Jun 2017 5388

Alex Filip se luptă cu Imanol Rodriguez la gala Kickboxing Bellicum

08 Jun 2017 2792

Luptătorul Cătălin Căşaru, de la CS Pontica, se va pregăti o lună în Suedia, la o celebră sală de MMA

03 May 2017 7438

Interpretează Balkan şi Glorya Luptătorii Alex Filip şi Cătălin Căşaru, din Constanţa, apar în videoclipul melodiei „Nu am somn“ (video)

15 Mar 2017 5140

Luptătorii constănţeni evoluează diseară în gala Superkombat

12 Mar 2017 1903

Luptători din Constanţa Alex Filip, Eduard Chelariu, Ionuţ Sandur şi Robert Orbocea evoluează în gala Superkombat (galerie foto)

23 Feb 2017 21992

Festival Kempo K1 şi kickboxing Luptători participanţi la seminarul de la Constanţa, monitorizaţi pentru galele Colosseum (galerie foto+video)

06 Feb 2017 5826

Maeștri ai artelor marțiale și luptători consacrați participă la un seminar la Constanța (galerie foto + video)

04 Feb 2017 2225

Participanţi cu nume Shihan Amatto Zaharia, invitat de onoare la seminarul de Kempo K-1 şi Kickboxing de la Constanţa (galerie foto)

20 Dec 2016 3305

Luptătorii Eduard Chelariu şi Cristi Stoica, din Constanţa, învingători în gala Superkombat de la Bucureşti (galerie foto)

14 Nov 2016 3065

Victorii constănţene la gala Superkombat de la Bucureşti

13 Nov 2016 1475

Alex Filip, Eduard Chelariu şi Cristi Stoica urcă în ring la ultima gală Superkombat a anului

09 Nov 2016 9614

Cătălina Ponor participă alături de Alex Filip la Raliul Harghitei

06 Oct 2016 1417

Luptătorul Alex Filip, din Constanţa, s-a impus în gala Superkombat de la Iaşi

03 Oct 2016 5827

Show total la Iaşi Gladiatorii de la Constanţa urcă din nou în ringul Superkombat

01 Oct 2016 8385

Cinci luptători din Constanţa urcă în ring la gala Superkombat de la Iaşi (galerie foto)

20 Sep 2016 10398

Vestea primită, ieri, de la medici de fostul campion Samir Regep „Am fost într-o situaţie critică, am pierdut mult sânge”

19 Aug 2016 16584

Meciuri crâncene la Mamaia Cei şapte magnifici din Constanţa urcă sâmbătă în ringul Superkombat

30 Jul 2016 4933

Cătălin Moroşanu nu mai luptă la Mamaia Alex Filip, din Constanţa, are şansa de a ataca titlul mondial Superkombat (galerie foto)

28 Jul 2016 12320

Şapte eroi ai Constanţei luptă sâmbătă, la Mamaia, în gala Superkombat

27 Jul 2016 17423

Poliţistul din Constanţa s-a impus prin KO tehnic Alex Filip, de la CS Oyama Karate, o nouă victorie la Superkombat (galerie foto)

27 Jun 2016 4263

Luptătorul Alex Filip, de la Oyama Karate Constanţa, victorie la Superkombat

26 Jun 2016 2230

Diseară, constănţenii Alex Filip, Mădălin Crăciunică şi Adrian Roşca se luptă în gala Superkombat de la Braşov (galerie foto)

25 Jun 2016 5882

Luptători din Constanţa Alex Filip, Mădălin Crăciunică şi Adrian Roşca evoluează în gala Superkombat de la Braşov

20 Jun 2016 2839

Alex Filip şi Dumitru Ţopai „Anonymous“ şi „Bomber-man“ şi-au distrus adversarii la gala Superkombat din Puerto Rico (galerie foto)

28 Mar 2016 3373

UPDATE 2. Victorie! Alex Filip l-a învins prin KO tehnic pe Bryan Daye la gala Superkombat din Puerto Rico

26 Mar 2016 2326