Jucători noi la SSC Farul. Cine va televiza meciurile echipei „Un război lung, de uzură, în care pornim cu un oarecare handicap“

Federaţia Română de Fotbal a anunţat încheierea licitaţiilor demarate la 15 iunie 2017 privind atribuirea dreptului de transmisie a meciurilor de fotbal disputate în Cupa României şi în Liga a 2-a, în următoarele trei sezoane.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul oficial al FRF, în urma analizării tuturor ofertelor primite, ambele licitaţii au fost câştigate de Clever Media Network, Grupul Digi / RCS-RDS şi Telekom Sport. Astfel, meciurile din cele două competiţii vor putea fi urmărite în următoarele trei sezoane fotbalistice pe Look TV, Digisport şi Telekom Sport. În pachetul negociat de Federaţie cu câştigătoarele licitaţiei a fost inclusă televizarea a patru partide din Liga 2 în fiecare etapă, în acest campionat fiind înscrisă şi nou promovata SSC Farul Constanţa. Liga a 2-a va începe pe 4 august, iar echipa de pe litoral va susţine primul meci pe teren propriu, cu ACS Poli Timişoara. 

„Credeţi în ceea ce am clădit împreună, cu sudoare şi suflet!“

„Farul Constanţa, U Cluj, Petrolul Ploieşti, FC Argeş, UTA, Poli Timişoara, Dacia Unirea Brăila. O înşiruire de nume de echipe de tradiţie care se confundă cu istoria fotbalului românesc. O colecţie superbă de scuturi şi blazoane pentru care luptă aceşti minunaţi cavaleri ai arenelor sportive, suporterii. Unicii apărători ai cetăţilor lor, îmbrăcaţi în armuri călite în focul pasiunii, al gloriei şi al sacrificiilor. Înarmaţi nu doar cu puterea pe care ţi-o dau camarazii de luptă, ci şi cu steaguri, tobe, portavoce şi fulare. Stimaţi suporteri, dragi constănţeni, pe 4 august va începe poate cel mai interesant sezon al Ligii a II-a din acest mileniu! Un război lung, de uzură, în care pornim cu un oarecare handicap. Pe care suntem siguri că-l vom depăşi cu ajutorul dumneavoastră! Am parcurs doi ani de fotbal curat, deşi s-a jucat în noroiul ligilor inferioare. În sfârşit, nu vom mai striga către sectoare şi scaune goale! Adversar nu ne va mai fi doar ecoul propriilor glasuri! Vom fi martorii unor dueluri de foc, atât pe gazon, cât şi în tribună. Veritabile turniruri, cărora cu toţii le-am dus dorul! Fiţi alături de SSC Farul în continuare! Credeţi doar în ceea ce este real, palpabil. Credeţi în ceea ce am clădit împreună, cu sudoare şi suflet! Ne vedem la Stadion! Împreună ducem mai departe spiritul farist!“, se arată pe pagina de Facebook a SSC Farul.

Au sosit şi patru străini

Aflată într-o cursă contra cronometru pentru alcătuirea lotului, echipa constănţeană a început să aducă jucători. De unde, în ultimele zile, antrenorii Ion Barbu şi Gică Mina aveau la pregătire nouă jucători (marea majoritate din Constanţa), la antrenamentul de ieri au participat 17 fotbalişti, sosind şi câţiva străini. Dintre cei din lotul sezonului trecut, au venit la Constanţa şi Botea, Tudorică şi Călinţaru. Două nume noi sunt Rafael Licu şi Ciprian Dombrovschi, dar au ajuns şi patru străini: Juvenal Junior Mel Agnero (19 ani, atacant din Coasta de Fildeş, cu meciuri la echipele Under-17 şi Under-19 ale lui AC Milan şi la Naţionala Under-20 a ţării sale; a jucat şi în Republica Moldova), Yanis Roumadi (24 de ani, atacant, Algeria), Francesco Tosoni (22 de ani, fundaş central, Italia) şi Matteo Cosimi (30 de ani, mijlocaş central sau dreapta, Italia). Zilele acestea vor mai veni jucători, printre care Michael Odibe (care a evoluat şi la Concordia Chiajna).
 

Duminică, un nou amical

 
Duminică, 22 iulie, SSC Farul va susţine al doilea amical al verii, la Techirghiol, la ora 9.30, cu echipa locală, Sparta, care joacă în Liga a 4-a. „Pentru suporterii farişti şi pentru jucătorii care au fost în lot şi în sezonul recent încheiat, acest meci va reprezenta o reîntâlnire cu o arenă pe care SSC Farul nu a pierdut niciun punct în Liga a III-a. Ne vedem la stadion! Împreună ducem mai departe spiritul farist!“, se arată pe pagina de Facebook a SSC Farul. Săptămâna viitoare, se doresc mai multe partide de verificare, discutându-se în acest sens şi cu Dacia Unirea Brăila.

”SSC Farul Constanta se pregătește de debutul în Liga a 2-a cu un lot complex de jucători. Fotbaliști din Franța, Italia, Germania, dar și componeți ai echipei din sezonul trecut se regăsesc în primul 11. Ema Gavrilă, alături de membrii SSC Farul, a finalizat negocierile, iar echipa va fi antrenată de Ion Barbu și Gică Mina. Fundașul central Michael Odibe, fost jucător al Concordiei Chiajna, a fost transferat din Liga  1 din Kazahstan și va sta, din acest sezon, pe banca echipei de la malul mării. Din primul 11 de la SSC Farul Constanța vor mai face parte Rafael Licu, Juvenal Junior, Yanis Roumadi, Cosimi Matteo, Fancesco Tosoni și Ciprian Dombrovschi. De asemenea, din vechiul lot se reîntorc la echipă George Calințaru, Marian Botea, Marius Tudorică”, se arată într-un comunicat al clubului.

”Ne uităm în continuare pe piață, e posibil să mai existe transferuri. Vrem să le readucem constănțenilor plăcerea de a veni la stadion și mândria de a fi reprezentați de o echipă de top. Țelul nostru este clar, vrem să promovăm în prima ligă”, a precizat femeia de afaceri Ema Gavrilă, cu care SSC Farul a anunțat în urmă cu câteva zile încheierea unui contract de asociere.

”Ne dorim să pornim cu dreptul în Liga a 2-a. Evident, vrem o victorie, mai ales că jucăm pe teren propriu. Scopul nostru, la finele acestui sezon, este să ne aflăm pe pozițiile fruntașe.  Va fi greu, avem adversari redutabili, însă am pregătit o echipă de jucători talentați și dedicați”, spune Ion Barbu.
    
Sursa foto: ZIUA de Constanţa  
 
Citeşte şi:
 

Michael Odibe, aşteptat sâmbătă la SSC Farul Cine are cele mai mari şanse să fie noul antrenor principal al echipei fanilor (document)
 
Ce spune Ciprian Marica despre proiectul FC Farul La SSC Farul Constanţa încep să vină jucători. Şi români, şi străini (galerie foto + video)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Lute

21 Jul, 2018 00:05

Postati va rog la articolele despre viitorul. Suporterii de rezultat. Stati pe tarlaua voastra la ovidiu ! Sau inca n-ati inteles ca voi nu reprezentati orasul Constanta?

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 359

Superliga 2023/2024 Începe etapa a doua din play-off / play-out. Ce meciuri sunt programate vineri, 29 martie 2024

28 Mar 2024 395

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 798

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 886

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 815

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1428

Gimnastică aerobică Leonard Manta, de la CS Farul Constanța, concurează la etapa de Cupă Mondială din Portugalia

22 Mar 2024 612

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 898

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1129

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 669

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 801

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2077

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1288

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 829

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 719