Judeţul Constanţa ar putea reveni pe prima scenă CS Năvodari îşi va da acordul să evolueze în Superliga de rugby (galerie foto)La un an de când RCJ Farul s-a retras din Superligă, judeţul Constanţa ar putea avea din nou reprezentantă pe prima scenă a rugby-ului românesc. Medaliata cu argint a Diviziei Naţionale, CS Năvodari, vrea să participe în ediţia 2016/2017 a întrecerii
 
Diriguitorii rugby-ului românesc au în vedere două variante de desfăşurare a sezonului viitor al Superligii. În prima situaţie, ar urma să participe (dacă vor fi de acord) şi patru echipe din Divizia Naţională, printre care şi CS Năvodari, campionatul urmând să se desfăşoare cu zece formaţii. Pentru a-şi întări lotul, CS Năvodari a demarat deja discuţii cu mai mulţi jucători (atât din Superligă, cât şi rugbyşti români care joacă în străinătate).
Varianta întâi de Superligă prevede zece echipe, împărţite în două serii de câte cinci: seria A - formaţiile clasate pe locurile I, III şi V din ediţia 2015 a Superligii plus locurile I şi III din DNS; seria B - formaţiile clasate pe locurile II, IV şi VI din Superligă plus locurile II (CS Năvodari) şi IV din DNS. În afară de CS Năvodari, din Divizia Naţională mai sunt invitate să participe Ştiinţa Petroşani, RCM Galaţi şi Poli Iaşi, de la care se aşteaptă acordurile de participare.

În play-off şi play-out se pleacă de la 0 puncte

În fiecare serie, urmează să se dispute jocuri tur-retur, fiecare cu fiecare. Primul meci din fiecare serie va avea loc pe 6 august, iar ultimul, pe 15 octombrie 2016, cu o pauză între tur şi retur. În primăvara anului 2017, se vor disputa turnee play-off şi play-out (între 1 aprilie şi 6 mai 2017), în care echipele pleacă de la 0 puncte. În play-off se califică primele două clasate din fiecare serie, iar în play-out vor evolua echipele de pe locurile trei şi patru. În ambele turnee, se va juca tur-retur, fiecare cu fiecare, după care se va întocmi clasament, iar competiţia va continua cu meciurile de clasament. Formaţiile clasate pe locurile cinci din fiecare serie preliminară vor juca tur-retur (două jocuri), primul meci la echipa din seria A, pe 20 si 27 mai 2017.

„Noi dorim să jucăm în Superligă“

„Urmează să aibă loc o şedinţă la Federaţia Română de Rugby, în care se va stabili exact noul sistem competiţional. Noi dorim să jucăm în Superligă. E altceva. Dacă se va adopta sistemul cu zece echipe, pentru început, ne vom fixa ca obiectiv evitarea retrogradării, urmând ca, apoi, când ne vom pune la punct şi vor creşte jucătorii de 19 - 20 de ani pe care îi avem acum, să avem ţeluri mai îndrăzneţe“, a declarat Cristian Husea, antrenor la CS Năvodari, alături de Cornel Suciu şi de Virgil Năstase.
 
Pentru o eventuală evoluţie în Superligă, formaţia dobrogeană trebuie să se întărească din punct de vedere al lotului de jucători, iar în acest sens au fost deschise tratative cu mai mulţi jucători din Superligă (de la echipe precum CSM Bucureşti, Dinamo sau Steaua), dar şi cu rugbyşti români care, în prezent, evoluează în străinătate.

În vacanţă până pe 14 ianuarie

După ce au participat la turneul caritabil de la Constanţa pentru ajutorarea lui Liviu Andrei Cocoş, băiatul de 14 ani bolnav de leucemie (întrecere pe care au câştigat-o), rugbyştii de la CS Năvodari au intrat în vacanţă, pauza de iarnă urmând a se întinde până pe 14 ianuarie 2016. Prima competiţie oficială din noul an la care vor participa va fi Cupa României, care se va desfăşura între 12 martie şi 4 iunie 2016. În această întrecere, vor participa 12 echipe (şase din Superligă şi tot atâtea din DNS), care vor fi împărţite în două grupe. CS Năvodari face parte din seria B, alături de Ştiinţa Baia Mare, Steaua, Dinamo, Poli Iaşi şi CSM Bucovina Suceava.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pugiliștii de la CS Năvodari urcă în ring pentru medalii la întrecerile de la Arad

02 Dec 2020 257

Finala Diviziei Naționale de seniori! Rugbyștii de la CS Năvodari joacă miercuri pentru a-și menține titlul de campioni

02 Dec 2020 286

Rugby. CS Năvodari - Știința Petroșani Pe ce arenă a fost programată finala Diviziei Naționale

28 Nov 2020 1378

CS Năvodari, în finala DNS Cristian Husea - „Am dorit să onorăm competiția și acest sport minunat care e rugby-ul”

17 Nov 2020 2040

Rugby Finala DNS, CS Năvodari - Știința Petroșani, se joacă într-o singură manșă

14 Nov 2020 1499

Box feminin CS Năvodari, patru medalii de aur și una de bronz la Naționale

07 Nov 2020 2815

Rugbyștii de la CS Năvodari s-au calificat în finala Diviziei Naționale de seniori. Își vor apăra titlul

07 Nov 2020 2478

Rugbyștii de la CS Năvodari, la un pas de finala campionatului. Meciul decisiv e sâmbătă

07 Nov 2020 2567

Diana Brînză și Maria Cimpoeru, de la CS Năvodari, vor concura la Europenele de box feminin

05 Nov 2020 2664

Rugbyștii de la CS Năvodari, victorie în primul meci cu CSM Galați din semifinale

31 Oct 2020 2358

Rugbyștii de la CS Năvodari debutează în turneul locurilor 1-4 al Diviziei Naționale de seniori

31 Oct 2020 2269

Rugby CS Năvodari - CSM Galați, în semifinalele Diviziei Naționale de seniori

10 Oct 2020 3003

Gloria Albești, reprezentanta județului Constanța la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a

17 Jul 2020 2583

Obiectiv îndeplinit pentru CS Năvodari. Seniorii luptă pentru barajul de Liga a 3-a, juniorii au dominat categoric în campionat

11 Jul 2020 2677

Fostul internațional Constantin Gheară, printre absolvenții cursului de formator, organizat de Federația Română de Rugby

24 Jun 2020 2405