Sport

Juniorii de la HC Dobrogea Sud şi CSS Medgidia, aur şi bronz la Naţionalele de handbal pe plajă

Turneul final al Campionatului Naţional de handbal pe plajă, rezervat juniorilor A (sportivi născuţi în anii 2000, 2001 şi 2002) şi juniorilor B (2003 şi mai mici), atât la masculin, cât şi la feminin, a avut loc în staţiunea Venus, pe plaja Banana Beach.
 
La băieţi, la ambele secţiuni, HC Dobrogea Sud Constanţa şi CSS Medgidia au urcat pe podium, cucerind câte o medalie de aur şi una de bronz. Formaţia din Constanţa, antrenată de Enis Murtaza, şi-a păstrat titlul naţional la juniori A, unde bronzul i-a revenit CSS Medgidia. Situaţia s-a inversat la juniori B, unde câştigătoarea întrecerii a fost CSS Medgidia, iar ocupanta locului trei pe ţară - HC Dobrogea Sud (antrenor, Ionuţ Puşcaşu).
 
„Pentru al treilea an la rând, HC Dobrogea Sud face legea în handbalul pe plajă la nivel de juniori mari. Echipa HCD a câştigat fără drept de apel disputa cu cele din Medgidia, Piatra Neamţ sau Măcin, şi şi-a confirmat statutul de favorită la Campionatul Naţional de Beach Handball“, se arată pe site-ul oficial al HC Dobrogea Sud. Jucătorul echipei constănţene Raul Ostace a fost golgheterul competiţiei şi a fost declarat MVP-ul turneului. Din echipa campioană a HCD au mai făcut parte Gabriel Chilianu, Ştefan Itoafă, Ionuţ Adrian Stănescu, Adelin Mihăilă, Ştefan Moroşanu, Alexandru Mirea, Mircea Chifor, Cristian Urdea, Radu Picoiu, Iulian Manea şi Tiberiu Zamfirescu. La juniori B, trofeul pentru jucătorul de perspectivă al turneului i-a fost acordat lui Eden Murtaza, de la HC Dobrogea Sud, iar cel mai bun portar a fost desemnat Daniel Paraschiv (CSS Medgidia).
 
Echipele de juniori A şi juniori B ale HCD se află sub coordonarea directorului Academiei HC Dobrogea Sud, Aihan Omer, care este şi selecţionerul echipei de seniori a României la beach handball. „La juniori A, am rămas campioni naţionali, la juniori B am abordat turneul cu o generaţie mai mică, 2004-2005, în ideea de a-i pregăti pentru anul viitor. Beach handball-ul este un sport care prinde tot mai mult şi în România. Faptul că organizăm al treilea campionat naţional de juniori este un mare pas înainte. Ca antrenor al primei reprezentative, mi-aş dori să avem şi un Campionat Naţional de Seniori. Ar uşura extraordinar munca de selecţie. Sper ca în viitor cluburile de Liga Naţională să vină în sprijinul acestui sport spectaculos”, a declarat Aihan Omer.
 
Sursa foto: HC Dobrogea Sud, CSS Medgidia
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Aihan Omer, antrenorul coordonator al Academiei HC Dobrogea Sud Constanța „Vrem să creștem jucători de valoare“

01 Jul 2020 1807

HC Dobrogea Sud Constanța, primul antrenament în Sala Sporturilor după aproape patru luni (galerie foto)

30 Jun 2020 1613

Constanța Astăzi e ziua de naștere a antrenorului Aihan Omer. Reputatul tehnician a ajuns la 60 de ani

27 Jun 2020 1222

Echipei HC Dobrogea Sud Constanța i s-au alăturat în pregătire și patru tineri

25 Jun 2020 1648

HC Dobrogea Sud Constanța a declinat organizarea turneului Final Four al Cupei României

24 Jun 2020 1260

Constanța HC Dobrogea Sud s-a reunit după mai mult de trei luni de pauză forțată. Care e programul în continuare (galerie foto)

23 Jun 2020 1434

Handbaliștii de la HC Dobrogea Sud Constanța revin de luni la antrenamentele de grup

20 Jun 2020 1108

Veniri și plecări la HC Dobrogea Sud Constanța „Ne-a impresionat prin puterea lui și prin spiritul de luptă arătat pe semicerc“ (video)

15 Jun 2020 2312

S-a stabilit programul Ligii Naționale de handbal. HC Dobrogea Sud Constanța are primul meci acasă

11 Jun 2020 1483

„Al treilea nume greu de pe lista noilor achiziții“ Interul stânga rus Vitaly Komogorov, la HC Dobrogea Sud Constanța

09 Jun 2020 1709

„Sunt mândru să fac parte din această familie“ HC Dobrogea Sud Constanța a transferat un alt handbalist străin

09 Jun 2020 1910

Vești bune pentru fanii HC Dobrogea Sud Constanța! Jucătorul croat Alen Blazevic s-a alăturat echipei

05 Jun 2020 1704

Nici Marko Isakovic nu va continua la HC Dobrogea Sud Constanța

03 Jun 2020 1619

HC Dobrogea Sud Constanța s-a despărțit de antrenorul de portari Alexandru Buligan

02 Jun 2020 1394

Pivotul Marius Mocanu pleacă de la HC Dobrogea Sud „Mulțumesc colegilor și suporterilor care au fost alături de mine în momentele bune, dar mai ales în cele grele“

29 May 2020 1857