Kaiac-canoe George Țența, de la CS Agigea, medaliat și la Campionatul European de tineret (GALERIE FOTO)


 
  • Echipajul tricolor format din George Țența și Darius Zaharia (CS Dinamo București) a concurat foarte bine la tineret, în proba de kaiac 2 pe distanța de 1.000 m.
 
O nouă performanță deosebită pentru sportivul George Mihăiță Țența (CS Agigea; antrenori, Ionel și Cosmin Rață), care a urcat pe podium și la Campionatul European de kaiac-canoe de la Belgrad, întrecere rezervată categoriilor de vârstă juniori și tineret.
 
Echipajul tricolor format din George Țența și Darius Zaharia (CS Dinamo București) a concurat foarte bine la tineret, în proba de kaiac 2 pe distanța de 1.000 m, cucerind medalia de bronz. Cei doi au încheiat cursa în 3:17.162, fiind depășiți pe podium de echipajele din Italia (Giovanni Penato / Luca Meneguolo) - 3:14.288 (campionii) și din Bulgaria (Radoslav Stefanov / Veselin Valchov) - 3:16.588 (vicecampionii). 
 
Multiplu campion național al României, George Țența este din județul Constanța, a început sportul la secția de kaiac-canoe a LPS „Nicolae Rotaru“, iar ulterior a avut dublă legitimare, LPS - CS Agigea. Din acest an, după ce a încheiat junioratul, este legitimat doar la CS Agigea. La finele lui 2021, George s-a numărat printre sportivii care au fost premiați la Gala sportului și tineretului constănțean cu trofeul „Performanță pentru Constanța, performanță pentru România“, grație performanțelor sale internaționale. Printre altele, în 2021, sportivul s-a clasat pe locul patru la Campionatul Mondial de junior, la kaiac 2 X 500m.  
 
În acest an, George Țența a obținut rezultate deosebite și la Cupa României, și la Campionatul Național de Fond pentru seniori, de la Bascov: medalie de aur la proba K1 X 200 m; medalie de argint la proba K1 X 500m și la proba K1 X 1000 m, în cadrul Cupei României; medalie de argint la K1 X 5000m la Campionatul Național de Fond Seniori.    
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Sursa foto: Facebook (Cristina Cîrjaliu, Kaiac Canoe Agigea)

Citește și:

 
Kaiac-canoe
CS Farul Constanța, pe podium și la Campionatul Național de Primăvară (GALERIE FOTO)


Andrei Plăcintă, de la kaiac-canoe, trage tare pe apă
„Vreau să ajung la Europene şi la Mondiale“ (galerie foto)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Agigea George Țența, finalist la Campionatul Mondial de kaiac-canoe

06 Jul 2023 1746