Karate de nivel înalt la Constanţa Cupa „Ashihara Gethika” se desfăşoară în memoria lui Kancho Hideyuki Ashihara

Sala Sporturilor din Constanţa găzduieşte, sâmbătă, ediţia a cincea a concursului de arte marţiale „Ashihara Gethika Cup” - Cupa României la Ashihara Karate. 
 
Ultimele ediţii au fost organizate împreună cu CS Ares Dojo DM din Braşov. Începând cu acest an, la Constanta a fost înfiinţată o nouă Asociaţie Club Sportiv, AS CS Gethika Team, care are ca scop implementarea şi dezvoltarea sportului, în special a artelor marţiale.

În concursul de astăzi s-au înscris peste 150 de sportivi, de la şapte cluburi (Honbu) de Ashihara din Constanţa, Braşov, Piteşti, Bucureşti şi Olteniţa, majoritatea concurenţilor având sub 18 ani. Competiţia se adresează tuturor iubitorilor de arte marţiale (copii, cadeţi, juniori, seniori, maeştri ai sportului) şi are ca scop marcarea a 20 de ani de la trecerea în nefiinţă a celui ce a creat şi dezvoltat la nivel mondial şcoala de arte marţiale Ashihara Kaikan, Kancho Hideyuki Ashihara. Evenimentul se va desfăşura pe doua secţiuni: Kata - la care vor avea loc două întreceri sportive, proba kata individual şi proba kata sincron (echipe); Kumite - proba de luptă în sistem full-contact (la copii vor fi probe în sistem semi-contact). 

Program artistic al ansamblului din Mereni

Competiţia va începe la ora 9.00. Primele probe vor fi cele de kata, după care, în jurul orei 11.00, se va continua cu proba de kumite. Finalele vor avea loc de la ora 14.30. Înainte de începerea meciurilor din ultimul act, ansamblul de dansuri populare din comuna constănţeană Mereni va prezenta un program artistic. „Ca de obicei, încercăm să reedităm celelalte ediţii competitionale şi, de ce nu, să devenim din ce în ce mai buni în ceea ce ne-am propus, să aducem un suflu nou Constanţei, cel puţin din punct de vedere sportiv. Printre invitaţi avem sportivi cu rezultate excepţionale pe plan mondial, maeştri emeriţi ai sportului”, a declarat organizatorul Cupei, Nicu Vasiliu, antrenor al AS Gethika Team, arbitru internaţional Ashihara şi arbitru MMA. 

Cine participă din Constanţa 

Din judeţul Constanta, vor participa sportivi valoroşi precum: Robert Drăgănoiu, Adin Iuxel Gani, Valentin Badea, Stefan Macsiniuc, Eduard Drăgănoiu, Robert Câmpean, Silviu Șeitan, Georgiana Toma, Adelina Bejan, Alexandru Radu, Daniel Badea, Ionuţ Toma sau Emanuel Stănescu
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO-TEXT Eveniment festiv - 20 de ani de activitate a Autorității Navale Române (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Oct 2022 2612

Gethika Team Constanța 15 medalii la Mondialele de Ashihara Karate. Adin Gani, Robert Drăgănoiu și Bianca Geană, campioni ai lumii (galerie foto)

09 Nov 2021 4737

Luptătorul constănțean Robert Drăgănoiu a susținut o lecție online, la invitația Academiei de Arte Marțiale „Nicu Dascălu“ (galerie foto)

11 May 2020 4605

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Bianca Andrea Geană, elevă la Liceul „Traian“, centura maro la karate şi un palmares impresionant

03 Feb 2020 4117

Gethika Team Constanţa, şapte medalii la Naţionale Iuxel Adin Gani - „cel mai bun spirit“, Robert Drăgănoiu - cel mai bun luptător (galerie foto)

07 Nov 2019 5169

„Toţi sunteţi campioni!“ Eduard Drăgănoiu şi Mihai Stan, câştigători ai trofeului „Satori Spirit“ la „Cupa Satori“ de la Constanţa (galerie foto)

21 Mar 2019 3765

Adin Gani, de la Gethika Team Constanţa, victorie de senzaţie! L-a învins pe celebrul Ruslan Shogenov şi a ieşit campion mondial la Ashihara Karate (galerie foto + video)

21 Nov 2018 5273

Meciuri de top, duminică, la gala Urban Legend 4 Cine ia centura? În main-event, Silviu Streinu apără onoarea Constanţei (galerie foto)

26 May 2018 7840

Imagini de la eveniment. Gală la Constanţa Luptătorii de la Urban Legend 4 sunt gata de luptă. Vor sări scântei! (galerie foto)

25 May 2018 2970

Luptătorii de la Gethika Team Constanţa, 15 medalii la Campionatul Naţional de Ashihara Karate (galerie foto)

15 May 2018 4493

„Bravo, băieţi! Se vede că aveţi sânge de campioni!“ Luptătorii de la Gethika Team Constanţa, antrenament la bustul gol, în zăpadă (galerie foto)

14 Feb 2018 4731

Încă un titlu de campion al României pentru Robert Drăgănoiu „Unul dintre cei mai buni din generația sa la Ashihara Karate“ (galerie foto)

28 Oct 2017 4337

Luptător la Gethika Team La numai 16 ani, Robert Andrei Drăgănoiu a obţinut, în Danemarca, centura neagră în Ashihara Karate (galerie foto)

15 Jul 2017 5818

Campioni mondiali de karate vor fi prezenţi la Cupa „Ashihara Gethika“, de la Constanţa

21 Jun 2017 4196

Premiu special pentru Darius Cochină Luptătorii de la Gethika Team Constanţa, pe podium şi la Cupa Ovidiu (galerie foto)

20 May 2017 4139