La aproape 71 de ani, Vasile Șerban, culturistul fenomen, sfidează vârsta „Sunteți de acord că sportul face minuni?“ (galerie foto)

 

 
 • În piațeta Cazino din Mamaia s-a desfășurat competiția „Miss & Mister Fitness România“.
 • Titlul de „Miss Fitness România“ i-a revenit Dianei Pivniceru, de la CS Farul Constanța, în timp ce „Mister Fitness România“ a fost desemnat Andrei Drulea, legitimat la Teleorman Alexandria.
 • Veteranul Vasile Șerban a susținut o demonstrație. El și Dan Pandelea au primit plachete din partea Federației Române de Culturism și Fitness.
 
Ediția a doua a spectaculoasei competiții „Miss & Mister Fitness România“, eveniment organizat de Federația Română de Culturism și Fitness în colaborare cu mai mulți parteneri (printre care ACS Viking Gym Constanța și Primăria municipiului Constanța) și sponsori, s-a desfășurat pe litoral, în Piațeta Cazino din Mamaia.
 
Concursul s-a derulat pe categorii de vârstă și de înălțime și a reunit cei mai buni sportivi de la cele mai spectaculoase categorii, Women’s bikini și Men’s Physique, în program fiind inclusă însă și o categorie relativ nouă, Fit Pairs, destinată perechilor, alcătuite din fete de la Women’s bikini și din băieți de la Men’s Physique. Titlul de „Miss Fitness România“ i-a revenit Dianei Pivniceru, de la CS Farul Constanța, în timp ce „Mister Fitness România“ a fost desemnat Andrei Drulea, legitimat la Teleorman Alexandria. „Competiția a fost un succes! Mă bucur că există un interes crescut pentru această categorie competițională în țara noastră și că am putut astfel să venim în întâmpinarea acestei necesități“, a precizat Gabriel Toncean, președintele Federației Române de Culturism și Fitness. La întrecere au participat peste 60 de sportivi. „Competitorii au fost bine pregătiți și remarcăm și numărul lor, mare pentru două discipline de concurs“, a punctat și Dan Pandelea, președintele ACS Power Gym și membru în Biroul Federal al FRCF.

 
„Culturistul fără vârstă“

 
În deschiderea competiției, celebrul culturist veteran din Năvodari Vasile Șerban, legitimat la Power Gym, unde activează și ca antrenor, a susținut o demonstrație. La aproape 71 de ani (va împlini această vârstă luna viitoare), Vasile Șerban (de 16 ori campion al României la masters) a primit cu ocazia „Miss & Mister Fitness România“ o plachetă din partea Federației Române de Culturism și Fitness, fiind astfel apreciată activitatea prodigioasă în sport a celui supranumit „culturistul fără vârstă“. „Un simbol al dăruirii în slujba promovării sportului, în general, și a culturismului, în special. Mulțumesc tuturor celor în drept pentru recunoștință!“, a punctat Vasile Șerban. „Domnul Vasile Șerban face culturism și are… 71 de ani! Sunteți de acord că sportul face minuni?“, a postat Gabriel Toncean pe Facebook. Totodată, la același concurs, o plachetă din partea FRCF i-a fost oferită și lui Dan Pandelea.  

 
Medaliat și la Europene, și la Balcaniadă    

 
Vasile Șerban are în bogatul său palmares, pe lângă cele 16 titluri naționale, printre altele, o medalie de aur și una de bronz la Campionatul Balcanic, medalia de bronz la Campionatul European, locul patru la Campionatul Mondial, dar și titlul de campion absolut al categoriei masters la Cupa Federaţiei. Culturistul din Năvodari va participa și la o nouă ediție a Campionatului Mondial, urmând a concura la masters, categoria +60 ani.   
 


„Zece cu plus!“

 
Onorat de FRFC, Vasile Șerban a cules și numeroase mesaje de apreciere din partea celor apropiați, având în vedere forma sa fizică extraordinară pentru un bărbat de 70 de ani și modul în care se dedică culturismului.   
 • „Este o legendă vie, ce ne reprezintă acest sport cu fruntea sus peste tot. Felicitări, Vasile Șerban, Big Champ! Legenda României“
 • „Sperăm să îi călcăm și noi pe urme“
 • „Respect!“
 • „Un adevărat exemplu pentru generația tânără. Respect, Maestre!“
 • „Am avut plăcerea să vă urmăresc și să vă întâlnesc pe viu la Cluj, la Campionatul Mondial de culturism. O mare plăcere și bucurie“
 • „Super!“
 • „Wow! Da!“
 • „100% face minuni!“
 • „Foarte rar vezi așa ceva la vârsta asta. Super tare. Tot respectul!“
 • „Numai bine, sănătate și continuitate!“
 • „Luați exemplu de la domnul Vasile!“
 • „Cu respect pentru toată munca depusă până la vârsta dumneavostră!“
 
 • „Bravoo, campeón!“
 • „Cred că niciun culturist la vârsta ta nu te egalează“
 • „De mic aveai aptitudini pentru sport. Ai fost la fel de bun la fotbal, handbal, gimnastică, tenis și la toate spoturile de iarnă“
 • „Bravo, Lili! Ești un model pentru cei tineri, care vin după tine! Stimă și respect, fostul meu concomunal!“
 • „Felicitări pentru tot ce faceți și ați făcut pentru sportul acesta și pentru toate generațiile de tineri care v-au luat drept model în viață! Multă sănătate și prosperitate!“
 • „Să ne trăiești, maestre, mult și bine!“
 • „Mare caracter și un model de urmat“
 • „Mulți nu știu că pentru a ajunge la performanțe minime trebuie ani de muncă dură și alimentație, plus odihnă controlată. Asta doar pentru performanțe minime. Nu mai vorbim de nivelul dumneavostră. Felicitāri încă o dată! Bodybuilding-ul nu-l înțeleg toți“
 • „Victorios, ca de obicei. Apreciez enorm munca pe care ai depus-o de zeci de ani!“
 • „Zece cu plus!“
 • „Asta înseamnă să fii un învingător, să nu renunți niciodată. Prea plecat, respect!“
 • „O formă sportivă la această vârstă demnă de tot respectul din partea tuturor, jos pălăria!“
 • „Sunt mândru să afirm că te cunosc personal“
 • „Mulți se consideră bătrâni la 50 de ani. Dar iată că și la 70 poți trăi din plin“
 • „Respect și prietenie necondiționată unui adversar și prieten special!“, au fost câteva dintre mesaje, la care Vasile Șerban a răspuns: „Mulțumesc, prieteni! Mă onorați cu aprecierile voastre!“.

 
De la melodia folk la demonstrația de culturism

 
De-a lungul anilor, Vasile Şerban a participat și la multe show-uri şi emisiuni de televiziune, trupul său bine lucrat făcând de fiecare dată senzaţie. Ultima sa apariţie de pomină a fost în luna martie a anului trecut, la „Românii au talent“. Sportivul a apărut pe scenă cu o chitară şi a început să cânte o melodie folk, „Pentru dragostea din vis“, scrisă de Dionisie Dubinciuc. Văzându-i stânjeniţi pe membrii juriului, care nu ştiau cum să-i spună că nu este pentru showul „Românii au talent“, din punct de vedere vocal, Şerban s-a oprit şi le-a spus acestora: „Cred că nu-i pentru mine, după cum vă uitaţi la mine”. „Da, aşa este. E o idee bună”, s-a grăbit să-i răspundă Mihai Petre. Ce-a urmat i-a luat total prin surprindere pe cei din sală. Vasile Şerban s-a dezbrăcat şi i-a uimit pe toţi cu trupul său. Cu patru de Da, Vasile Şerban a mers mai departe.

 
Prezent la „Guess my age - Ghiceşte vârsta!“

 
De asemenea, în 2017, celebrul culturist veteran din Năvodari a participat la emisiunea de televiziune de la Antena 1 „Guess my age - Ghiceşte vârsta!“. În cadrul show-ului, prezentat de Dan Negru, mai multor persoane trebuia să li se ghicească vârsta, iar Vasile Şerban a fost una dintre acestea, ca şi cunoscutul cântăreţ de muzică uşoară Marcel Pavel.

Sursa foto: Federația Română de Culturism și Fitness
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Culturistul fenomen de la Năvodari!
Vasile Şerban a trecut de 70 de ani, dar braţele sale tot de fier au rămas

 
Culturistul campion din Năvodari
Vasile Şerban, alături de legendarul Dorian Yates, de şase ori Mr. Olympia
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Culturism și fitness Sportivi și sportive de la CS Farul Constanța și Power Gym Constanța, pe podium și la Naționale (galerie foto + documente)

23 Sep 2021 2961

Culturistul Vasile Șerban, al 17-lea titlu de campion național „Simbolic vorbind, ai putea ține Terra pe umerii tăi, precum Atlas!“

14 Sep 2021 4589

Proces cu 120 de polițiști locali din Constanța! Care le sunt nemulțumirile și ce speră să obțină

19 Jul 2021 2496

DIICOT dă lovitura la Tulcea! Acuzații oficiale și lista arestaților! (video)

22 Apr 2021 2025

Culturistul fenomen de la Năvodari! Vasile Şerban a trecut de 70 de ani, dar braţele sale tot de fier au rămas

21 Apr 2021 4922

95 de ani de la constituirea Federaţiei Române de Box. Preşedintele Asociaţiei Judeţene Constanţa este Toma Matei

22 Mar 2021 2102

Decizia nu este definitivă! Cei peste 120 de angajați ai Primăriei Constanța, care și-au căutat dreptatea la Tribunal, au pierdut procesul

19 Mar 2021 3766

Dan Pandelea, de la ACS Power Gym Constanţa, membru în Biroul Federal al Federaţiei Române de Culturism şi Fitness

28 Jan 2021 3513

Culturistul campion din Năvodari Vasile Şerban, alături de legendarul Dorian Yates, de şase ori Mr. Olympia

19 Dec 2020 4161

Senzație și la show-ul ”iUmor” La 70 de ani, culturistul Vasile Șerban arată fantastic! ”Nu e omul de piatră?”

12 Oct 2020 3718

Vasile Șerban, culturistul fără vârstă, la 70 de ani! E de 16 ori campion național, dar și medaliat balcanic și european

24 Sep 2020 6682

Crina Orleanu, de la CS Farul Constanța, campioană balcanică la bikini fitness. Pe litoral au ajuns însă și alte medalii (galerie foto + document)

09 Sep 2020 4297

La aproape 70 de ani, culturistul Vasile Șerban a cucerit al 16-lea titlu de campion național (document)

03 Sep 2020 8090

Campionul și chitara sa Celebrul culturist Vasile Șerban cântă „Te uită cum ninge decembre“. „Super tare, maestre!“ (video)

17 Jun 2020 3781

Culturistul de 69 de ani Vasile Şerban, campionul absolut al categoriei masters la Cupa Federaţiei (galerie foto)

16 Oct 2019 4555