La aproape 71 de ani, Vasile Șerban, culturistul fenomen, sfidează vârsta „Sunteți de acord că sportul face minuni?“ (galerie foto)

 

 
  • În piațeta Cazino din Mamaia s-a desfășurat competiția „Miss & Mister Fitness România“.
  • Titlul de „Miss Fitness România“ i-a revenit Dianei Pivniceru, de la CS Farul Constanța, în timp ce „Mister Fitness România“ a fost desemnat Andrei Drulea, legitimat la Teleorman Alexandria.
  • Veteranul Vasile Șerban a susținut o demonstrație. El și Dan Pandelea au primit plachete din partea Federației Române de Culturism și Fitness.
 
Ediția a doua a spectaculoasei competiții „Miss & Mister Fitness România“, eveniment organizat de Federația Română de Culturism și Fitness în colaborare cu mai mulți parteneri (printre care ACS Viking Gym Constanța și Primăria municipiului Constanța) și sponsori, s-a desfășurat pe litoral, în Piațeta Cazino din Mamaia.
 
Concursul s-a derulat pe categorii de vârstă și de înălțime și a reunit cei mai buni sportivi de la cele mai spectaculoase categorii, Women’s bikini și Men’s Physique, în program fiind inclusă însă și o categorie relativ nouă, Fit Pairs, destinată perechilor, alcătuite din fete de la Women’s bikini și din băieți de la Men’s Physique. Titlul de „Miss Fitness România“ i-a revenit Dianei Pivniceru, de la CS Farul Constanța, în timp ce „Mister Fitness România“ a fost desemnat Andrei Drulea, legitimat la Teleorman Alexandria. „Competiția a fost un succes! Mă bucur că există un interes crescut pentru această categorie competițională în țara noastră și că am putut astfel să venim în întâmpinarea acestei necesități“, a precizat Gabriel Toncean, președintele Federației Române de Culturism și Fitness. La întrecere au participat peste 60 de sportivi. „Competitorii au fost bine pregătiți și remarcăm și numărul lor, mare pentru două discipline de concurs“, a punctat și Dan Pandelea, președintele ACS Power Gym și membru în Biroul Federal al FRCF.

 
„Culturistul fără vârstă“

 
În deschiderea competiției, celebrul culturist veteran din Năvodari Vasile Șerban, legitimat la Power Gym, unde activează și ca antrenor, a susținut o demonstrație. La aproape 71 de ani (va împlini această vârstă luna viitoare), Vasile Șerban (de 16 ori campion al României la masters) a primit cu ocazia „Miss & Mister Fitness România“ o plachetă din partea Federației Române de Culturism și Fitness, fiind astfel apreciată activitatea prodigioasă în sport a celui supranumit „culturistul fără vârstă“. „Un simbol al dăruirii în slujba promovării sportului, în general, și a culturismului, în special. Mulțumesc tuturor celor în drept pentru recunoștință!“, a punctat Vasile Șerban. „Domnul Vasile Șerban face culturism și are… 71 de ani! Sunteți de acord că sportul face minuni?“, a postat Gabriel Toncean pe Facebook. Totodată, la același concurs, o plachetă din partea FRCF i-a fost oferită și lui Dan Pandelea.  

 
Medaliat și la Europene, și la Balcaniadă    

 
Vasile Șerban are în bogatul său palmares, pe lângă cele 16 titluri naționale, printre altele, o medalie de aur și una de bronz la Campionatul Balcanic, medalia de bronz la Campionatul European, locul patru la Campionatul Mondial, dar și titlul de campion absolut al categoriei masters la Cupa Federaţiei. Culturistul din Năvodari va participa și la o nouă ediție a Campionatului Mondial, urmând a concura la masters, categoria +60 ani.   
 


„Zece cu plus!“

 
Onorat de FRFC, Vasile Șerban a cules și numeroase mesaje de apreciere din partea celor apropiați, având în vedere forma sa fizică extraordinară pentru un bărbat de 70 de ani și modul în care se dedică culturismului.   
  • „Este o legendă vie, ce ne reprezintă acest sport cu fruntea sus peste tot. Felicitări, Vasile Șerban, Big Champ! Legenda României“
  • „Sperăm să îi călcăm și noi pe urme“
  • „Respect!“
  • „Un adevărat exemplu pentru generația tânără. Respect, Maestre!“
  • „Am avut plăcerea să vă urmăresc și să vă întâlnesc pe viu la Cluj, la Campionatul Mondial de culturism. O mare plăcere și bucurie“
  • „Super!“
  • „Wow! Da!“
  • „100% face minuni!“
  • „Foarte rar vezi așa ceva la vârsta asta. Super tare. Tot respectul!“
  • „Numai bine, sănătate și continuitate!“
  • „Luați exemplu de la domnul Vasile!“
  • „Cu respect pentru toată munca depusă până la vârsta dumneavostră!“
 
  • „Bravoo, campeón!“
  • „Cred că niciun culturist la vârsta ta nu te egalează“
  • „De mic aveai aptitudini pentru sport. Ai fost la fel de bun la fotbal, handbal, gimnastică, tenis și la toate spoturile de iarnă“
  • „Bravo, Lili! Ești un model pentru cei tineri, care vin după tine! Stimă și respect, fostul meu concomunal!“
  • „Felicitări pentru tot ce faceți și ați făcut pentru sportul acesta și pentru toate generațiile de tineri care v-au luat drept model în viață! Multă sănătate și prosperitate!“
  • „Să ne trăiești, maestre, mult și bine!“
  • „Mare caracter și un model de urmat“
  • „Mulți nu știu că pentru a ajunge la performanțe minime trebuie ani de muncă dură și alimentație, plus odihnă controlată. Asta doar pentru performanțe minime. Nu mai vorbim de nivelul dumneavostră. Felicitāri încă o dată! Bodybuilding-ul nu-l înțeleg toți“
  • „Victorios, ca de obicei. Apreciez enorm munca pe care ai depus-o de zeci de ani!“
  • „Zece cu plus!“
  • „Asta înseamnă să fii un învingător, să nu renunți niciodată. Prea plecat, respect!“
  • „O formă sportivă la această vârstă demnă de tot respectul din partea tuturor, jos pălăria!“
  • „Sunt mândru să afirm că te cunosc personal“
  • „Mulți se consideră bătrâni la 50 de ani. Dar iată că și la 70 poți trăi din plin“
  • „Respect și prietenie necondiționată unui adversar și prieten special!“, au fost câteva dintre mesaje, la care Vasile Șerban a răspuns: „Mulțumesc, prieteni! Mă onorați cu aprecierile voastre!“.

 
De la melodia folk la demonstrația de culturism

 
De-a lungul anilor, Vasile Şerban a participat și la multe show-uri şi emisiuni de televiziune, trupul său bine lucrat făcând de fiecare dată senzaţie. Ultima sa apariţie de pomină a fost în luna martie a anului trecut, la „Românii au talent“. Sportivul a apărut pe scenă cu o chitară şi a început să cânte o melodie folk, „Pentru dragostea din vis“, scrisă de Dionisie Dubinciuc. Văzându-i stânjeniţi pe membrii juriului, care nu ştiau cum să-i spună că nu este pentru showul „Românii au talent“, din punct de vedere vocal, Şerban s-a oprit şi le-a spus acestora: „Cred că nu-i pentru mine, după cum vă uitaţi la mine”. „Da, aşa este. E o idee bună”, s-a grăbit să-i răspundă Mihai Petre. Ce-a urmat i-a luat total prin surprindere pe cei din sală. Vasile Şerban s-a dezbrăcat şi i-a uimit pe toţi cu trupul său. Cu patru de Da, Vasile Şerban a mers mai departe.

 
Prezent la „Guess my age - Ghiceşte vârsta!“

 
De asemenea, în 2017, celebrul culturist veteran din Năvodari a participat la emisiunea de televiziune de la Antena 1 „Guess my age - Ghiceşte vârsta!“. În cadrul show-ului, prezentat de Dan Negru, mai multor persoane trebuia să li se ghicească vârsta, iar Vasile Şerban a fost una dintre acestea, ca şi cunoscutul cântăreţ de muzică uşoară Marcel Pavel.

Sursa foto: Federația Română de Culturism și Fitness
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Culturistul fenomen de la Năvodari!
Vasile Şerban a trecut de 70 de ani, dar braţele sale tot de fier au rămas

 
Culturistul campion din Năvodari
Vasile Şerban, alături de legendarul Dorian Yates, de şase ori Mr. Olympia
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Iată cine sunt cei 7 judecători de la Înalta Curte care vor face parte din Biroul Electoral Central 2024

15 Mar 2024 710

Primarii Robert Șerban, de la Eforie, și Vasile Delicoti, de la Poarta Albă, termene azi la Curtea de Apel Constanța

07 Mar 2024 685

ACS Power Gym Constanța Elena Novac, numărul 1 în clasamentul mondial IFBB la Speed Fit și pe 2023! (GALERIE FOTO)

24 Jan 2024 1301

Constanța. La 73 de ani, culturistul Vasile Șerban a obținut performanța carierei! „Atâta timp cât corpul îmi cere sau îmi dă voie, voi continua“ (GALERIE FOTO)

21 Nov 2023 2870

Culturism Constanța La 73 de ani, Vasile Șerban - bronz la Mondiale. George Moise - campion mondial! (GALERIE FOTO)

03 Nov 2023 2449

Firme Constanța Marine Engine Services SRL și-a schimbat sediul social!

22 Sep 2023 877

Constanța. Celebrul culturist Vasile Șerban În curând, va împlini 73 de ani și a cucerit al 19-lea titlu de campion național! (GALERIE FOTO)

11 Sep 2023 4243

Culturistul - fenomen Vasile Șerban împlinește marți 72 de ani, dar de curând a sărbătorit... „majoratul“!

27 Sep 2022 3289

Culturistul fără vârstă La aproape 72 de ani, Vasile Șerban a cucerit al 18-lea titlu de campion național. „Nici nu mă așteptam altfel. Uite cum arată!“ (GALERIE FOTO + DOCUMENTE)

12 Sep 2022 11054

Alegeri la Asociația Județeană de Fotbal Constanța. A fost convocată Adunarea Generală Extraordinară

01 Jun 2022 3034

Într-o zi de 22 martie, în 1926, s-a constituit Federația Română de Box. Între 1993 și 2000, forul a fost condus de constănțeanul Ion Șerban

22 Mar 2022 2380

CS Farul Constanța Persoană cu dizabilități, Gabriel Moise face culturism și a devenit vicecampion mondial. „Ești un mare luptător!“ (galerie foto)

11 Nov 2021 4914

Culturism și fitness Sportivi și sportive de la CS Farul Constanța și Power Gym Constanța, pe podium și la Naționale (galerie foto + documente)

23 Sep 2021 6345

Culturistul Vasile Șerban, al 17-lea titlu de campion național „Simbolic vorbind, ai putea ține Terra pe umerii tăi, precum Atlas!“

14 Sep 2021 8173

Proces cu 120 de polițiști locali din Constanța! Care le sunt nemulțumirile și ce speră să obțină

19 Jul 2021 6466