La Constanţa a început Campionatul Mondial de lupte pe plajă. Aur pentru Alexandra Voiculescu şi Delia Voiculescu (galerie foto)

  • Competiţia reuneşte peste 600 de sportivi și oficiali din mai mult de 50 de țări.

S-a dat startul, astăzi, la Constanţa, pe plaja Neversea, Campionatului Mondial de lupte pe plajă.
 

Luptători din toată lumea, spectatori, oficiali UWW și invitați speciali ai Federației Române de Lupte s-au bucurat de spectacolul oferit de cei 20 de dansatori ai Ansamblului "Elpis", care promovează cultura și tradițiile din zona Dobrogei. Beach Wrestling World Championships 2021 promite 4 zile pline de adrenalină pe plaja Neversea. Intrarea este liberă pentru toți cei care vor dori să încurajeze componenții Loturilor Naționale ale României, în cursa lor pentru medalii. Pe lângă întrecerile pline de adrenalină, vor fi organizate o mulțime de evenimente cultural-artistice care evidențiază valorile locale dobrogene și naționale. Programul va conține și meciuri demonstrative de lupte tradiționale tătărești – Küreș, se arată pe pagina de Facebook a Primăriei Constanţa.

 
Competiţia, care reuneşte peste 600 de sportivi și oficiali din peste 50 de țări, este organizată de Federația Română de Lupte, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța.
 
Astăzi, s-au desfășurat probele pentru categoria cadeți. Vineri, vor intra în lupta pentru medalii sportivii de la categoria juniori. Spectacolul pe nisip va continua sâmbătă cu probele pe echipe iar duminică vor avea loc probele eliminatorii și finale.
  
Prezent la eveniment, Ionuţ Rusu, viceprimar al Constanţei, a declarat:
 

Ne face o plăcere deosebită să fim gazda unui eveniment de asemenea anvergură, care aduce laolaltă un număr atât de mare de sportivi din toată lumea. Este o onoare atât pentru România, cât și pentru Constanța organizarea unui eveniment care aduce un plus de imagine țării noastre pe plan internațional și pune România pe harta competițiilor mondiale.


 
Două reprezentante ale CS Poseidon Limanu 2 Mai, Alexandra Voiculescu (categ. 40 kg) şi Delia Voiculescu (categ. 50 kg), au realizat marea performanţă de a deveni campioane mondiale la competiţia de la Constanţa.

România locul I pe națiuni la feminin - cadete, unde fetele clubului nostru au obținut două titluri de campioane mondiale! Felicitări, Alexandra Voiculescu şi Delia Voiculescu, este mesajul lui Cornelius Dorian Trucmel, antrenor la Poseidon Limanu 2 Mai, dar şi la lotul naţional.  


De asemenea, legitimată la CS Victoria Cumpăna şi pregătită de Vasile Vicol, Bianca Iancău (categ. 40 kg) a cucerit medalia de bronz în competiţia cadetelor.

 
Felicitări, draga noastră, pentru acest loc fruntaș și pentru munca depusă! Cumpăna este mândră de tine! Mult succes în competițiile viitoare!, este mesajul autorităţilor locale din Cumpăna.

Medalie de bronz a cucerit și Daniel Sandu (categ. 60 kg), de la CSS Mangalia (antrenor, Marian Oancea, care e și el antrenor la lot).

PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Primăria Constanţa şi Cumpăna News

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Câți bani a dat Primăria Constanța către Federația Română de Lupte pentru Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă? (DOCUMENT)

04 Sep 2022 1744

Constanța A început spectacolul la Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă (GALERIE FOTO)

01 Sep 2022 1745

Astăzi, începe la Mangalia Campionatul Mondial de lupte pe plajă (galerie foto)

12 Jun 2015 2932

Primii pe podium Sportivii români care au obţinut medalii de aur în Grecia, felicitaţi la Mangalia (galerie foto)

08 Jul 2014 2020

Trei medalii de aur pentru lotul României la Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă, din Grecia

07 Jul 2014 1974