La Cumpăna se dispută turneul final al Cupei Satelor. Meciurile, supervizate de legende ale fotbalului românesc

În comuna constănţeană Cumpăna se dispută, în perioada 10 - 12 mai a.c., turneul final al Cupei Satelor, întrecere la nivel naţional rezervată fotbaliştilor categoriei de vârstă Under-13.
 
„După spectacolul oferit în fazele judeţene şi la turneele regionale, prima ediţie a Cupei Satelor U-13 se pregăteşte de sărbătoarea finală a pasiunii şi talentelor din satele şi comunele României. Competiţia organizată de Federaţia Română de Fotbal, în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, îşi va afla în acest week-end, 10-12 mai 2019, prima campioană, în urma turneului final găzduit de comuna Cumpăna (Constanţa)“, se arată pe site-ul oficial al FRF.
 

Alături de Naţională la meciurile cu Norvegia şi Spania

 
La turneu participă opt echipe: Cumpăna (Constanţa), Dumbrăviţa (Timiş), Feldioara (Braşov), Rudeni (Ilfov), Ruginoasa (Iaşi), Sânmartin (Bihor), Turburea (Gorj), Vârtoape (Teleorman). La tragerea la sorţi care va avea loc astăzi, la Cumpăna, formaţiile vor fi împărţite în două grupe de câte patru, care vor juca fiecare cu fiecare. Primele două clasate se vor califica în semifinale, după care se vor disputa finala mică şi finala mare. Echipa câştigătoare, antrenorul ei şi primarul localităţii reprezentate vor însoţi echipa naţională de fotbal a României la meciul din deplasare cu Norvegia, care se va juca pe 7 iunie a.c., în preliminariile Campionatului European din 2020. Totodată, formaţiile clasate pe locurile doi şi trei vor fi invitate la meciul România - Spania, de pe 5 septembrie, tot din calificările pentru Euro. La turneul de la Cumpăna, vor fi premiaţi şi cel mai bun portar, cel mai bun jucător şi golgheterul fazei finale a Cupei Satelor.
 

Finalele, conduse de arbitri de Liga 1

 
Meciurile disputate pe perioada celor trei zile vor fi supervizate de legende ale fotbalului românesc, foştii internaţionali Ion Geolgău (manager Scouting FRF), Miodrag Belodedici şi Ion Vlădoiu (membri în Comisia Tehnică a Federaţiei). Importanţa care i se acordă întrecerii reiese şi din faptul că finalele vor fi conduse de doi arbitri de Liga 1, Sebastian Colţescu şi Horia Mladinovici. Colţescu va oficia în finalele tinerelor talente care se înfruntă la Cumpăna, după ce, joi seară, va face parte din brigada de arbitri delegată la meciul Chelsea - Eintracht Frankfurt, din semifinalele Europa League!
 

Echipele sunt formate din câte nouă jucători

 
Programul turneului final este următorul: vineri, 10 mai - ora 9.50 - festivitatea de deschidere, 10.00 - startul partidelor din grupe, 16.10 - finalul primelor patru partide din fiecare grupă; sâmbătă, 11 mai - 10.00 - startul ultimelor două partide din fiecare grupă, 14.55 - partida pentru locurile 7-8, 15.40 - partida pentru locurile 5-6, 16.25 - semifinala 1; 17.10 - semifinala 2; duminică, 12 mai - 10.30 - finala mică, 11.30 - finala Cupei Satelor. Un meci va avea două reprize de câte 15 minute, cu pauză de cinci minute. O echipă e formată din portar şi opt jucători de câmp. Numărul schimbărilor nu e limitat, iar goal-keeper-ul poate repune mingea în joc doar cu mâna.
 

Microbuze puse la dispoziţie la inaugurarea Complexului Sportiv „Centenar 2018”

 
Astăzi, la Cumpăna se inaugurează Complexului Sportiv „Centenar 2018”, iar Primăria și Consiliul Local al comunei pun microbuze la dispoziția locuitorilor localităţii, pentru ca aceştia să poată participa la eveniment. Microbuzele vor circula din 20 în 20 de minute, începând cu ora 13.00, iar stațiile de unde locuitorii vor fi preluaţi sunt: 1. Troiță, 2. Biserica Sf. Maria, 3. Poștă, 4. Biserica Sf. Parascheva, 5. Complex Sportiv „Centenar 2018”. Programul evenimentului va cuprinde şi festivitatea de premiere a sportivelor din cadrul secţiei de gimnastică ritmică a Clubului Sportiv Victoria Cumpăna, ca urmare a rezultatelor excepţionale obţinute la Campionatul Naţional de Gimnastică Ritmică pentru Copii, desfăşurat în perioada 20 - 21 aprilie 2019 la Cumpăna, precum şi premierea sportivilor din cadrul Secţiei de lupte greco-romane a aceluiaşi club. Evenimentul se va încheia cu meciul de old-boys disputat între echipa Clubului Sportiv Victoria Cumpăna şi echipa Farul Constanţa, care se va desfăşura în nocturnă, începând cu ora 20.00.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): frf.ro
 
Citeşte şi:
 

Dilek Baubec, primul jucător de la Victoria Cumpăna convocat la loturile naţionale

Faza finală a Cupei Satelor se va desfăşura la Cumpăna


Micii fotbalişti de la Cumpăna, calificaţi la faza finală a Cupei Satelor. Dacă devin campioni pe ţară, vor însoţi echipa naţională în Norvegia! (galerie foto)

Micii fotbalişti din Cumpăna au câştigat Cupa Satelor şi sunt campioni ai judeţului Constanţa (galerie foto)

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Clasare importantă. Tot mai sus!“ Micii fotbaliști de la Cumpăna, locul șase pe țară la Cupa Satelor (GALERIE FOTO)

15 May 2023 1342

Echipa de fotbal Under-13 a comunei Cumpăna s-a calificat pentru a treia oară la turneul final al Cupei Satelor (GALERIE FOTO)

28 Apr 2023 1474

Fotbal Faza pe Euroregiunea Sud - Est a Cupei Satelor se dispută în județul Constanța, la Cumpăna

24 Apr 2023 1281

CS Victoria Cumpăna Micii fotbaliști, locul șase pe țară la Cupa Satelor. Rugbystul Andrei Chelaru, bronz la Gimnaziada din Franța (GALERIE FOTO)

24 May 2022 2248

Victoria Cumpăna, câștigătoare pentru a doua oară a Cupei Satelor pe regiunea Sud-Est (GALERIE FOTO)

10 May 2022 2266

CS Cumpăna a câştigat faza judeţeană a Cupei Satelor, ediţia 2019/2020 (galerie foto)

19 Nov 2019 4156

Complexul Sportiv „Centenar 2018“ din Cumpăna găzduieşte o nouă întrecere de amploare

16 May 2019 3113

Au ocupat locul doi pe ţară la Cupa Satelor! Micii fotbalişti de la Cumpăna vor avea parte de o experienţă unică la meciul România - Spania (galerie foto)

13 May 2019 2566

Micii fotbalişti ai comunei Cumpăna au ocupat locul doi pe ţară în Cupa Satelor

12 May 2019 2557

Echipa comunei Cumpăna va disputa finala Cupei Satelor. În caz de victorie, va însoți echipa națională în Norvegia! (galerie foto)

11 May 2019 2329

​UPDATE. Competiţie naţională La Cumpăna se desfăşoară, de azi, turneul final al Cupei Satelor. Rezultatele din prima zi (galerie foto)

10 May 2019 2076

Dilek Baubec, primul jucător de la Victoria Cumpăna convocat la loturile naţionale

27 Apr 2019 3061

Micii fotbalişti de la Cumpăna, calificaţi la faza finală a Cupei Satelor. Dacă devin campioni pe ţară, vor însoţi echipa naţională în Norvegia! (galerie foto)

09 Apr 2019 3260

Micii fotbalişti din Cumpăna au câştigat Cupa Satelor şi sunt campioni ai judeţului Constanţa (galerie foto)

19 Mar 2019 2237