La întoarcerea de la Europene, gimnastele României au colindat cu medaliile pe post de clopoţei!

  • Loturile naţionale de junioare şi senioare ale României au cucerit 14 medalii la Campionatul European de la Mersin (Turcia).
 
 
La întoarcerea în ţară, după evoluţia extrem de reuşită de la Campionatul European de la Mersin (Turcia), gimnastele tricolore au respectat tradiţia şi au cântat un colind.
 
 
Cele zece fete de aur ale României (junioare şi senioare) au interpretat câteva versuri din „Domn, domn, să-nălţăm”, iar pe post de clopoţei au folosit medaliile cucerite la Europene, 14 la număr, bilanţ la care au contribuit şi reprezentantele Constanţei, de la CS Farul şi CSS1.

Dintre cele 14 distincţii, opt au fost de aur, cinci de agint şi una de bronz, senioarele cucerind cinci distincţii (două de aur şi trei de argint), iar junioarele - nouă (şase de aur, două de argint şi una de bronz). De la Constanţa au concurat patru gimnaste: la senioare - Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu (ambele, de la CS Farul), iar la junioare - Mara Ceplinschi (CS Farul) şi Andreea Preda (CSS1). Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu au luat argint cu echipa, iar aceeaşi medalie i-a revenit Silviei la bârnă. La junioare, Mara Ceplinschi şi Andreea Preda au fost componente ale formaţiei tricolore medaliate cu aur. De asemenea, Mara a cucerit alte două medalii, de argint (la individual compus şi la sol), iar Andreea - una de bronz la bârnă.
 

„Motive să zâmbim din nou”
 

„La finalul acestui an complicat, marcat de pandemie, gimnastica românească ne oferă motive să zâmbim din nou. Medaliile obținute la Campionatul European de la Mersin sunt un semnal al faptului că România mai are un cuvânt greu de spus în gimnastică la nivel mondial. Aceste rezultate sunt dovada unei investiții într-un viitor care arată promițător. Felicitări sportivilor, antrenorilor și tuturor celor care au crezut că se poate construi o nouă generație de campioni! Aceștia sunt cei mai buni și importanți ambasadori ai României în lume. Succes pe mai departe!“, este mesajul Ministerului Tineretului şi Sportului.
 
 
Sursa foto: Facebook (Ministerul Tineretului şi Sportului)
 
 
Citeşte şi:

 
Momente magice la Mersin
La Campionatul European, au impresionat şi patru gimnaste din Constanţa

 

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.