La Mangalia şi Venus, se desfăşoară stagiul internațional Pantheon Judo Stage Randori & Kata

Clubul Sportiv Pantheon Constanţa organizează în perioada  27 august - 2 septembrie 2018, stagiul internațional Pantheon Judo Stage Randori & Kata, la care vor fi prezenți peste 250 de sportivi, antrenori și arbitri din mai multe țări.

Invitații speciali ai Clubului Sportiv Pantheon Constanța sunt componenții lotului național al Republicii Moldova, condus de Igor Neagu.

La eveniment vor participa în calitate de coordonatori două mari personalități ale sportului internațional.

Astfel, senseiul japonez Eiji Kikuchi, care deține centura neagră 4 Dan și a fost format de marele maestru Masao Hatori (centura neagră 7 Dan, de la Yotsuya Dojo din Tokyio), va coordona partea de ashi waza, în timp ce sensei Iulian Surla, cel mai titrat competitor de kata, deținătorul a peste 20 de titluri europene și câștigătorul primei competiții organizate la nivel mondial, va coordona partea de Kata.

Stagiul se va desfășura la Sala de Sport Callatis din Mangalia (str. Rozelor) și la Dojo Pantheon Academy Hotel din stațiunea Venus.
Primul obiectiv al stagiului este formarea unor imagini corecte ale unor tehnici de bază pentru copiii și cadeții participanți, deziderat care va fi realizat prin senseiului Eiji Kikuchi.

Al doilea obiectiv îl reprezintă deschiderea orizontului tehnic prin predarea tehnicilor de Ashi-Waza de unul dintre experțíi acestei grupe de procedee. Judo-ul modern bazat pe pozitii corecte și deplasări dinamice, permite folosirea acestor tehnici, care au fost neglijate în judo-ul românesc.

Oportunitatea atacurilor cu întoarcere de 180 de grade (Te-Waza și Koshi-Waza), în funcție de direcția deplasărilor lui Uke este o altă temă dezvoltată în cadrul antrenamentelor, în timp ce Ne-Waza printr-o viziune structurală se numără, de asemenea printre obiectivele stagiului.

Sportivii interesați de probele de kata vor avea prilejul să beneficieze de cunoștințele excepționale ale senseiului Iulian Surla, unul dintre experții cei mai importanți din acest domeniu si al cărui efort din ultimii ani a dus la rezultatele bune obținute de cuplurile române de kata.


În funcție de vârstele și categoriile de greutate ale sportivilor prezenți la acest stagiu se vor forma grupe de randori.

Sesiunea de antrenamente din cursul dimineților se va ține la Sala de sport Callatis din Mangalia, în timp ce restul acvitivății se va desfășura la Academy Hotel din Venus, care dispune de un dojo modern, precum și de o bază sportivă cu instalații de tip „crossfit”, ce permite susținerea antrenamentelor de pregătire fizică individuală sau de grup. De asemenea, instructorii și antrenorii vor putea participa zilnic la un un seminar pe teme tehnice și metodologice susținut de cei doi maeștri.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ACS Pantheon Constanța Lena Sterea, aur la Riga Veteran European Cup la judo

28 Feb 2024 677

Zeci de sportivi s-au antrenat la Constanța de Ziua Internațională a Judo-ului (GALERIE FOTO)

28 Oct 2023 872

Ziua Internațională a Judo-ului, sărbătorită și la Constanța. Sub ce motto se va desfășura evenimentul (GALERIE FOTO)

26 Oct 2023 830

Constanța La Venus a început stagiul „Pantheon Judo Stage Randori&Kata” (GALERIE FOTO)

30 Aug 2023 881

Elita judo-ului din România, în frunte cu Alina Dumitru, prezență la Venus, la „Pantheon Judo Stage Randori & Kata“ 2023. Participare record! (GALERIE FOTO)

24 Aug 2023 1267

Black Sea Judo Cup 2023 reunește la Constanța peste 150 de sportivi din țară și din străinătate (GALERIE FOTO)

17 Aug 2023 983

Sensei Attilio Sacripanti, cel care a introdus biomecanica în judo, va fi prezent la Venus, la „Pantheon Judo Stage Randori & Kata“ (GALERIE FOTO)

10 Aug 2023 1354

Judo Constanța Antrenorul Radu Luca s-a căsătorit cu o practicantă a sportului de pe tatami. Noua familie are nași celebri (GALERIE FOTO)

30 Jul 2023 3298

ACS Pantheon Constanța S-a încheiat proiectul prin care 300 de judoka din Ucraina, refugiați, au fost sprijiniți, un an, pe litoral (GALERIE FOTO)

02 Jul 2023 970

Judo „Cupa Pantheon“ reunește la Constanța, în weekend, peste 100 de copii

14 Jun 2023 1272

Bani de la Consiliul Județean Constanța pentru asociațiile sportive! Ce evenimente vor organiza?

29 May 2023 1267

Cine sunt câștigătorii finanțărilor Consiliului Județean Constanța pentru proiecte și activități non-profit de promovare a sportului de masă?(DOCUMENTE)

06 May 2023 2700

Clubul Sportiv Municipal Constanța, contract cu Pantheon Management SRL, controlată de George Teșeleanu (DOCUMENT)

16 Mar 2023 1343

George Teșeleanu, președintele CS Pantheon Constanța, nominalizat de Federația Internațională de Judo la premiul „Judo pentru Pace 2022“ (VIDEO)

24 Jan 2023 1321

Clubul Sportiv Pantheon, condus de soțul deputatului PSD, Cristina Dumitrache, finanțat de Primăria Constanța (DOCUMENTE)

08 Sep 2022 2023