La Naţionalele de la Ploieşti, Olga Didilescu a primit diploma de onoare acordată de Federaţia Internaţională de Gimnastică

Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică a decis, în luna martie a acestui an, să-i acorde diploma de onoare constănţencei Olga Didilescu, pentru activitatea deosebită a acesteia, desfăşurată la nivel înalt, o lungă perioadă, ca arbitru internaţional.

Olga Didilescu a primit distincţia cu ocazia Campionatului Naţional de la Ploieşti, în cadrul unei festivităţi. Reputatul om de sport din Constanţa a primit diploma de la FIG prin intermediul preşedintelui Federaţiei Române de Gimnastică, Andreea Răducan, şi al Ancăi Grigoraş.   

A fost o festivitate foarte frumoasă, care m-a emoţionat, a declarat Olga Didilescu.


Născută la Constanţa, aceasta a practicat gimnastica la Şcoala Sportivă 1 (actualul Club Sportiv Şcolar nr. 1), concurând până la absolvirea Institutului de Educaţie Fizică şi Sport de la Bucureşti. A activat apoi la Constanţa, ca profesor de educaţie fizică, iar din anul 1973 şi-a început cariera de antrenor de gimnastică, pe care a încheiat-o în anul 2016. A pregătit gimnaste la CS Farul Constanţa şi la CSS1 Constanţa, activând în acelaşi timp, zeci de ani, şi ca arbitru, atât pe plan intern, cât şi internaţional. 

Pentru mine este o bucurie şi un motiv de mândrie primirea acestei distincţii. Am satisfacţia că mi-a fost apreciată munca şi că am reprezentat România cu cinste, ca arbitru, la marile competiţii de gimnastică ale lumii, a mai spus Olga Didilescu.


La competiţiile externe, a început să oficieze ca arbitru din anul 1976, de la Balcaniada desfăşurată în Grecia, la Salonic, iar de atunci a adunat participări (cu prestaţii foarte bune de fiecare dată) la numeroase mari întreceri: două ediţii ale Jocurilor Olimpice (2000, 2008), peste 15 ediţii de Campionat Mondial şi European, ediţii de Cupă Mondială şi alte competiţii. În 2017, Olga Didilescu şi-a încheiat activitatea de arbitru internaţional, dar continuă să oficieze ca arbitru la competiţiile din România.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mesaje la moartea lui Doru Dinu Glăvan „A fost şi un prieten al Constanţei, al Farului şi al gimnasticii“

31 Oct 2021 3798

Familia sportului constănţean, alături de Olga Didilescu. S-a stins din viaţă soţul acesteia

28 Jun 2019 3845

Cele mai bune sportive şi legendele României, la Sala Sporturilor Nu rataţi, vineri, la Constanţa, Campionatul Naţional de gimnastică!

14 Jun 2019 3932

O carieră prodigioasă Olga Didilescu a primit diploma de onoare din partea Federaţiei Internaţionale de Gimnastică (galerie foto)

05 Mar 2018 3326

Olga Didilescu, în doliu. Mesaje din sportul constănţean

15 Jan 2018 2404