La o cafea turcească cu Fatih Terim Luna viitoare, Farul Constanța ar putea găzdui revanșa cu Galatasaray Istanbul


 
  • Farul Constanța a învins cu 3-1 Galatasaray Istanbul în amicalul din Turcia.
  • „Marinarii“ le-au propus oficialilor Galatei ca echipa pregătită de Fatih Terim să vină în România pentru meciul revanșă.
  • Legendarul tehnician turc a împlinit 68 de ani, prilej pentru Gică Popescu de a-i transmite un mesaj special.   
 
Profitând de pauza competițională data de meciurile echipelor naționale din preliminariile Campionatului Mondial, Farul Constanța și Galatasaray Istanbul au disputat un meci amical, în Turcia. „Marinarii“ au obținut o victorie de prestigiu, scor 3-1, iar Galata ar putea veni în România, pentru întâlnirea revanșă.
 
Între cele două cluburi e o strânsă legătură, având în vedere Gică Hagi și Gică Popescu, managerul tehnic, respectiv președintele Farului, au făcut istorie la Galatasaray („Regele“ fiind jucător, iar apoi și antrenor, în două mandate). Ambii l-au avut antrenor la formația din Istanbul pe legendarul Fatih Terim, care pregătește echipa și astăzi. La acest amical, ambele formații au avut jucători lipsă, convocați la echipele naționale, Farul neputând beneficia din acest motiv de 14 fotbaliști. Galata a condus cu 1-0 la pauză, după un autogol în minutul 29, dar în partea secundă „marinarii“ au revenit, iar pe final, în ultimele zece minute, au marcat de trei ori, câștigând partida.   

 
„Ne-am atins obiectivul“

 
„A fost un meci reușit în special în repriza a doua, foarte bună, când am marcat cele trei goluri. Am evoluat contra unei echipe cu un alt ritm, pentru că, trebuie să recunoaștem, Galatasaray a avut în prima repriză mai ales un ritm superior. Rezultatul ne mulțumește. Ne-am atins obiectivul, am rulat toți jucătorii pe care i-am avut la dispoziție. Aceste meciuri câștigate contra echipelor importante, precum Galatasaray, îți dau încredere. Suntem pe un trend bun și sperăm să continuăm pe aceeași linie, să menținem același nivel de joc, și în meciurile din campionat, primul fiind cel cu Academica Clinceni. Le-am propus celor de la Galatasaray revanșa în pauza echipelor naționale din luna octombrie. Sper să reușim să facem acest joc, pentru că în primul rând s-ar bucura publicul constănțean de prezența la Constanța a Galatei. Ne bucurăm că avem jucători mulți la loturile naționale. Și la Galatasaray au lipsit câțiva jucători, din același motiv“, a declarat Gică Popescu.

 
„Întâlniri extraordinare“

 

Președintele Farului a jucat la Galatasaray între 1997 și 2001, susținând 11 meciuri și înscriind șase goluri. Cu trupa din Istanbul a câștigat trei campionate, două Cupe ale Turciei, Cupa EUFA și Supercupa Europei. Mereu revederile sale și ale lui Hagi cu Fatih Terim sunt plăcute, așa cum s-a întâmplat și acum. „De fiecare dată, întâlnirile noastre cu Mister sunt extraordinare. Avem o relație de prietenie deosebită, de aceea am și făcut acest meci, pe baza relației bune pe care o avem, cu clubul în primul rând și în al doilea rând cu Fatih Terim. Au fost patru ani pentru mine, pentru Gică cinci, de succese incredibile. Am făcut lucruri nemaipomenite aici la Galatasaray. De fiecare dată când ne vedem, depănăm amintiri, povestim, evocăm momentele frumoase“, a mai spus Gică Popescu.

 

Îmbrățișare mai strânsă

 
De altfel, „Baciul“ a și postat o imagine pe Facebook, cu el, Hagi și Fatih Terim, cu mesajul „La o cafea turcească cu Fatih Terim, depănăm amintiri…“. Într-una dintre zilele în care lotul Farului s-a aflat la Istanbul, pentru amicalul cu Galata, antrenorul turc și-a serbat ziua de naștere, împlinind 68 de ani, prilej pentru Gică Popescu de a-l felicita și pe rețeaua de socializare. „La mulți ani, Mister! Happy birthday, mister! Suntem la Istanbul pentru meciul amical dintre Farul si Galatasaray. Un nou prilej pentru frumoase revederi si frumoase amintiri. Și eu, si Gică l-am îmbrățișat cu mare drag pe Fatih Terim, antrenorul alături de care am trăit atâtea succese și clipe de neuitat. Cu atât mai strâns l-am îmbrățișat, fiindcă azi este ziua lui. La mulți ani, Mister! Și mulțumim“, a postat Gică Popescu.

 
Investiția în tineri

 
Gică Hagi a subliniat și el utilitatea meciului amical Galatasaray - Farul. „Un antrenament foarte bun pentru noi și cred că și pentru Galata. Am învățat foarte mult de la acest meci. Am venit aici să învățăm, suntem în formare, vrem să construim o echipă bună, care să joace un fotbal bun. A fost un examen foarte bun pentru noi. Chiar dacă ne-au plecat mulți jucători la loturile naționale, avem cu ce-i înlocui, venim dintr-o academie foarte bună, cea mai bună din România. Suntem mândri de acest lucru, de munca pe care o depunem. Investiția noastră e în tineri, dar folosim și jucători cu experiență“, a menționat „Regele“. Ca fotbalist, acesta a susținut la Galatasaray 132 de meciuri și a marcat de 59 de ori, în intervalul 1996 - 2001. Cu echipa turcă a câștigat patru campionate, două Cupe și două Supercupe ale Turciei, Cupa UEFA și Supercupa Europei. A și antrenat Galata, în două mandate, cucerind Cupa Turciei. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Gheorghe Popescu)     
 
Citește și:
 
Farul Constanţa, victorie în amicalul cu Galatasaray Istanbul (galerie foto)
 
Virgil Ghiţă, de la Farul Constanţa, primul meci la Naţionala mare, în confruntarea România - Liechtenstein

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 493

Superliga 2023/2024 Începe etapa a doua din play-off / play-out. Ce meciuri sunt programate vineri, 29 martie 2024

28 Mar 2024 563

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 807

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 897

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 819

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1442

Gimnastică aerobică Leonard Manta, de la CS Farul Constanța, concurează la etapa de Cupă Mondială din Portugalia

22 Mar 2024 615

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 898

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1130

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 670

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 802

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2078

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1288

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 831

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 719