La primul său Campionat Naţional, Patrick Dinu a luat aur şi alte două medalii „Vreau să ajung ca Răzvan Florea!“ (galerie foto)

Constănţeanul Patrick Sebastian Dinu face înot la Atena Sport Club, iar medaliatul olimpic Răzvan Florea este idolul şi antrenorul său. Copilul de zece ani se pregăteşte cu mare seriozitate şi a început în forţă, cu aur, argint şi bronz, seria sa de Campionate Naţionale.

Bazinul de la Atena Sport Club al lui Răzvan Florea este plin de copii valoroşi. Patrick Dinu are câţiva ani de înot şi zeci de medalii la diferite concursuri. Cele mai valoroase distincţii ale sale au venit însă de curând, la Campionatul Naţional de la Arad rezervat copiilor, unde promiţătorul înotător a urcat de trei ori pe podium, inclusiv pe cea mai înaltă treaptă a sa. Ce debut la Naţionale!

În vârstă de zece ani, Patrick Dinu a început înotul de mic, la Atena Sport Club Constanţa. Părinţii săi, Eugen şi Ramona, au fost cei care l-au adus la bazin, la recomandarea doctorului pediatru. „Patrick răcea foarte des, iar medicul ne-a spus să-l dăm la înot, un sport foarte bun“, povesteşte Ramona Dinu. Iar nataţia nu numai că l-a ajutat mult pe băieţel din punctul de vedere al sănătăţii, dar i-a intrat şi la suflet şi l-a făcut să nu se mai despartă de bazin. Patrick lucrează încă de la început cu antrenorul Răzvan Florea (primul şi unicul, până acum, medaliat olimpic din istoria înotului românesc), iar performanţele ca sportiv, personalitatea şi carisma tehnicianului îi dau micului „delfin“, zi de zi, o motivaţie deosebită.

Locul întâi la primul concurs din viaţa sa


„Patrick a fost de mic foarte conştiincios şi serios în pregătire. La toate concursurile a ocupat locuri pe podium. Munca sa nu e în zadar. Îi aduce şi rezultate“, spune Răzvan Florea. „Patrick e foarte ambiţios. La început, se supăra că nu poate şi el să înoate ca alţii, care aveau însă o vechime mai mare la bazin. Are un spirit al competiţiei foarte dezvoltat. I-a plăcut din prima zi de Răzvan Florea. Îl admiră, îi poartă un respect deosebit şi vrea să ajungă ca el. E pasionat de înot şi îi place foarte mult ceea ce face. Când e bolnav, e o mică tragedie pentru el că nu se poate antrena. Abia aşteaptă să se facă bine şi să se ducă iar la bazinul său cel drag. Patrick a participat la primul concurs din viaţa sa în 2011, la o întrecere la Palatul Copiilor din Constanţa, unde a ocupat locul întâi. În scurt timp, a repetat performanţa la o competiţie de la Piteşti“, arată şi mama micului campion.

Obiectiv depăşit, la Arad


După multe medalii şi evoluţii remarcate la concursurile la care participă de patru ani, pentru Patrick a venit şi momentul primului său Campionat Naţional. Întrecerea rezervată copiilor de 10 şi 11 ani s-a desfăşurat la Arad, iar micul Dinu a luat trei medalii: aur (la 50 m spate), argint (la 50 m bras) şi bronz (la 50 m liber). „Ne fixaserăm ca obiectiv obţinerea a una - două medalii, însă Patrick a depăşit aşteptările. Şi-a respectat blazonul. Spatele fiind punctul său forte, ne băteam în această probă la locul întâi şi am reuşit. Mă declar mulţumit de evoluţia sa, dar şi de a celorlalţi înotători ai noştri care au concurat la Arad“, a spus Răzvan Florea. Până acum, micul sportiv a câştigat 75 de medalii!

Bucurie mare şi în China


Patrick a fost însoţit la Arad, din familie, de mamă şi de sora sa mai mică, Daria Anastasia, care face şi ea înot la Atena Sport Club (fiind pregătită de Anda Georgescu). Tatăl nu a putut veni întrucât navighează, iar la data concursului, era plecat în voiaj şi se afla tocmai în China. Însă, prin intermediul soţiei, care l-a ţinut la curent on-line cu evoluţiile lui Patrick mai ceva ca un comentator sportiv, Eugen Dinu s-a bucurat şi el de succesele fiului său ca şi când ar fi fost la faţa locului. „Soţul meu era foarte emoţionat şi el. «Hai că nu mai am unghii», îmi scria pe net în timpul probelor. După ce a aflat că Patrick a ieşit campion, a spus că va face cinste la tot echipajul. Ne însoţim peste tot copiii la înot. Îi susţinem, pentru că le place foarte mult ce fac“, mai spune Ramona Dinu, care a făcut handbal în adolescenţă, la Clubul Sportiv Şcolar numărul 1. Mama spune însă că, din punct de vedere sportiv, Patrick şi Daria îşi moştenesc tatăl, care a practicat înotul, artele marţiale şi rugby-ul şi nici acum, la 38 de ani, nu a renunţat la sport, mergând mult cu bicicleta şi jucând tenis.

„Mamă, îmi dai putere ca întotdeauna“


La Arad, emoţii au fost în tribună, dar şi pe marginea bazinului. Pe măsură ce proba de 50 m spate (care a fost în ultima reuniune a Campionatului Naţional) se apropia, pulsul mamei creştea. Iar când şi-a văzut puiul că pleacă spre culoar şi l-a simţit emoţionat, grija sa de mamă iubitoare a împins-o ca un arc spre Patrick. „Încărcătura a fost mare pentru toţi. Era ultima probă şi ne doream să iasă bine, cu atât mai mult cu cât spatele e stilul favorit al lui Patrick, urmat de bras. L-am văzut destul de emoţionat şi am fugit după el să-l încurajez. De fapt, el avea emoţii nu prin prisma pregătirii, ci se temea ca nu cumva să nu audă startul bine şi să plece slab. I-am spus să aibă încredere, pentru că şi la un examen, atunci când ştii subiectele, eşti relaxat şi degajat. «Mamă, stai liniştită. Îmi dai putere ca întotdeauna. Va fi bine», mi-a spus băiatul. Răzvan Florea avea şi el încredere, iar lucrurile au mers excelent. Patrick a trecut cu brio primul său mare test ca înotător. Mă mândresc cu el. Este un copil minunat, antrenat de un om deosebit, ca de altfel întreaga sa echipă tehnică de la club. Iar, pe lângă Patrick, la Atena Sport Club sunt şi mulţi alţi copii de valoare“, arată Ramona Dinu.

Daria vrea să fie şi ea campioană


Patrick învaţă în Constanţa la Şcoala Cambridge şi are rezultate deosebite şi la carte. A trecut în clasa a cincea şi este la această unitate de învăţământ încă de la grădiniţă. Exemplul campionului a fost urmat de sora sa, care a început înotul şi vrea să obţină şi ea performanţe. „Şi-a propus să urce şi ea pe podium. «Într-o zi, îţi voi lua toate medaliile», glumeşte Daria“, povesteşte mama.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța natație Patrick Dinu, record personal la Campionatul Mondial

15 Feb 2024 880

CSM Constanța natație Patrick Dinu va evolua la Campionatul Mondial

02 Feb 2024 960

Calendar competițional CSM Constanța Un nou sfârșit de săptămână plin de evenimente!

08 Dec 2023 850

Euro 2023 Otopeni Înotătorii de la CSM Constanța au contribuit la stabilirea a noi recorduri naționale

07 Dec 2023 997

Euro 2023 Otopeni Înotătorii CSM Constanța, evoluție remarcabilă în ștafeta de 4x50 m liber. Finaliști, cu record național!

05 Dec 2023 1238

Natație Patrick Sebastian Dinu, de la CSM Constanța, l-a învins pe David Popovici!

14 Nov 2023 1247

CSM Constanța Natație Un nou record național pentru Patrick Sebastian Dinu (GALERIE FOTO)

13 Nov 2023 1095

CSM Constanța natație După Brigitta Vass (de trei ori), a stabilit record național și Patrick Sebastian Dinu (GALERIE FOTO)

11 Nov 2023 959

CSM Constanța natație Brigitta Vass, medalii de aur și recorduri naționale stabilite! Cine a mai urcat pe podium (GALERIE FOTO)

10 Nov 2023 1171

Înot David Popovici a câştigat proba de 100 m liber la Campionatele Naţionale de înot în bazin scurt (25 metri)

09 Nov 2023 875

CSM Constanța Elev eminent, campionul la înot Patrick Dinu va studia medicina în SUA, la Universitatea Princeton (GALERIE FOTO)

11 Jul 2023 2996

Natație Sportivi de la CSM Constanța, aproape de medalii la Campionatul European

10 Jul 2023 1421

UPDATE. Natație CSM Constanța Patrick Dinu, calificat în finală la 50 m liber

06 Jul 2023 1356

UPDATE. Natație Semifinale și finale pentru reprezentanții CSM Constanța la Campionatul European

05 Jul 2023 1500

Program de weekend Sportivii CSM Constanța participă la competiții de șah, atletism, natație și triatlon

05 Jul 2023 1232