La ultramaratonul Autism 24h „Marea Neagră“ participă și militarii Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu


Cei doi militari români cunoscuți pentru evenimentele sportive cu specific caritabil la care participă, gălățeanul Laurențiu Cobzaru (MApN, Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, Poliția Militară) și brăileanul Costel Mazâlu (Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dunărea” al județului Brăila), nu vor rata nici ultramaratonului Autism 24 h „Marea Neagră“, programat în perioada 2-3 mai a.c.

Pentru prima dată în istoria competiției, evenimentul nu se va desfășura pe plaja din stațiunea Mamaia, ci în domiciliul fiecărui participant, din cauza crizei generate de pandemia Covid-19. Astfel, cei 150 de participanți înscriși la cursă, care au și calitatea onorifică de ambasadori ai întrecerii, vor alerga minimul 100 de kilometri în propria casă, pentru sprijinirea financiară a copiilor cu autism izolați în casă și care nu au posibilitatea de a-și continua tratamentul.
Startul va fi dat sâmbătă, 2 mai, la ora 10.00, și va fi transmis în direct pe Facebook și pe Youtube, iar finish-ul va avea loc duminică, la finalul celor 24 de ore de alergare. Participanţii își vor putea alege traseul de alergare și acesta poate fi: în casă, pe bandă de alergare, pe terasă, pe acoperișul blocului, în curtea casei și pe orice alt traseu care îndeplinește condițiile legale pentru această perioadă.

Evenimentul are scop caritabil și urmărește strângerea de fonduri pentru realizarea primei platforme online de terapie și suport emoțional pentru copiii cu autism. „Platforma va fi prima resursă reală și practică pentru familiile copiilor cu autism din România. Există cărți, site-uri, cursuri, povești și o mulțime de resurse teoretice, dar nimeni nu a realizat o platforma unde să prezinte demonstrativ familiilor lecții și materiale video practice de desfășurare a ședințelor terapeutice. Va reprezenta o resursă importantă pentru multe familii care nu-și permit mii de euro să plătească psihologi pentru a asigura copiilor o terapie corectă Cu siguranță că intreagă energie a evenimentului va fi una specială și majoritatea participanților vor încerca să-și descopere noi limite și să-și dovedească că pot mai mult decât ar fi bănuit”, a declarat psihologul Adrian Gemănaru, organizatorul evenimentului Autism 24h „Marea Neagră“.

Sursa foto: Facebook (Laurențiu Cobzaru)


Citește și:


Minimum 100 km de alergat, acasă Traseu amenajat între aragaz și mașina de spălat, la Ultramaratonul Autism 24h „Marea Neagră“!

„Vremurile grele fac oamenii puternici!“ Militarii Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu, campanie umanitară și în criza coronavirusului

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Militarul Laurențiu Cobzaru, cursă umanitară de Ziua Armatei Române

25 Oct 2020 2421

#ConstanțaEsteBine „Aș alerga până la capătul universului, să știu că pot aduce înapoi remediul pentru fiecare boală“ (galerie foto)

23 Sep 2020 2399

#ConstanțaEsteBine - De Ziua Marinei, au alergat de la Baia la Constanța Cursă umanitară, pentru ajutorarea fetiței unui militar de pe Fregata „Regina Maria“ (galerie foto)

17 Aug 2020 2108

Cursă umanitară De Ziua Marinei Române, militarii Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu și fostul polițist Ioan Chifu aleargă între Baia și Constanța

08 Aug 2020 3180

Laurențiu Cobzaru și Valentin Ganea au primit placheta de onoare a Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități

11 Jul 2020 1236

Alergarea în scop umanitar de 600 de kilometri Militarul Laurențiu Cobzaru, întâmpinat la Satu Mare la Monumentul Ostașului Român (galerie foto + video)

29 Jun 2020 2625

„Alerg pentru viață“. Cursă de 600 de kilometri! Militarul Laurențiu Cobzaru, start în temerarul său demers de a ajuta o polițistă (galerie foto)

22 Jun 2020 2284

O tânără polițistă are nevoie de ajutor De Ziua Drapelului Național, militarul Laurențiu Cobzaru va alerga susținând o nouă o cauză umanitară

06 Jun 2020 4081

Camarad necuvântător întâlnit pe traseu De Ziua Eroilor, militarii Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu și-au îndeplinit misiunea (galerie foto)

30 May 2020 4009

De Ziua Eroilor, militarii Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu vor alerga pentru o nouă cauză umanitară

28 May 2020 3264

„Vremurile grele fac oamenii puternici!“ Militarii Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu, campanie umanitară și în criza coronavirusului

14 Apr 2020 1470

Năvodari. Fostul polițist Ioan Chifu La împlinirea vârstei de 51 de ani, și-a făcut „cadou“ o alergare de 51 de kilometri!

18 Mar 2020 7395

La Tulcea, Crosul Mărțișorului, iar apoi alergare în jurul lacului Ciuperca. La a doua cursă, participanții au fost legați la ochi (galerie foto)

01 Mar 2020 2069

Acţiune umanitară De Ziua Protecţiei Civile, militarii Laurenţiu Cobzaru şi Costel Mazâlu au alergat de la Brăila la Tulcea (galerie foto)

29 Feb 2020 1668

„Împreună pentru Ionuţ!“, un nou cros umanitar organizat de militarii Laurenţiu Cobzaru şi Costel Mazâlu (galerie foto)

25 Feb 2020 3547