Sport

La vară, Final Four pe litoral Echipa All Stars conduce în clasamentul Ligii de Baschet Amator din Constanţa (galerie foto)

Cu o vechime de aproape trei luni, Liga de Baschet Amator din Constanţa reuneşte peste 100 de jucători, care fac parte din zece echipe. Participă iubitori ai baschetului de diferite vârste, de la copii de până în 16 ani până la bărbaţi de peste 35 de ani. Unii sunt foşti jucători profesionişti, alţii amatori, toţi uniţi însă în acest campionat al Constanţei de pasiunea pentru sportul sub panou.
 
Iniţiativa înfiinţării acestei ligi de baschet i-a aparţinut Asociaţiei Terra Semper Fidelis Perspectiva pentru Viitor (preşedinte, Andrei Talpeş), care s-a ocupat şi se ocupă în continuare de buna desfăşurare a competiţiei, beneficiind de sprijinul Asociaţiei Judeţene de Baschet (preşedinte, Bogdan Ivanovici), care a oferit ajutor şi la demararea proiectului. Cele zece echipe care se întrec în campionat, în sistem tur-retur, sunt Academia Navală „Mircea cel Bătrân“, All Stars, Animal Pack, BC Athletic Under-16, BC Athletic Under-18, Carp Team, Motley Crew, Pug, Tatco şi Saints. Astăzi, se va încheia etapa a şasea, iar la finele sezonului regulat, primele opt clasate vor participa în play-off. Meciurile din prima parte a întrecerii se desfăşoară la sala din Complexul Sportiv „Flămânda“, iar fazele finale vor fi găzduite de Sala Sporturilor. Printre jucătorii cunoscuţi care evoluează în campionat se numără Viorel Mocanu, Dan Constantinescu, Alexandru Olteanu, Adrian Trandafir sau Senai Isleam.

Andrei Talpeş - „Mediul perfect pentru ca baschetul amator să ia contact cu cel de performanţă într-un cadru organizat“

„Baschetul este unul dintre cele mai răspândite sporturi de echipă din lume. Se caracterizează prin fineţea, precizia şi fantezia exerciţiilor tehnice şi tactice şi prin calităţile deosebite ale sportivilor, toate acestea fiind implicate într-o luptă sportivă care pretinde spirit de echipă şi de sacrificiu, inteligenţă şi rezistenţă nervoasă. Prin această competiţie, se creează un mediu perfect pentru ca baschetul amator să ia contact cu cel de performanţă într-un cadru organizat. De asemenea, se încearcă ridicarea interesului constănţenilor pentru acest sport spectaculos, punând accent pe promovarea baschetului în rândul tinerilor“, a declarat Andrei Talpeş.

Iepuraşul le aduce copiilor cadouri de Paşte

Campioana va primi o cupă replică a celei din NBA, iar echipelor fruntaşe li se vor oferi medalii şi diplome. Festivităţile de încheiere a campionatului vor fi deosebite. Se preconizează ca Liga să se sfârşească în lunile aprilie - mai, iar înainte de Paşti, va avea loc şi un All Star Game. Data nu a fost aleasă întâmplător, urmând ca, la acest meci, iepuraşul să le ofere copiilor cadouri de Paşte. Ultimele două clasate, care nu vor participa în play-off, vor juca între ele un ultim meci. Campioana Constanţei va participa la un turneu Final Four, care, mai mult ca sigur, se va desfăşura în această vară, la Constanţa.

Cum arată ierarhia

În acest moment, clasamentul Ligii este următorul: 1. All Stars - 11 puncte (cinci victorii, o înfrângere, 106 coşaveraj), 2. Saints - 9 puncte (4-1 / 153), 3. BC Athletic U-16 - 9 puncte (3-3 / -80), 4. ANMB - 9 puncte (3-3 / -103), 5. Animal Pack - 8 puncte (4-0 / 249), 6. Carp Team - 8 puncte (4-0 / 75), 7. Pug - 7 puncte (1-5 / -43), 8. Tatco - 6p (1-4 / -35), 9. BC Athletic U-18 - 6 puncte (0-6 / -282), 10. Motley Crew - 2 puncte (0-2 / -40).

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imagini de la eveniment"Oricine poate fi Moș Crăciun". Show total la meciul caritabil de baschet de la Constanța (galerie foto+video)

15 Dec 2018 1109

„Oricine poate fi Moş Crăciun“ Eveniment caritabil în Sala Sporturilor din Constanţa. Meci MK All Stars / NATO Forces - Phoenix Ştiinţa

15 Dec 2018 656

Cadouri pentru copii nevoiași din Constanța. Printre cei care au împărțit darurile, sportivi de la CS Phoenix și militari americani de la Mihail Kogălniceanu

23 Dec 2017 1440

Liga de Baschet Amator Constanța a ajuns în faza play-off-ului

01 Mar 2016 932

În Liga de Baschet Amator Constanţa participă nouă formaţii

09 Oct 2015 1435

Veteranele au învins Pensionarele Dotate la „Constanţa Street Play Casino Streetball“ (galerie foto)

26 Aug 2015 1146

Spectacol de baschet „Delfinul“ Marian Şerban, MVP-ul All Star Game-ului de la Constanţa (galerie foto + video)

25 Apr 2015 2296