La Venus, se va desfăşura Trofeul „Marea Neagră“ la handbal pe plajă. Pe litoral s-ar putea organiza şi Campionatul Mondial din 2022! (galerie foto)

România va organiza anul acesta prima competiţie internaţională la handbal pe plajă la nivel de echipe naţionale. Între 17 şi 20 iunie, la Venus, tricolorele vor da piept cu Bulgaria, Cipru, Italia şi posibil Grecia, la prima ediţie a Trofeului „Marea Neagră“.
 
Selecţionerul echipei naţionale feminine a României este Adrian Georgescu, din Constanţa, unul dintre pionerii handbalului pe plajă din România, arbitru de handbal, antrenor (alături de Ionuţ Deli-Iorga) al formaţiei masculine CS Medgidia, dar şi cadru universitar. După mai mulţi ani de evenimente demonstrative, două ediţii de campionate naţionale de juniori în 2017 şi 2018 şi participări la Europenele de juniori (cea mai bună clasare un loc 7 cu naţionala de junioare), România va evolua anul acesta în premieră la Campionatele Europene de seniori, cu ambele naţionale - feminină şi masculină.
 

„Aşteptam acest debut de mulţi ani“

 
Tricolorele au început deja pregătirea pentru Europenele de la Polo. „Mă bucur că federaţia acordă din ce în ce mai multă atenţie beach handball-ului. Anul acesta beneficiem de cele mai multe cantonamente şi meciuri de pregătire. Turneul de la Baia Mare este o ocazie excelentă, ca nivel este probabil mai sus chiar şi decât un Campionat European. Avem jucătoare cu experienţă în beach handball, care au terminat junioratul şi au participat deja la competiţii internaţionale. Acest prim Campionat European de senioare este o provocare pentru mine şi fete, aşteptam acest debut de mulţi ani“, a subliniat Adrian Georgescu.
 

O şansă în plus la calificarea la Jocurile Olimpice din 2024

 
Mai mult. România ar putea organiza, în 2022, pe litoralul Mării Negre, Campionatul Mondial de handbal pe plajă. Federaţia a depus deja dosarul de candidatură. În 2024, la ediţia de la Paris, beach handball-ul va fi în premieră sport olimpic. „Vă dezvălui cu mândrie că ne-am depus candidatura pentru Campionatul Mondial din 2022 şi aşteptăm decizia IHF. Ar fi un eveniment major la Marea Neagră care ar atrage privirile către această ramură. Strategia pe termen lung a federaţiei este să ne calificăm la Jocurile Olimpice din 2024, iar participarea în calitate de ţară gazdă la un Mondial ne-ar oferi o şansă în plus de calificare“, a precizat antrenoare federală Nicoleta Ivan. Fostă campioană a Italiei cu Salerno, aceasta conduce acum destinele handbalului pe plajă în România.
 

Bianca Bostan, unul dintre pariuri

 
Golghetera Campionatului European de junioare în 2018, cu 76 puncte, Bianca Bostan (de la CSU Neptun Constanţa), este unul dintre pariurile staff-ului tehnic. „Practic handbalul pe plajă pentru că este ceva ieşit din comun, plin de surprize, şi îmi place să încerc ceva nou de fiecare dată. Trecerea la senioare e grea, e un alt colectiv de la an la an, dar totul e wow. Cred că este foarte important că avem echipă naţională de senioare. Dacă vom organiza Campionatul Mondial ar fi o şansă unică pentru familie şi prieteni să vadă că există şi un handbal distractiv“, a punctat Bianca Bostan.
 
 
 
 
 
 
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Medgidia Antrenorul Ionuț Deli-Iorga, sărbătorit de jucători și fani după victoria de la Făgăraș (GALERIE FOTO + VIDEO)

07 Apr 2024 1345

Cine vrea să lucreze la DNA! Lista procurorilor care îndeplinesc condițiile

31 Mar 2024 606

Handbal CS Medgidia, învinsă în Cupa României de CSM București (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 605

Handbal CS Medgidia, prima victorie în turneul play-off de promovare (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Feb 2024 1003

Handbal. „Victorie explozivă“ CS Medgidia a trecut de primul tur al Cupei României. Meciul a ținut fanii cu sufletul la gură (GALERIE FOTO)

07 Feb 2024 892

Handbal CS Medgidia a cedat la limită la debutul în turneul play-off de promovare

04 Feb 2024 1141

Handbal CS Medgidia debutează contra CSM Oradea DivA în turneul de promovare

29 Jan 2024 996

Incendiu la Ferma Dacilor Avocatul fostului primar al comunei prahovene Gura Vadului face declarații!

02 Jan 2024 833

Handbal După meciul cu CSO Teutonii Ghimbav, CS Medgidia întâlnește ultima clasată (GALERIE FOTO)

03 Dec 2023 872

Handbal CS Medgidia, o nouă victorie clară. Urmează meciul foarte important cu CSO Teutonii Ghimbav (GALERIE FOTO)

01 Dec 2023 1100

CS Medgidia Meci interzis cardiacilor. „Nici nu am cuvinte să-l descriu!“. Care a fost rezultatul, după trei goluri avans, pe final!

12 Nov 2023 1238

Handbal Divizia A CS Medgidia, pe locul doi în clasament, după patru victorii la rând

26 Oct 2023 1125

CS Medgidia a adus medalii și de la Campionatul Național de lupte (GALERIE FOTO)

17 Oct 2023 1108

Judecătorii anunță azi dacă Nordis Management SRL intră sau nu în insolvență! Numărul creditorilor a crescut la 24

15 Oct 2023 1757

Nordis Management SRL ar putea intra în insolvență! Tribunalul București a rămas în pronunțare

09 Oct 2023 1499