Lacrimile căpitanului Laurenţiu Toma s-a retras din activitatea de handbalist în ziua când fiica sa cea mică a împlinit un an (galerie foto)

Laurenţiu Toma, căpitanul de legendă al HCM Constanţa, iar apoi, după desfiinţarea acesteia, al HC Dobrogea Sud Constanţa, a disputat ultimul meci al carierei, iar evenimentul festiv l-a umplut de emoţie.
 
În Sala Sporturilor din Constanţa s-au întâlnit cu ocazia acestui eveniment de gală HCM Constanţa (formată din foştii colegi al lui Laurenţiu) şi actuala echipă a Constanţei, HCDS. La discursul de final, când a pomenit de familia sa, fostul mare handbalist nu şi-a mai putut stăpâni lacrimile. „La final, vreau să mulţumesc familiei, soţiei mele, Andreea, că mă sprijină, celor doi copii ai mei, Alessia şi Ema-Maria, cea care tocmai astăzi (n.r. marţi, 14 ianuarie) a împlinit un an. La Mulţi Ani!“, a spus fostul sportiv, acum în vârstă de 38 de ani.
 

„Înseamnă enorm de mult pentru mine“

 
„Meciul de retragere a fost un eveniment foarte emoţionant. Mă bucur că lumea a venit într-un număr atât de mare şi că am avut lângă mine prieteni dragi, alături de care am scris istorie, şi că adversară ne-a fost HCD Constanţa, cu care sperăm să realizăm lucruri măreţe. Este dureros că a trebuit să trec de cealaltă parte a baricadei, dar voi câştiga mult mai multe momente şi clipe minunate alături de familie. Vreau să le mulţumesc tuturor că au fost alături de mine şi m-au sprijinit în tot ce am făcut. Înseamnă enorm de mult pentru mine. În 20 de ani de carieră la Constanţa, mi-am făcut prieteni şi apreciez că au venit atâţia la ultimul meu meci. În continuare, voi încerca ca alături de colegii mei să facem cât mai multe lucruri bune pentru oraş. Îmi doresc ca, pe viitor, HC Dobrogea Sud să dea cât mai mulţi jucători la echipa naţională a României, aşa cum făcea odată HCM şi aveam nouă - zece jucători la lot. Sperăm să ajungem şi cu noua echipă la acest nivel“, a mai spus Laurenţiu Toma. 
 

Carieră prodigioasă

 
Acesta a avut o carieră prodigioasă, în care la loc de cinste stau, printre altele: nouă titluri de campion al României (toate cu HCM Constanţa); şapte Cupe ale României (şase cu HCM, una cu HCDS); trei Supercupe ale României (două cu HCM, una cu HCDS); Cupa FRH 75 de ani, în 2011 (cu HCM); semifinale în Challenge Cup 2004 şi Cupa Cupelor 2006; Final Four în Cupa EHF, în 2014; optimi de finală în Liga Campionilor (în 2010); cel mai bun handbalist român în 2009; clasat pe locul trei în clasamentul golgheterilor din Liga Campionilor, în 2010 (cu 90 de reuşite). 
 

„Dragă Tomiţă, eşti al nostru, al tuturor!“

 

„Marcăm ziua în care ai spus la revedere jucătorului de la HCM şi HCD. Dragă Tomiţă, eşti al nostru, al tuturor!“, i-a spus fostului (de acum) jucător Laurenţiu Toma Elena Frîncu, membru al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, fost director vreme de 22 de ani al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, vicecampioană mondială la handbal.  
 

Mai mult decât şi-aş fi putut dori

 
„Au fost 20 de ani în care pot spune cu mâna pe inimă că am dat totul pentru această echipă şi pentru oraş. M-am sacrificat pentru Constanţa şi pentru România, încercând să dau tot ce am avut mai bun în mine. 20 de ani de carieră înseamnă o viaţă. Mă bucur că am reuşit să stau aici, să vă am alături şi să vă simt alături. Am avut parte de un oraş minunat, de colegi şi antrenori minunaţi, de suporteri minunaţi. Totul a fost minunat! Mulţumesc tuturor că aţi demonstrat ce înseamnă sportul constănţean. Este o mare onoare pentru mine să petrec ultimele clipe ca handbalist pe acest teren şi cu acest public senzaţional alături de mine. Este mai mult decât mi-aş fi putut dori. Mulţumesc oraşului Constanţa că a fost alături de HCM, iar acum e alături de HCD“, a punctat Laurenţiu Toma.
 

Momente emoţionate şi în vestiar 

 
Evenimentul de la sala Sporturilor i-a mers la suflet şi lui Ionuţ Stănescu, preşedintele HCDS, fostul mare portar jucând şi el acum în echipa HCM. „A fost ceva de vis. Superb! Ne-am simţit minunat. Aş vrea să-i mulţumesc în numele băieţilor şi al spectatorilor căpitanului nostru, Laurenţiu Toma, că ne-a dat această ocazie a reîntâlnirii. Au fost momente emoţionante şi în vestiar, şi înainte de meci, la cafeaua tradiţională. Mă bucur foarte mult. Mi-a făcut mare plăcere să joc astăzi (n.r. marţi). M-am simţit nesperat de bine din nou în poartă. Chiar nu mă aşteptam. Chiar vorbeam la final, că aş fi vrut să fie 30 de minute repriza“, a menţionat Stănescu. 
 

A primit goluri de la fiul său

 
Întrebat dacă exemplul lui George Buricea (care a revenit pe teren la 40 de ani, după ce pusese stop carierei de jucător) s-ar putea repeta şi în cazul său, Ionuţ Stănescu a spus: „George n-a făcut pauză absolut de loc, s-a antrenat în continuare. În ce mă priveşte, nu cred că e cazul şi nici n-aş vrea să fiu forţat de împrejurări, dar, dacă, Doamne fereşte, va fi nevoie, eu sunt pregătit“. Stănescu a mai avut un motiv de bucurie la meciul de retragere: a jucat alături de fiul său, Ionuţ jr., pe care l-a avut adversar, iar juniorul, care joacă inter, i-a dat câteva goluri. „Mă bucur pentru el. Am vorbit înainte de meci să joace serios, chiar dacă e un meci pentru spectacol. Aşa a făcut-o şi e încurajator. Îl felicit“, a spus preşedintele HCDS. 
 

Acum, Naţionala nu poate juca la Constanţa

 
Meciul de retragere al lui Laurenţiu Toma a adus la Constanţa şi persoane din afara judeţului, în frunte cu preşedintele Federaţioei Române de handbal, Alexandru Dedu, căruia, în timpul partidei, i s-a propus din sală să aducă şi la Constanţa echipa naţională. „Mă bucur că au venit oameni şi din ţară. Sunt convins că toată lumea s-a bucurat de spectacol. Le mulţumesc că au fost alături de noi. Cred că prezenţa lor spune multe despre ce am făcut noi în handbalul românesc. S-a văzut ce a însemnat HCM. Constanţa respiră handbal, sport în general, dar cred că, în momentul de faţă, sunt mici şansele ca echipa naţionlă să joace aici, deoarece sala este mult prea mică, în tribună sunt locuri mult prea puţine. Echipa naţională joacă cu 4-5.000 de oameni la fiecare meci“, a comentat Ionuţ Stănescu. 
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citeşte şi:
 
Constanţa. "Mulţumim, căpitane!" Spectacol şi emoţii la meciul de retragere al handbalistului de legendă Laurenţiu Toma (galerie foto+video)
 
            

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Portarul Mihai Popescu speră ca, pe viitor, să revină la Constanţa şi să aibă pe litoral meciul de retragere

22 Jan 2020 2621

Editorial Meciul de adio al lui Laurențiu Toma, magia HCM Constanța și două unde de regret

18 Jan 2020 3791

Constanța. "Mulțumim, căpitane!" Spectacol și emoții la meciul de retragere al handbalistului de legendă Laurențiu Toma (galerie foto+video)

14 Jan 2020 4719

Marți e meciul de retragere al lui Laurenţiu Toma „Ne vedem la sală să-l aplaudăm pentru ultima dată ca jucător al Constanţei?“ (galerie foto)

14 Jan 2020 3187

Constanţa. Intrare liberă la meciul de retragere al lui Laurenţiu Toma „Va fi un spectacol handbalistic deosebit“

11 Jan 2020 2191

„Inedit dialog al generaţiilor“ Ionuţ Stănescu, preşedintele HC Dobrogea Sud, coleg cu fiul său la antrenamentele echipei (galerie foto)

10 Jan 2020 2468

„Un spectacol inedit“ Nume importante la meciul de retragere al lui Laurenţiu Toma, de la Constanţa

31 Dec 2019 3023

Constanța. Meci special de retragere pentru fostul handbalist Laurențiu Toma „Visul meu se împlinește, HCM se reunește!“

24 Dec 2019 2337