Li se „strepezesc” dinții când joacă împotriva lui Un fotbalist de la Dunărea Ciobanu deține un mic record la Liga a V-a (galerie foto)

Vârful echipei clasate pe locul cinci în Seria Nord munceşte în construcţii în timpul săptămânii, iar duminica le umple plasa portarilor adverşi. Într-un meci a punctat de şapte ori.
 
Recordul de goluri marcate într-o singură partidă în acest sezon al Ligii a V-a de fotbal a judeţului Constanţa îi aparţine lui Radu Acreală, de la Dunărea Ciobanu. În meciul din deplasare cu Ulmetum Pantelimon, jucătorul de 22 de ani a semnat aproape toate golurile echipei sale, care s-a impus cu 10-1. Deşi amator, fotbalului neputându-i rezerva decât o zi pe săptămână, Radu este un jucător special, fiind uns cu toate alifiile pentru postul de atacant.
 
Într-un campionat judeţean în care scoruri-fluviu, precum 15-0, 14-2 sau 12-1, nu miră pe nimeni, inevitabil se ridică şi golgeteri. Unul dintre cei care marchează la foc automat joacă la echipa din Ciobanu, Dunărea. Se numeşte Radu Acreală şi în cele şapte etape de până acum a punctat de 15 ori, însă ceea ce-l singularizează este numărul de goluri marcat într-o singură confruntare, şapte! Niciun alt jucător de la Liga a V-a nu a mai avut atâtea reuşite de la startul campionatului doar într-un meci. Acreală a stabilit recordul la meciul din etapa a şasea Ulmetum Pantelimon - Dunărea Ciobanu, câştigat de oaspeţi cu 10-1. „Reuşita de 1-0 am avut-o la prima fază a partidei. Apoi am urcat scorul la 5-0 şi m-am oprit la şapte goluri”, a declarat vârful de la Ciobanu. Celelalte goluri le-a marcat astfel: patru în meciul de acasă cu Viitorul Fântânele (scor 4-1, a înscris astfel toate golurile echipei sale); două cu Gloria Seimeni (4-1 în deplasare); câte unul cu Victoria Pantelimon (4-4 acasă) şi Pescarul Ghindăreşti (1-1 acasă). Chiar şi în cele două partide în care nu a punctat (3-6 în deplasare cu Victoria Mihai Viteazu şi 1-3 acasă cu Voinţa Săcele), tot şi-a pus amprenta pe golurile formaţiei sale. La prima confruntare a dat pasele decisive la toate reuşitele Dunării, iar la cealaltă dispută golul celor din Ciobanu s-a marcat după o respingere a portarului advers la şutul lui Radu.
 
A început fotbalul la 18 ani
 
Născut pe 6 decembrie 1990, cel mai bun atacant al Dunării este din Ciobanu şi a început să joace fotbal organizat, în echipa locală, la 18 ani, atunci când s-a înfiinţat formaţia. „Nu am trecut prin juniorat. Am bătut şi eu mingea, ca toţi copiii, pe maidan, la miuţe. Mi-a plăcut însă fotbalul de mic. La început, am jucat mijlocaş stânga, iar când a venit antrenorul Ionuţ Simion, am fost mutat în atac. Am confirmat pe acest post şi am rămas în avanposturi. Dau goluri şi cu stângul, şi cu dreptul”, spune golgeterul. Tehnicianul Ionuţ Simion, care este poştaşul satului, îl apreciază mult pe Radu, ca şi pe colegul său din atac, un alt Radu, Tudor. „Radu Acreală este un atacant complet. Joacă la fel de bine cu ambele picioare şi are viteză. Colaborează foarte bine cu Radu Tudor, care îl serveşte în dese rânduri la goluri. Pe lângă acestea, Acreală dă şi el pase decisive. Ar face faţă fără probleme la un nivel superior”, spune antrenorul. „Cu Radu Tudor sunt foarte bun prieten. Ne cunoaşteam de mici, de la 4-5 ani, fiind şi vecini. Jucăm fotbal de când ne ştim”, arată Acreală. Cei doi sunt un fel de gemeni ai golului. Se înţeleg din priviri, iar pe teren se găsesc şi cu ochii închişi. Iar la penalty-uri cel puţin fac spectacol. Marchează cu schemă. Tudor mişcă mingea, iar Acreală vine din spate şi trage la poartă, lăsându-l pe portarul advers ca la dentist. „Executăm aşa doar când scorul ne permite, la diferenţe mari pentru noi. O facem pentru spectacol. La scoruri strânse, batem în mod obişnuit”, dezvăluie Radu Acreală, care a marcat de la 11 m două din cele 15 goluri de până acum.
 
Antrenament inedit
 
Ca toţi jucătorii din fotbalul mic, şi Radu Acreală are un serviciu, care-l solicită şase zile din săptămână, la fotbal venind doar duminica, fiind singura zi liberă. Eroul celor de la Ciobanu munceşte în construcţii, în această perioadă lucrând la un bloc din Năvodari. Nu face antrenamente până la meci, dar acesta nu e un impediment în calea golurilor sale. Nu-i scade apetitul ofensiv, dimpotrivă. „Antrenamentul meu e la serviciu”, râde Radu la telefon, iar vocea sa este acoperită de ţipătul strident al unei bormaşini. „Este prima dată când înscriu şapte goluri într-o partidă. Până acum, recordul meu era de cinci reuşite. Punctez însă cu regularitate. Am o medie de două goluri pe partidă. În campionatul trecut, mi-au aparţinut mai mult de jumătate dintre golurile echipei mele şi în doar două meciuri nu am punctat, unul în tur, unul în retur. Cred că m-aş descurca şi la eşaloanele superioare, dar deocamdată nu se poate. Toţi cei împotriva cărora evoluez au cuvinte de apreciere la adresa mea. Aş vrea să mă dedic mai mult fotbalului, însă nu am timp de la serviciu”, mai spune Radu Acreală. Vârful Dunării este ca un fruct acru pentru adversarii săi, cărora li se strepezesc dinţii când joacă împotriva echipei din Ciobanu cu el vârf de lance. Radu ştie toate trucurile unui atacant versat, fiind şi un maestru al obţinerii penalty-urilor. Ca fotbalist, urmează tradiţia familiei, pentru că au jucat, la Ciobanu sau la Hârşova, şi bunicul său, şi tatăl său, şi unchiul său.
 
Cine îi ameninţă recordul
 

În Liga a V-a, sunt mai mulţi atacanţi care-i ameninţă recordul lui Radu Acreală. Daniel Siminiceanu, de la Voinţa Siminoc, a punctat de şase ori într-un meci (la victoria cu 15-3 cu Trophaeum Adamclisi), iar Florin Iacob (Pescarul Ghindăreşti) şi Vasile Spătaru (Viitorul Mereni) au cinci asemenea reuşite. Urmează un grup numeros de jucători care au marcat de patru ori într-o confruntare: George Marin (Gloria II Băneasa), Ionuţ Măgureanu, Cristian Iordan (Dunărea Ostrov), Alexandru Banciu (Speranţa Nisipari) - care are trei meciuri cu câte patru goluri (!), Marian Rusu, Marian Ilie (Danubius Rasova), din nou Daniel Siminiceanu, Gabriel Buştenea (Gloria Seimeni), Iulian Olaru (Viitorul Pecineaga), Antonel Arnăutu (Victoria Pantelimon), Georgian Pascal (Voinţa Siminoc), Stelian Culea (Sport prim Oltina), Claudiu Popa (Voinţa Cochirleni) şi Dumitru Anuţa (CS Peştera).

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Ghincea Darius

10 Dec, 2020 02:28

Odată cu trecerea anilor , Radu nu si a pierdut din apetitul ofensiv dar condiția fizica nu i mai permite , însă a reușit pasul către Divizia 1 la vârsta de 29 ani jucând mijlocaș defensiv pentru ca doar acolo e loc , este o onoare pentru noi sa avem o asemenea legenda în echipă.

Urluiala Adrian

18 Oct, 2013 00:02

Un jucator care este esential in echipa si un atacant de nota 10! Forta Ciobanu !

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.