Litigii cu Şcoala Farul 2010 Antrenorii Constantinescu, Turcu şi Şovăilă contestă în instanţă deciziile de concediere

Antrenorii de fotbal Ion Constantinescu, Mihai Turcu şi Eugen Şovăilă s-au adresat instanţei de judecată, contestând deciziile prin care au fost concediaţi de la Şcoala de Fotbal Farul 2010. La Secţia I Civilă a Tribunalului Constanţa au fost înregistrate dosarele 5712/118/2014, 5713/118/2014 şi 5714/118/2014, în care tehnicienii Şovăilă, Turcu şi Constantinescu au calitatea de reclamanţi, iar Asociaţia Şcoala de Fotbal Farul 2010 are calitatea de pârât (în cazul tuturor), iar în cazul lui Turcu şi Şovăilă apare ca pârât, pe lângă Farul 2010, şi Bogdan Chiriţă, managerul general al Şcolii. Obiectul dosarelor este „contestaţie decizie de concediere“, materia - „litigii de muncă“, iar stadiul procesual - „fond“.
„Ni s-au desfăcut contractele de muncă fără nicio bază legală. Am fost caracterizaţi de cineva care nu are nicio tangenţă cu fotbalul, ceea ce e foarte grav. Ni s-a imputat că nu am venit la stadion, în ciuda faptului că au fost emise hotărâri prin care ni se interzicea accesul în arenă! E dureros ca, după 46 de ani de activitate la Farul, să-ţi fie puse la îndoială calităţile profesionale. Ni s-a spus că nu suntem competenţi pentru meseria de antrenor. Poate nu ştiu CV-ul meu!“, a declarat Ion Constantinescu.

„Totul e legal“

În replică, Bogdan Chiriţă a declarat că totul s-a făcut conform legilor, cu respectarea articolelor Codului Muncii şi a tuturor procedurilor. „Au fost citaţi oficial de trei ori (pentru a semna contractele adiţionale, pentru a preda legitimaţiile, vestiarul, pentru a prezenta programul ori a semna fişa postului etc.) şi nu s-au prezentat niciodată. În patru luni, nu au făcut nimic pentru Şcoală. Nu au venit nici în faţa comisiei de cercetare. Am recurs la toţi paşii legali. Nu am avut nimic cu ei. Am cheltuit în jur de 800 de lei ca să-i chemăm oficial. Ion Constantinescu nu mă recunoaşte ca manager general şi nici pe ceilalţi antrenori. Ca să intrăm în posesia carnetelor de legitimare, a trebuit să depunem plângere la poliţie. Din punctul nostru de vedere, totul e legal. Ei pot face orice demers doresc. De altfel, cei trei, plus Grigorie Tudor, au dat Farul 2010 în judecată şi pentru salarii restante“, a declarat Bogdan Chiriţă, care a precizat că i s-a desfăcut contractul de muncă şi antrenorului Grigorie Tudor. „Eu sunt în concediu, iar până acum nu am primit nimic oficial în acest sens“, a spus Grigorie Tudor.  

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„E incredibil, nu ne mai lasă să intrăm în stadion!“ Plângere depusă la Poliţie pe numele a doi antrenori de la Şcoala de Fotbal Farul 2010

05 Apr 2014 3960